Λεφτά δίνει, μείωση δεν παίρνει

Λεφτά δίνει, μείωση δεν παίρνει

Ο Γ. Βασιλειάδης «δίνει» 250 εκατομμύρια για πλάνο πενταετίας στα τηλεοπτικά αλλά πρωτάθλημα με 12 ομάδες στη Super League την περίοδο 2019-20, δεν παίρνει….

Την τρίτη… πόρτα πήρε ο Γιώργος Βασιλειάδης σε πρόταση για αναβάθμιση του πρωταθλήματος της Super League που έχει καταθέσει το τελευταίο διάστημα.

Η πρώτη ήταν για πρωτάθλημα με 20 ομάδες που απορρίφθηκε από την UEFA και τη FIFA.

Η δεύτερη για Super League με 10 ομάδες που βρήκε τοίχο στις ίδιες της ΠΑΕ οι οποίες τώρα απορρίπτουν και την πρόταση για πρωτάθλημα με 12 ομάδες την περίοδο 2019-20 και θα συνεδριάσουν την Παρασκευή για να εξετάσουν τα δεδομένα που υπάρχουν και να κάνουν την αντιπρόταση τους. «Λύσεις υπάρχουν….» όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης, στην πρεμιέρα του ως πρόεδρος της Λίγκας.

Λύσεις τις οποίες όμως, η ηγεσία του αθλητισμού δεν δείχνει θετική, πριν καν τις ακούσει… Αν θα επιμείνει στην αρνητική στάση, στο «πακέτο» που θα της προταθεί, αυτό είναι άλλο θέμα.

Η πρόταση του Γιώργου Βασιλειάδη λοιπόν, προσφέρει 250 εκατομμύρια ευρώ για πέντε χρόνια για τηλεοπτικό συμβόλαιο, αρχής γενομένης από την περίοδο 2018-19.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα λεφτά που έχει συμφωνήσει η Nova με τις «δικές» της ομάδες. Λεφτά εξασφαλισμένα που θα παίρνουν οι 12 ομάδες της Super League, οι αγώνες των οποίων θα μεταδίδονται από τη Nova και την ΕΡΤ.

Αυτό που δεν έχει οριστικοποιηθεί είναι τι θα γίνει με την Super League 2 που επίσης θα έχει 12 ομάδες και στην οποία πρέπει να υποβιβαστούν έξι ομάδες από τη Super League μετά το πρωτάθλημα της περιόδου 2018-19 (;) για να προκύψει το πρωτάθλημα των «12» την επόμενη περίοδο.

Για την ημιεπαγγελματική Football League, την νυν Γ’ Εθνική, ούτε λόγος φυσικά.

Η Λίγκα λοιπόν, θα συνεδριάσει την Παρασκευή και το πιο πιθανό είναι να προκριθεί το σενάριο για σταδιακή μείωση αφού το «12άρι» απορρίπτεται. Για παράδειγμα 14 ομάδες δηλαδή για τη σεζόν 2019-20, με το οποίο δεν συμφωνεί ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Με μία λέξη: μπάχαλο. Το πρωτάθλημα είναι άγνωστο αν θα αρχίσει στις 25 Αυγούστου, όσο οι 7 άστεγες τηλεοπτικά ομάδες (με την Ξάνθη πλέον, μαζί) απειλούν ότι θα μπλοκάρουν τη σέντρα του.

Ούτε πρώτη φορά είναι, ούτε η τελευταία που στη Super League όλα είναι στον αέρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ