Ολυμπιακός: Το μεγάλο κόλπο του καλοκαιριού, είναι εδώ…

Ολυμπιακός: Το μεγάλο κόλπο του καλοκαιριού, είναι εδώ…

Ποντένσε, Γουίλιαν Αράο, Πρσιτς. Πως ο Ολυμπιακός σχεδιάζει να χωρέσει στην εξίσωση δύο «κάνω τη διαφορά» μεταγραφές μέχρι την Παρασκευή και την πτήση για το Βέλγιο

Χωρούν οι δύο πρώτες μεγάλες μεταγραφικές κινήσεις από το διεθνές παζάρι, στην… ατζέντα του Ολυμπιακού ως την Παρασκευή; Προφανώς οι μέρες που ακολουθούν θα δώσουν την απάντηση. Είναι αλήθεια όμως ότι οι Ερυθρόλευκοι προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται. Επιδιώκουν ως τις 13 του μήνα όταν και η αποστολή της ομάδας θα αναχωρήσει για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας να έχουν δώσει το δικαίωμα στον Πέδρο Μαρτίνς να υπολογίζει σε δύο ακόμη ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής. Τον Ντανιέλ Ποντένσε και έναν και τον Γουίλιαν Αράο ή Σανίν Πρσιτς. Και οι τρεις βρίσκονται στο «κάδρο», στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας. Θα είναι πραγματικά σπουδαία δουλειά αν οι Πειραιώτες καταφέρουν άμεσα να προσθέσουν στο ρόστερ τους ένας εξ αυτών γενικώς, πόσο δε μάλλον δύο στην εβδομάδα που έρχεται.

Για τον Ποντένσε τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οι Πορτογάλοι μιλούν για συμφωνία, για ταξίδι του ποδοσφαιριστή στην Αθήνα, μιλούν για deal. Προφανώς το να βρεθεί ένας τρόπος να εξασφαλιστεί και ότι η Σπόρτινγκ Λισαβόνας δεν θα διεκδικήσει επιπλέον τον ποδοσφαιριστή που έμεινε ελεύθερος μετά τα πρωτοφανή γεγονότα που έλαβαν χώρα στο πράσινο κομμάτι της Πορτογαλικής πρωτεύουσας με τη λήξη της περασμένης σεζόν. Ίσως το «κλειδί» για να επιτευχθεί αυτό, να είναι ο Οτζίτζα Οφόε. Τον θέλουν τον Βέλγο οι άνθρωποι της Σπόρτινγκ. Μπορεί λοιπόν η ενδεχόμενη μετακίνηση του εκεί, να αποτελέσει και την «εξασφάλιση» του Ποντένσε που εάν και εφόσον θα φορέσει τα Ερυθρόλευκα με ετήσιες αποδοχές που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ο νεαρός winger στη Σπόρτινγκ έφερε προτάσεις επιπέδου 15 εκατ ευρώ τον Γενάρη από την Πρέμιερ Λιγκ. Προφανώς μετά τα όσα έγιναν τα οικονομικά δεδομένα είναι διαφορετικά. Και για τον άλλοτε αρχηγό της η Σπόρτινγκ, τον Ρουί Πατρίσιο που έμεινε ελεύθερος με τον ίδιο τρόπο, ζητούσε 20 εκατ ευρώ από τους ενδιαφερόμενους και η Χαλ αφού πρώτα τον υπέγραψε εξασφάλισε τη συμφωνία (χωρίς την εμπλοκή της FIFA) με ένα ποσό της τάξης των 5 εκατ ευρώ στους Πορτογάλους.

Ο Πρσιτς είναι ελεύθερος. Έχει αρκετές προτάσεις στα χέρια του και προφανώς καλείται το επόμενο διάστημα να πάρει την απόφαση του. Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού είναι δεδομένο, ο Βόσνιος ήρθε στην Αθήνα στις αρχές του καλοκαιριού, μένει να δούμε λοιπόν αν θα κλείσει το μάτι στην προοπτική να φορέσει τα Ερυθρόλευκα. Την ίδια στιγμή υπάρχει καλή αίσθηση και για την υπόθεση του Γουίλιαν Αράο, παρότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή μιας ομάδας όπως η Φλαμένγκο. Κοστολογείται 4-5 εκατ ευρώ, ο Βραζιλιάνος.

Δεν είναι λοιπόν τόσο απλό αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες εξελίσσονται καλά. Τόσο καλά που να θεωρείται πλέον πιθανή και αυτή η μεταγραφή για τους Πειραιώτες που αν καταφέρουν και αυτόν τον κύκλο ενίσχυσης (έπειτα από τον πρώτο που αφορούσε αποκλειστικά στην ελληνοποίηση του ρόστερ) τότε αλλάζουν τα δεδομένα αναζήτησης για εκείνους. Με έναν εξτρέμ πρώτης γραμμής σαν τον Ποντένσε και έναν κεντρικό χαφ που να μπορεί να δώσει λύσεις και στο «6» αλλά και στο «8» προχωρούν πολύ τον σχεδιασμό τους. Μετά θα ακολουθήσουν κινήσεις πάρε-δώσε. Δηλαδή να φύγει κάποιος από τους στόπερ (πχ ο Ένγκελς) για να έρθει ένας στόπερ. Να φύγει ένας σέντερ φορ (πχ ο Καρίμ Ανσαριφάρντ) για να ανοίξει κουβέντα για την επίθεση κλπ.

Θυμίζουμε πως οι Πειραιώτες περιμένουν τις επόμενες ημέρες τους Ανσαριφάρντ και Χατζησαφί να ενσωματωθούν στην προετοιμασία έπειτα από την επιπλέον άδεια που είχαν λόγο της συμμετοχής τους στο Μουντιάλ. Οι δικές τους αφίξεις ούτως ή άλλως θα δρομολογήσουν αλλαγές στο ρόστερ μιας και ο Πέδρο Μαρτίνς το δήλωσε πως από την Δευτέρα και όλας θα γίνουν γνωστοί όσοι συμμετείχαν στο πρώτο στάδιο προετοιμασίας (Ζέεφελντ) αλλά δεν θα παραμείνουν και για το επόμενο.

Αναφέραμε το παράδειγμα του Ούρος Τζούρτζεβιτς ως μια περίπτωση που δηλώνει υποψηφιότητα για αυτό πλην των πιτσιρικάδων (Σάλιακας, Νικολής, Μανθάτης, Βέργος) που ούτως ή άλλως δύσκολα θα συνέχιζαν με την ομάδα. Μένει να δούμε αν προκύψει και κάποια άλλη. Γιατί για παράδειγμα η ενδεχόμενη απόκτηση του Ποντένσε γεμίζει τα «φτερά». Ο Πορτογάλος, ο Λάζαρος, ο Βρουσάι, ο Πάρντο, ο Μάριν, ο Φετφατζίδης είναι ήδη παραπάνω από τις 5 θέσεις του ρόστερ που θα δοθούν στους wingers. Ο Φετφατζίδης βεβαίως θα υπολογίζεται και στο «10» πίσω από τον Φορτούνη αλλά και πάλι ο αριθμός είναι μεγάλος. Και εκεί μπορεί να προκύψει κάτι και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα αφορά στον Βρουσάι, μιας και ο μικρός είναι από τα πρόσωπα που ήδη έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ