Ο Μάνος μπροστά στο μεγαλύτερο στοίχημα της καριέρας του

Ο Μάνος μπροστά στο μεγαλύτερο στοίχημα της καριέρας του

Στοίχημα είναι το ρίσκο που παίρνει κάποιος αποβλέποντας σε κάποιο όφελος. Για τον Δημήτρη Μάνο, είναι η παρουσία του στον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για το πρώτο φιλικό προετοιμασίας του Ολυμπιακού με αντίπαλο την αυστριακή Βάτενς (30/06, 18:00). Στο Ζέεφελντ, υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς, οι Ερυθρόλευκοι φτύνουν… αίμα στις προπονήσεις. Δουλεύουν σε υψηλούς ρυθμούς και εντάσεις. Φαίνεται πως δεν αστειεύεται ο Πορτογάλος. Ο στόχος είναι εξάλλου κάτι παραπάνω από ξεκάθαρος: επιστροφή στην κορυφή. Αυτός που έχει εντυπωσιάσει με την εικόνα του και την… ερωτική σχέση με τα δίχτυα είναι ο Δημήτρης Μάνος.

Το κοπέλι από τα Τρίκαλα Ημαθίας, που έκανε την Κρήτη δεύτερη πατρίδα του, εντυπωσίασε τη χρονιά που ολοκληρώθηκε με τη φανέλα του ΟΦΗ στη Football League (27 γκολ, συν 10 ασίστ) και το Σάββατο θα έχει την πρώτη ευκαιρία να καταθέσει στο χορτάρι ένα πρώτο δείγμα γραφής των ικανοτήτων του. Ο Μαρτίνς τον έχει ήδη ξεχωρίζει ως μία από τις περιπτώσεις που αξίζει να επενδύσει πάνω του. Η επιθυμία του να βελτιώνεται συνεχώς και η ικανότητά του στο γκολ κάθε άλλο παρά απαρατήρητα έχουν περάσει στον Ίβηρα κόουτς που θα τον ρίξει στη «μάχη» κόντρα στην Βάτενς στο Όμπερπερφους.

Όσοι τον γνωρίζουν, λίγο παραπάνω, κάνουν λόγο για έναν παίκτη με ποδοσφαιρικό εγωισμό, που κουβαλά μια καλώς εννοούμενη τρέλα. Δεν του αρέσει να είναι… συμπρωταγωνιστής. Ξέρει, ωστόσο, ότι τίποτα δεν θα του χαριστεί κι έτσι προσπαθεί κάθε μέρα να ανεβαίνει και ένα σκαλί στην σκάλα της επιτυχίας.

Ο 24χρονος άσος, πρώτος σκόρερ της Football League, (κορυφαίος σκόρερ της τελευταίας δεκαετίας επίσης) μπορεί να κάνει τα πάντα στο χορτάρι. Μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο «κουτί» όσο και περιφερειακά. Οι συστάσεις που τον έφεραν ως το κατώφλι του Ολυμπιακού, στο Ζέεφελντ «φωνάζουν», δημιουργώντας έτσι παραπάνω φιλοδοξίες (από τις ήδη υπάρχουσες) για τη νέα σεζόν.

Εκείνος από πλευράς του βρίσκεται μπροστά στο πιο μεγάλο στοίχημα της καριέρας του. Μια καριέρα που ξεκίνησε στη Βέροια, με τη φανέλα της οποίας πήρε και το βάπτισμα του πυρός στη Superleague. Συνεχίστηκε στην Κρήτη και τον Εργοτέλη, ύστερα και πάλι στην Βασίλισσα του Βορρά, μέχρι που έπεσε στο τραπέζι η πρόταση του ΟΦΗ το καλοκαίρι του 2016 και άλλαξε τα δεδομένα. (Έβαλε το χεράκι του και ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο προπονητής του στην ομάδα του Ηρακλείου που τον έβαλε για τα καλά στην εξίσωση της ανόδου)

Γεννημένος στις 16 Σεπτεμβρίου του 1994, βαδίζει μπρος ολοταχώς στην πιο ώριμη ποδοσφαιρικά ηλικία του και πρέπει να (απο)δείξει ότι τα πεπραγμένα του με τα μελανόλευκα δεν ήταν τυχαία. Οι απαιτήσεις στα ερυθρόλευκα είναι περισσότερες, η πίεση πιο μεγάλη, αν συνεχίσει στους ρυθμούς των πρώτων προπονήσεων στην Αυστρία, το στοίχημα θα βρει άπαντες κερδισμένους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ