Βάτενς – Ολυμπιακός 0-3

Βάτενς – Ολυμπιακός 0-3

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Βάτενς με 3-0 στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας του, με Φορτούνη, Καμαρά και Γκερέρο να κλέβουν τις εντυπώσεις. Γκολάρα από τον Έλληνα μέσο και πολύ καλές συνεργασίες με τον 22χρονο χαφ από την Γουινέα. Σκόραρε δύο φορές και ο Γκερέρο (67', 83') στο ντεμπούτο του με την φανέλα των πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Βάτενς στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας του με 3-0 και δεν χωρά αμφιβολία πως οι ερυθρόλευκοι είχαν καλά στοιχεία στο παιχνίδι τους, με έναν «παλιό» και δύο νέους να κλέβουν την παράσταση. Ο λόγος για τον Κώστα Φορτούνη και τους Μαντί Καμαρά Μιγκέλ Γκερέρο, οι οποίοι έδειξαν πως μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας μέσος πέτυχε εντυπωσιακό γκολ ενώ ο Γκερέρο σκόραρε δύο φορές στο ντεμπούτο του με την φανέλα της ομάδας του λιμανιού, δείχνοντας στοιχεία που σίγουρα ικανοποίησαν τον Μαρτίνς.

Εντυπωσιακός Φορτούνης

Ο Κώστας Φορτούνης λοιπόν έδειξε με το «καλημέρα», από το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού, ότι είναι αποφασισμένος να επιστρέψει στις καλές εποχές και να ηγηθεί της προσπάθειας των ερυθρόλευκων. Ο διεθνής άσος των πειραιωτών πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης, με μια οβίδα που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον γκολκίπερ της Βάτενς.

Τα φιλικά παιχνίδια στην περίοδο της προετοιμασίας είναι για να βγάζουν συμπεράσματα οι προπονητές και δεν χωρά αμφιβολία πως ο Πέδρο Μαρτίνς είχε πολλούς λόγους να χαμογελά με την εικόνα του Ολυμπιακού στο φιλικό με την Βάτενς. Είδε διάθεση και προσπάθεια από τους παίκτες του, παρά το ότι τα «πόδια δεν έχουν λυθεί» κι αυτό είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό, την στιγμή μάλιστα που οι ερυθρόλευκοι είναι ακόμα στο ξεκίνημα της προετοιμασίας.

Και είναι ξεκάθαρο πως ο Κώστας Φορτούνης έδειξε με το «καλημέρα» ότι είναι αποφασισμένος να επιστρέψει στις μεγάλες εμφανίσεις. Στις εμφανίσεις επί Μάρκο Σίλβα, με τον διεθνή άσο να είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ο αρχηγός των ερυθρόλευκων πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ με σουτ «οβίδα» από το δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης ενώ από τα δικά του πόδια ξεκίνησαν οι περισσότερες προσπάθειες της ομάδας του λιμανιού.

Ο Φορτούνης ήταν λοιπόν ο παίκτης που έκανε την διαφορά και δεν χωρά αμφιβολία πως η εμφάνιση του κάπτεν του Ολυμπιακού ήταν ένα πολύ ενθαρρυντικό «μήνυμα» για την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο διεθνής άσος των ερυθρόλευκων.

Πολύ καλά στοιχεία ο Καμαρά

Ένα στοιχείο που επίσης πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε στο βασικό σχήμα τον Μαντί Καμαρά. Ο 22χρονος μέσος έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του Ολυμπιακού, παίζοντας μαζί με τον Μπουχαλάκη στον άξονα της μεσαίας. Ο Καμαρά έδειξε καλά στοιχεία στο παιχνίδι του και αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως έβγαλε και κάποιες καλές συνεργασίες με τον Φορτούνη.

Αυτό είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο για την συνέχεια, καθώς ο Καμαρά έδειξε στην πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του Ολυμπιακού, πως είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει τους ερυθρόλευκους. Επαναλαμβάνουμε πως Φορτούνης και Καμαρά είχαν καλή συνεργασία κι αυτό είναι μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό, καθώς οι δύο ταλαντούχοι μέσοι, είναι σε θέση να προσφέρουν πολλά στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Ο Καμαρά είναι μέσος που μπορεί να δώσει πολλά στους ερυθρόλευκους και η πρώτη εμφάνιση του μέσου από την Γουινέα ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική. Ο Καμαρά έδειξε από το πρώτο κιόλας φιλικό, για ποιο λόγο ο Ολυμπιακός προχώρησε στην απόκτηση του.

Με Μάνο και Νικόλη!

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε τον Μάνο για την κορυφή της επίθεσης και ο Έλληνας επιθετικός είχε καλή εικόνα. Μπήκε σε φάσεις, είδε δοκάρι αλλά κι ένα γκολ που κακώς ακυρώθηκε σαν οφσάιντ. Επίσης θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Πορτογάλος τεχνικός χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα και τον 16χρονο αμυντικό, Νικήτα Νικόλη θέλοντας να επιβραβεύσει τον νεαρό μπακ για την προσπάθεια που κάνει καθημερινά στις προπονήσεις. Ένας ακόμα παίκτης από την ακαδημία του Ολυμπιακού που δείχνει την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του συλλόγου.

Δύο γκολ στο ντεμπούτο του ο Γκερέρο

Την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του Ολυμπιακού πραγματοποίησε και ο Ισπανός στράικερ, Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο με τον 29χρονο επιθετικό να βρίσκει δίχτυα δύο φορές. Ο Γκερέρο σκόραρε στο 67′ με ωραία εκτέλεση φάουλ, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ των ερυθρόλευκων, ενώ έκανε το 3-0 με ωραία κεφαλιά στο 83′. Ο Ισπανός σέντερ φορ έδειξε καλά στοιχεία κι αυτή ήταν μόλις η πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα των περιαιωτών.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο, θέλοντας φυσικά να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες. Αυτό άλλωστε ήταν το πρώτο φιλικό της προετοιμασίας για τους ερυθρόλευκους και ο Μαρτίνς ήθελε να δει όλους τους παίκτες.

Ο Μαρτίνς έβαλε λοιπό στα γκολπόστ τον Γιαννιώτη ενώ άλλαξε και όλη την άμυνα, και παράλληλα χρησιμοποίησε τον Γκερέρο με τον Τζούρτζεβιτς στην επίθεση, με τον Ολυμπιακό να παίζει με δύο επιθετικούς. Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο Μαρτίνς άφησε στο ματς τον Καμαρά, καθώς δεν αντικατέστησε τον νεαρό μέσο στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους.

 

Ολυμπιακός: Χουτεσιώτης, Ελαμπντελαουί, Νικολής, Βούκοβιτς, Ένγκελς, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Μανθάτης, Βρουσάι, Μάνος.

Ολυμπιακός (δεύτερο ημίχρονο): Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Σάλιακας, Ρομαό, Νικολάου, Ανδρούτσος, Καμαρά, Πάρντο, Βέργος, Γκερέρο, Τζούρτζεβιτς.

Βάτενς: Βάτενς: Όσβαλντ, Νεουράουτερ, Καμπρέρα, Σβόμποντα, Νίτζλαντερ, Φιλίπ, Σαντίν, Μάντερ, Γιεμπόα, Κάτνικ, Γιαρέγκουι.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ