Ολυμπιακός: Το μισό ρόστερ έκλεισε, οι Έλληνες είναι εδώ

Ολυμπιακός: Το μισό ρόστερ έκλεισε, οι Έλληνες είναι εδώ

Με την απόκτηση του Γιάννη Μασούρα, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε ένα βασικό κομμάτι του «σχεδίου» του για τη νέα ομάδα που σχηματίζει

Ολοκληρώθηκε σήμερα με την ανακοίνωση της απόκτησης του Γιάννη Μασούρα. Ενός ποδοσφαιριστή που μπορεί το όνομα του να μην προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, αλλά που ο Ολυμπιακός τον είχε από τη πρώτη στιγμή στη μεταγραφική του λίστα ως «απαραίτητο» μιας και τα χαρακτηριστικά του παραπέμπουν σε πλάγιο μπακ ομάδας πρωταθλητισμού. Ικανός στο ένας με έναν, συμπαθητικός ανασταλτικά, σε εξαιρετική ηλικία, με σήμα κατατεθέν την ταχύτητα και βέβαια, με προοπτική για το βήμα παραπάνω. Επένδυση, σε κάποιον που αν δεν φορούσε τα Ερυθρόλευκα προσεχώς θα βρίσκονταν απέναντι ως αντίπαλος.

Με τον 22άχρονο ακραίο λοιπόν οι Πειραιώτες μπορούν να δηλώνουν ότι ήδη ολοκλήρωσαν ένα «βασικό κομμάτι» του καλοκαιρινού τους σχεδίου. Εκείνο που ήθελε το ρόστερ να επανέρχεται σε παρανομαστή «ελληνικό», δημιουργώντας μια σειρά από επιπλέον ευεργετήματα. Εκείνο που απαιτούσε την δημιουργία ενός νέου κορμού που θα αποτελέσει τη βάση για τα επόμενα χρόνια. Που θα άλλαζε την ατμόσφαιρα γύρω από την ομάδα.

Δεν υπάρχει θέση στο γήπεδο που δεν πήρε Έλληνα παίκτη ο Ολυμπιακός ήδη, και αν ο Μανώλης Σιώπης δεν έκανε τη «γκάφα» της καριέρας του ζητώντας μεταγραφή από τον Πέδρο Μαρτίνς, αυτό θα φαίνονταν ακόμη πιο καθαρά. Και έτσι όμως, όπως μπορεί κάποιος να παρατηρήσει στο σχεδιάγραμμα, προκύπτει πια ολόκληρη ομάδα. Μια εντεκάδα που θα είναι εδώ όπως φαίνεται και όταν θα προκύψει η τελική μορφή του ρόστερ.

Στον άσο ο Ανδρέας Γιαννιώτης με δεδομένη τη διάθεση της ομάδας να του προσφέρει τα γάντια του βασικού. Μεταγραφή πρώτης γραμμής για ένα παιδί που απλά είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ελλάδα, και το αποδεικνύει με συνέπεια εδώ και μια διετία στη Νέα Σμύρνη και το Περιστέρι.

Στις πτέρυγες Τσιμίκας και Μασούρας και την ίδια στιγμή Λάζαρος και Φετφατζίδης για τις θέσεις μπροστά. Ο Λάζαρος και ο Φέτφα που προφανώς μπορούν να μπουν στη λίστα με τους «υποψήφιους» πρωταγωνιστές της χρονιάς που έρχεται στο λιμάνι. Ειδικά η περίπτωση του Λάζαρου, ο οποίος ήδη (ας είναι μακριά από το Ζέεφελντ) έχει μπει για τα καλά στο νόημα, του νέου του ρόλου. Γύρω από εκείνον και τον Φορτούνη θα χτιστεί η επόμενη ελληνική παρέα στον Ολυμπιακό.

Στην νέα πεντάδα των στόπερ ο Ευαγγέλου από τον Παναθηναϊκό, που τα προηγούμενα χρόνια οι σκάουτ που παρακολουθούσαν τι μικρές εθνικές ομάδες τον τοποθετούσαν σε επίπεδο… Ρέτσου, και περίμεναν από εκείνον καριέρα πολλών κυβικών!

Στη μεσαία γραμμή ο Μπουχαλάκης που επέστρεψε για να πάρει μια δεύτερη ευκαιρία (και μάλλον και τη θέση του Ταχτσίδη στο ρόστερ) και που αν δεν έχει πάλι προβλήματα τραυματισμών που θα τον… καθυστερήσουν, μπορεί κάλλιστα να προσφέρει λύσεις στον κύκλο του rotation.

Στην κορυφή της επίθεσης ο Δημήτρης Μάνος που αυτές τις πρώτες ημέρες προπονήσεων έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με την ικανότητα που δείχνει στο γκολ. Συν βεβαίως τον Φορτούνη και τον Ανδρούτσο που αναμένεται να είναι και φέτος στις βασικές επιλογές. Συν τους Κούτρη (μετρά αντίστροφα για την επιστροφή του στις προπονήσεις) αλλά και παιδιά όπως ο Βρουσάι, ο Μανθάτης, ο Χουτεσιώτης που με τη σειρά τους αναζητούν τρόπο για να διατηρήσουν τη θέση τους στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Σχεδόν έκλεισαν με τους Έλληνες οι Πειραιώτες. Έκλεισαν με το «μισό» επόμενο ρόστερ. Το βάρος πλέον πάει στο υπόλοιπο. Και μαζί βεβαίως η μεταγραφική συζήτηση που πέραν τούδε εστιάζεται σε διαφορετικό επίπεδο. Έχει διάθεση η διοίκηση του Ολυμπιακού να κάνει καλά πράγματα και στην πραγματικότητα τώρα ανοίγει το διεθνές παζάρι. Με την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ, που επαναφέρει τους μισούς ποδοσφαιριστές στη βάση τους….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ