Πήραν τις αλλαγές πίσω

Πήραν τις αλλαγές πίσω

Άλλη μία ήττα για την ΕΠΟ της εξυγίανσης μετά την παρέμβαση της FIFA και της UEFA.

Με την ουρά στα σκέλια, η ΕΠΟ της εξυγίανσης, έπειτα από την παρέμβαση της FIFA και της UEFA που υποστήριζε ότι η μείωση ποινών δεν συνάδει με το όλο κλίμα που υπήρχε στο ελληνικό ποδόσφαιρο τους τελευταίους μήνες, πήρε πίσω τις αλλαγές στον Πειθαρχικό Κώδικα και συγκεκριμένα στα άρθρα 15 για επεισόδια και 19 για απειλές σε αξιωματούχους αγώνα, στα σημεία που η ΕΠΟ ήθελε να περάσει μειώσεις ποινών.

Η περίπτωση του άρθρου 19 με το οποίο τιμωρήθηκε ο Ιβάν Σαββίδης είναι ενδεικτική των προθέσεων που είχε η ΕΠΟ.

Το συγκεκριμένο άρθρο προέβλεπε χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ τουλάχιστον και απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία έως πέντε έτη ενώ για την υπαίτια ομάδα διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές, αφαίρεση βαθμών, υποβιβασμό.

Η ΕΠΟ ήθελε να περάσει χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες έως πενήντα χιλιάδες ευρώ και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο έως ένα έτος για τα φυσικά πρόσωπα ενώ για τις ομάδες χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες έως πενήντα χιλιάδες ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, από μία έως δύο αγωνιστικές.

Να σημειωθεί ότι η Super League ήθελε ακόμη πιο ήπια ποινή, χωρίς τιμωρία για τις ομάδες.

Τελικά δεν πέρασε κανένα από τα δύο και παρέμεινε η αρχική ποινή.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Συνεδρίασε σήμερα σε πλήρη σύνθεση η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης των FIFA και UEFA κ.κ. Χ.Χούμπελ, Ι.Ντερβισάι, Ι.Βέλα, Μ.Γεωργίου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή:

Με ψήφους 14-3 ενέκρινε τον Πειθαρχικό Κώδικα 2018-2019.

Ομόφωνα ενέκρινε τον Κανονισμό Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαίρου 2018-2019, ο οποίος εναρμονίζεται έτσι πλήρως με τα ισχύοντα στη FIFA.

Ομόφωνα ενέκρινε τον Δικονομικό Κανονισμό Λειτουργίας Δικαστικών Οργάνων και τον Κανονισμό Λειτουργίας Διαιτητικού Δικαστηρίου 2018-2019

Ομόφωνα ενέκρινε τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων 2018-2019

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ