Superleague : Συμφώνησαν ότι διαφωνούν και θα τα ξαναπούν

Superleague : Συμφώνησαν ότι διαφωνούν και θα τα ξαναπούν

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γιώργου Βασιλειάδη με τη Super League.

Δεν προέκυψε συμφωνία, ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τη Super League, για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, στη συνάντηση που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας (2/7)

Ο πρώτος επιμένει σε πρωτάθλημα με 12 ομάδες την περίοδο 2019-20, η Λίγκα θέλει 14 και οι δύο πλευρές θα τα ξαναπούν αφού προηγουμένως συνεδριάσει εκ νέου ο συνεταιρισμός, χωρίς πάντως να φαίνεται φως στο τούνελ και η σέντρα του νέου πρωταθλήματος είναι στον αέρα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Βασιλειάδης: «Αναλύθηκε η αποδοχή της πρότασης μου χωρίς να έχει γίνει αποδεκτή».

Στη συνάντηση έδωσαν το παρών οι κ. Μπαταγιάννης, Γκαγκάτσης, Μποροβήλος, Κωστούλας, Σπανός.

«Για εμάς ο αριθμός των ομάδων είναι κομβικός, τώρα θέλουν να τα ξαναπούμε και να ξανασυζητήσουμε. Καταλαβαίνω ότι έχουμε κάνει αρκετά βήματα αποδεχόμενοι το θεσμικό πλαίσιο, αλλά για μας ο αριθμός των ομάδων είναι κομβικός. Δεν εκβιάζουμε, αλλά στο πλαίσιο αυτό έχει γίνει μια συγκεκριμένη οικονομική πρόταση. Θέλω να ξαναβρεθούμε και να συζητήσουμε πάλι. Προφανώς η συγκεκριμένη πρόταση δεν θα είναι για πάντα στο τραπέζι και η ΕΡΤ έχει κι άλλες ανάγκες να καλύψει. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι με αυτό το πλαίσιο, το πρωτάθλημα δεν είναι βιώσιμο. Τώρα αν αλλάξει κάτι, το επόμενο διάστημα εκ μέρους των ΠΑΕ…» είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

«Δεν υπάρχει πιθανότητα να δεχτούμε 14 ομάδες»

Στην ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσει, ο Γ. Βασιλειάδης απάντησε: «Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο εκτός αν δούμε και άλλες πολύ σοβαρότερες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο αλλά δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Δεν νομίζω πως υπάρχει στον ορίζοντα πιθανότητα να δεχτούμε τις 14 ομάδες, οπότε δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Η πρόταση είναι σαφής με συγκεκριμένο πλαίσιο, με συγκεκριμένη χρηματοδότηση, συγκεκριμένη χρηματοροή, συγκεκριμένους οικονομικούς όρους γιατί πιστεύουμε ότι αυτοί βγαίνουν για να μπορέσουμε να γλυτώσουμε τα παρατράγουδα του παρελθόντος, ένας εθνικός σχεδιασμός για όλες τις κατηγορίες του ποδοσφαίρου. Από εκεί και μετά σας ξαναλέω, δεν είναι κακό να συζητάς αλλά καλό θα είναι ο καθένας να καταλαβαίνει ποια είναι τα πλαίσια τα οποία κουβεντιάζουμε»

«Εμπορικά η Football League πήγε καλά αλλά…»

Νωρίτερα, ο Γιώργος Βασιλειάδης είχε συνάντηση με τη Football League.

«Οι φορείς του ποδοσφαίρου πρέπει να αρχίσουν να το σκέφτονται, δεν μπορούμε να είμαστε εμείς συνεχώς σανίδα σωτηρίας. Εμπορικά το πρωτάθλημα της Football League πήγε καλά, αλλά χρειάζονται δομικές αλλαγές και αυτές πρέπει να αρχίσουν από πάνω και να πάνε προς τα κάτω. Οι παράγοντες του ποδοσφαίρου θα πρέπει να δείξουν τη δέουσα σοβαρότητα. Με το στανιό δεν γίνεται τίποτα. Εμείς ερχόμαστε να δώσουμε μια λύση με βάση τις δικές μας οικονομικές μελέτες. Μπορεί το πρωτάθλημα να γίνεται και με 30 ομάδες, να παίρνουν 200.000 ευρώ και να βλέπουμε ανάλογο θέαμα» τόνισε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ