ΑΕΚ : Τι (δεν) είδαμε στο πρώτο φιλικό

ΑΕΚ : Τι (δεν) είδαμε στο πρώτο φιλικό

Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε, έστω και ανεπίσημα, για πρώτη φορά φέτος στο κοινό της, στο πρώτο φιλικό επί πολωνικού εδάφους με τα βλέμματα να στρέφονται κυρίως πάνω στα νέα πρόσωπα της ομάδας αλλά και σε κάποιους παλιούς.

Η ΑΕΚ έδωσε χθες το πρώτο της φιλικό παιχνίδι για φέτος και ηττήθηκε απέναντι στη νεοφώτιστη στην πρώτη κατηγορία του πολωνικού πρωταθλήματος, Μίετζ Λέγκνιτσα. Παρ’ ότι δεν έχει κλείσει ούτε εβδομάδα προετοιμασίας η Ένωση και πολλά συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν, κάποια πράγματα φάνηκαν σε αυτή την ανεπίσημη πρεμιέρα της πρωταθλήτριας.

Αρχικά η διάταξη που χρησιμοποίησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης και από την πρώτη μέρα έδειξε ότι θα στηριχτεί πάνω της είναι το 4-4-1-1 που κατά βάση χρησιμοποιούσε και στον Παναθηναϊκό. Αν και ουσιαστικά χρησιμοποίησε από μία ενδεκάδα σε κάθε ημίχρονο, η διάταξη δεν άλλαξε και αυτή είναι και η πρώτη μεγάλη αλλαγή σε σχέση με την περσινή σεζόν και το Μανόλο Χιμένεθ. Η πρωταθλήτρια πέρσι αγωνιζόταν κατά κύριο λόγο με 4-2-3-1 ή και με 3 αμυντικούς πίσω όταν κι ο αντίπαλος χρησιμοποιούσε αυτό το σύστημα. Συνήθιζε δηλαδή ο Σεβιγιάνος να προσαρμόζεται στον αντίπαλο για να τον αντιμετωπίσει κάτι που όπως έχει τονίσει ήδη ο Ουζουνίδης δεν θα γίνεται φέτος αλλά η ομάδα του θα προσπαθεί να επιβάλλεται στον αντίπαλο με το δικό της παιχνίδι. Αυτό βέβαια δεν ήταν δυνατό να φανεί από το πρώτο φιλικό με μια ούτως ή άλλως χαμηλότερης δυναμικότητας ομάδα και με ούτε μια εβδομάδα προπονήσεων.

Αυτό όμως που έγινε εμφανές αρκετά ήταν η επιθυμία του Ουζουνίδη για ανεβάσματα των μπακ με τον Γκάλο ειδικά να παίζει αρκετά ψηλά. Είναι ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει αυτό που αναφέραμε πριν για κυριαρχία της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο και ένα πιο επιθετικό στυλ. Πέραν αυτού και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ δημιούργησε και απέιλησε ελάχιστα την αντίπαλη ομάδα ενώ η περιοχή της Μιετζ ήταν άδεια με τον Λιβάγια και τον Κλωναρίδη να μην καταφέρνουν να γίνουν ιδιαίτερα αισθητοί κάτι που στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε κάπως, χάρη κυρίως στον δραστήριο Αϊντάρεβιτς.

Όσον αφορά τα νέα αποκτήματα, αν και το δείγμα θα το χαρακτηρίζαμε ανεπαρκές, ο Μάριος Οικονόμου φανέρωσε κάποια από τα στοιχεία που έκαναν τον προπονητή να τον επιλέξει. Έβγαινε πρώτος στην μπάλα, ήταν δυναμικός στις μονομαχίες ενώ έδειξε και μια άνεση με τη μπάλα στα πόδια, στοιχείο πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη της ομάδας. Στη φάση του γκολ είχε βέβαια μια αδράνεια που σε επίσημο παιχνίδι απαγορεύεται αλλά δεδομένων των συνθηκών και του υπόβαθρου του χθεσινού παιχνιδιού, μπορεί να δικαιολογηθεί.

Ο Χρήστος Αλμπάνης που αγωνίστηκε στο δεύτερο και κάπως καλύτερο ημίχρονο της ΑΕΚ, η αλήθεια είναι πως έδειξε κάπως «ψαρωμένος». Είχε όρεξη, προσπάθησε ωστόσο κάποιες φορές υπερέβαλλε ενώ αρκετές προσπάθειες δεν του βγήκαν. Φάνηκε όμως πως μόλις λυθεί και νιώσει πιο άνετα στον αγωνιστικό χώρο, θα μπορέσει να προσφέρει αυτά για τα οποία αποκτήθηκε από την ΑΕΚ.

Χρόνο συμμετοχής πήρε επίσης και ο Μάκης Γιαννίκογλου, για περίπου 25 λεπτά ωστόσο δεν μπορεί να κριθεί ιδιαίτερα αφού δεν απειλήθηκε η εστία του όσο αγωνίστηκε.

Από κει και πέρα υπήρξαν και 1-2 πράγματα που ξεχώρισαν και από τους παλιούς της ΑΕΚ και κυρίως από αυτούς που έχουν ακούσει και τα περισσότερα από τον κόσμο της ομάδας για την απόδοσή τους. Πρώτος και καλύτερος ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς που έδειξε ότι όταν έχει πιο δημιουργικό ρόλο, μπορεί να προσφέρει περισσότερο. Αγωνίστηκε κυρίως πίσω από τον Γιακουμάκη και ήταν αρκετά κάλος στη δημιουργία και στην κυκλοφορία της μπάλας δείχνοντας ότι για λύση που έρχεται από τον πάγκο, μπορεί να βοηθήσει τη νέα σεζόν.

Τέλος θετικά στοιχεία φανέρωσε και ο Μοράν που βοήθησε στο χτίσιμο και την ανάπτυξη της ομάδας, στοιχεία που λείπουν από τη μεσέα γραμμή της ΑΕΚ.

Και μιας και μιλήσαμε για ελλείψεις και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, το χθεσινό φιλικό φανέρωσε και επιβεβαίωσε τα κενά που υπάρχουν και πρέπει οπωσδήποτε να καλυφθούν. Κάτι που φυσικά παραδέχτηκε και ο Ουζουνίδης. Η ΑΕΚ χρειάζεται οπωσδήποτε 3 μεταγραφές άμεσα με έναν δημιουργικό χαφ, ειδικά από τη στιγμή που ο Κονέ είναι ακόμη στον αέρα και δεν βρίσκεται και στην προετοιμασία, ένα (τουλάχιστον) εξτρέμ καθώς και έναν επιθετικό είτε αυτός είναι ο Πόνσε είτε όχι. Ο Ουζουνίδης στο χθεσινό παιχνίδι ζητούσε πλάτος στο γήπεδο και να ανοίγουν αρκετά το παιχνίδι οι παίκτες του αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχεις και τους κατάλληλους παίκτες στα άκρα και η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή υστερεί σημαντικά σε αυτό. Πλέον απομένει λιγότερο από ένας μήνας για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της πρωταθλήτριας και τα κενά αυτά πρέπει να καλυφθούν όσο πιο άμεσα γίνεται ώστε να διεκδικήσει το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ