Πιερ Κουντέ: Το «σκυλί» του Σιμεόνε και των 20.000.000 €

Πιερ Κουντέ: Το «σκυλί» του Σιμεόνε και των 20.000.000 €

To10.gr παρουσιάζει τον Πιερ Κουντέ Μαλόν, που αποτελεί στόχο του Ολυμπιακού. Τον 22χρονο Καμερουνέζο που δηλώνει καθαρό 6άρι. Που θέλει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Σιμεόνε. Που δεν έχει «κακό» πόδι. Που σκοράρει κατά ριπάς. Που έχει ρήτρα 20.000.000 ευρώ...

Ο Ολυμπιακός αναζητά εδώ και καιρό έναν αμυντικό μέσο. Εναν παίκτη που θα προσφέρει δύναμη, σκληρότητα, πολλά χιλιόμετρα, αλλά και (κυρίως) ποιότητα και «χτίσιμο» του παιχνιδιού από πίσω. Αυτός ο παίκτης ήταν ο Σανγίν Πρσιτς. Αλλά από τη στιγμή που ο Βόσνιος χαφ δεν έχει αποφασίσει ακόμη και συνεχίζει να «ψάχνεται», οι Ερυθρόλευκοι αποφάσισαν να ασχοληθούν την «έξυπνη βόμβα» που τους προτάθηκε: Τον Πιερ Κουντέ Μαλόνγκ.

Ο 22χρονος αμυντικός μέσος από το Καμερούν δεν είναι άγνωστος στους Ερυθρόλευκους. Από χθες to10.gr αναφέρθηκε εκτενώς στην περίπτωσή του. Στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να τον αποκτήσει, αλλά και στα όσα ανέφεραν οι Ισπανοί για τη συζήτηση των Πειραιωτών με τον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή και της Ατλέτικο Μαδρίτης, στην οποία ανήκουν τα δικαιώματά του. Από τη στιγμή, λοιπόν, που το όνομά του τέθηκε στο τραπέζι, οι Πειραιώτες έκριναν ότι έπρεπε να μην χάσουν την ευκαιρία.

Μπορεί στο ελληνικό κοινό το όνομα του Κουντέ να μην λέει πολλά. Αλλά στην Ισπανία έχει ήδη προκαλέσει αρκετό θόρυβο. Παρότι παιδί της ακαδημίας της Ατλέτικο Μαδρίτης τις τελευταίες δύο σεζόν ο Κουντέ παραχωρήθηκε δανεικός στην Εξτρεμαδούρα (3η κατηγορία, 2016-17) και τη Γρανάδα (Σεγούντα Ντιβιζιόν, 2017-18). Δύο χρονιές τον βοήθησαν να περάσει από τη φάση του εκκολαπτόμενου ποδοσφαιριστή, σε εκείνη του έτοιμου να λάβει ευκαιρίες στο υψηλότερο επίπεδο.

ΜΕ ΡΗΤΡΑ 20.000.000 €

Ο Κουντέ δεν θεωρείται απλώς «ένας από τους πολλούς» για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Υπολογίζεται και θεωρείται περίπτωση που μπορεί να εξελιχθεί εντυπωσιακά για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε. Και αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι πέρυσι το συμβόλαιό του ανανεώθηκε έως το 2020, με ρήτρα αποδέσμευσης 20 εκατομμύρια ευρώ! Αλλά και από τη σθεναρή άρνηση της διοίκηση των Μαδριλένων να μην δεχθούν να μπει οψιόν αγοράς του παίκτη στη συμφωνία με τη Γρανάδα!

Μετά τις 73 συμμετοχές και τα 16 γκολ της τελευταίας διετίας, ο Κουντέ άρχισε να προκαλεί αίσθηση στο ισπανικό ποδόσφαιρο, αλλά διεθνώς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον Μάιο να κάνει το ντεμπούτο του στην εθνική ομάδα του Καμερούν, αγωνιζόμενος 90 λεπτά σε φιλικό παιχνίδι με την Μπουρκίνα Φάσο (27/05/2018, 0-1). Και αυτό, παρότι αγωνίζονταν στη Σεγούντα Ντιβιζιόν.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Η ΧΕΤΑΦΕ ΚΑΙ Η ΡΑΓΙΟ

Ο Ολυμπιακός δεν είναι η μοναδική ομάδα που ενδιαφέρεται για τον Κουντέ. Ηδη τις τελευταίες ημέρες προέκυψε επίσημο ενδιαφέρον από τη Χετάφε, αλλά και από τη Ράγιο Βαγεκάνο, ομάδα που τον είχε ζητήσει επίμονα και πέρυσι. Με τον ίδιο να δηλώνει ότι «έχει έρθει η ώρα να παίξω σε υψηλότερο επίπεδο. Η Σεγούντα Ντιβιζιόν με έκανε καλύτερο και πιο σκληρό παίκτη. Με ετοίμασε για το επόμενο βήμα στην καριέρα μου. Μακάρι αυτό να είναι η πρώτη ομάδα της Ατλέτικο».

Ναι, ο Κουντέ ζήτησε από τη διοίκηση της Ατλέτικο μια ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει στην προετοιμασία των Μαδριλένων. Μια ευκαιρία να δείξει το παιχνίδι του στον Τσόλο Σιμεόνε. Αλλά όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα μπορούσε να χωρέσει στον γαλαξία αστέρων που κοσμούν τη μεσαία γραμμή της ομάδας του. «Θα ήθελα να βρεθώ στην προετοιμασία της Ατλέτικο και να δείξω στον Σιμεόνε τι μπορώ να κάνω. Εχω προπονηθεί ξανά μαζί του. Ο Τσόλο θέλει ένταση, δουλειά, άρα ξέρω τι πρέπει να κάνω κάθε μέρα. Αλλά είμαι ρεαλιστής και ξέρω ότι πρέπει να περιμένω και να ακολουθήσω τον δρόμο μου, για να βελτιώνομαι και να γίνομαι καλύτερος παίκτης», υποστήριξε ο 22χρονος μέσος, δείχνοντας να έχει πλήρη αίσθηση της πραγματικότητας. Και να μην βιάζεται.

«ΕΙΜΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ»

Μία από τις απορίες που ακολουθούν την περίπτωση του Κουντέ είναι η θέση. Είναι αμυντικός μέσος, είναι 8άρι, είναι 10άρι; Εως τώρα έχει χρησιμοποιηθεί σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής, καθώς έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται και την τεχνική να αγωνιστεί ακόμη και σε επιθετικούς ρόλους. Ωστόσο, ο Κουντέ θεωρεί εαυτόν καθαρό 6άρι. Αμυντικό χαφ. Και αυτή είναι η θέση που θέλει να καλύψει, σε όποια ομάδα κι αν συνεχίσει την καριέρα του. Συμπεριλαμβανομένου και του Ολυμπιακού.

«Αισθάνομαι καλύτερα αγωνιζόμενος ως αμυντικός χαφ. Σε αυτή τη θέση έπαιζα από παιδί, σε αυτή τη θέση αγωνίζομαι στην εθνική ομάδα. Πέρυσι έπαιζα πιο προωθημένος, καθώς έχω δύναμη, καλή φυσική κατάσταση και δυνατό σου και κατάφερα να βάλω πολλά γκολ. Αλλά προτιμώ να παίζω ως κόφτης», δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του στο «estoesatleti.es». Ξεκαθαρίζοντας τη θέση του και ενόψει της μεταγραφικής περιόδου.  Στην ίδια συνέντευξη, πάντως, υποστήριξε ότι το ποδοσφαιρικό του Ινδαλμα ως ποδοσφαιριστής ήταν ο Αντρές Ινιέστα, αλλά σημείωσε «πλέον μου αρέσει πολύ πώς παίζει ο Ράκιτιτς, που επίσης… έχει το γκολ, αλλά και ο Κόκε, ο οποίος καλύπτει πολλούς χώρους στο γήπεδο, δεν σταματάει να τρέψει και επίσης έχει πολύ καλά πόδια».

ΑΡΙΣΤΕΡΟ Ή ΔΕΞΙ; ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ…

Κλείνοντας, έχει ενδιαφέρον να αναφερθούμε στα… πόδια του Κουντέ. Τα οποία φροντίζει διαρκώς να γυμνάζει. Στα χαρτιά, λοιπόν, ο Καμερουνέζος αμυντικός μέσος είναι αριστεροπόδαρος. Αλλά μόνο στα χαρτιά. Διότι ο τρόπος παιχνιδιού του σε ξεγελάει πολύ εύκολα. Σε εκθέτει εάν βιαστείς. Ο 22χρονος έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ του με το δεξί. Το οποίο, ωστόσο, δεν υπολείπεται σε τίποτα του αριστερού. «Δεν νομίζω ότι οι ποδοσφαιριστές δικαιούμαστε να έχουμε «καλό» και «κακό» πόδι. Είναι απαραίτητο να τα χρησιμοποιείς και τα δύο το ίδιο καλά και αυτό προσπαθώ να κάνω», η απάντησή του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ