Τελειώνει του Ποντένσε, ανακοίνωσε το «αντίο» στη Σπόρτινγκ

Τελειώνει του Ποντένσε, ανακοίνωσε το «αντίο» στη Σπόρτινγκ

Ο Ντάνιελ Ποντένσε αποχαιρέτησε οριστικά τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και ετοιμάζεται να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού! Αμεσα οι εξελίξεις, τον περιμένει στο Ρέντη ο Πέδρο Μαρτίνς.

Θέμα χρόνου είναι, πλέον, η ανακοίνωση της απόκτησης του Ντάνιελ Ποντένσε από τον Ολυμπιακό. Τα μεσάνυχτα της Κυριακής, τελείωσε και τυπικά το θέμα της παραμονής ή μη του 22χρονου εξτρέμ στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο διεθνής Πορτογάλος, με ένα μακροσκελές κείμενο στην προσωπική του σελίδα στο Instagram ενημέρωσε τη διοίκηση και τους οπαδούς της Σπόρτινγκ ότι δεν θα συνεχίσει στην ομάδα που υπηρέτησε τα τελευταία 13 χρόνια. Εξήγησε, μάλιστα, ότι δεν έχει καμία διάθεση να ζει και να αγωνίζεται σε ένα περιβάλλον όπου επικρατούν συνθήκες απειλών, βίας και στο οποίο κινδυνεύει η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα του ιδίου και της οικογένειάς του.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν αποτελεί έκπληξη, βεβαίως, καθώς ο Ποντένσε έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Ολυμπιακό εδώ και αρκετές ημέρες, ωστόσο επιταχύνει τις εξελίξεις. Καθώς δεν αποκλείεται ακόμη και τις επόμενες ώρες οι Ερυθρόλευκοι να ολοκληρώσουν και τυπικά τη μεταγραφή του. Εξάλλου, ήδη to10.gr σας ενημέρωσε για τις κινήσεις που έχουν γίνει, αλλά και τον πολύ σημαντικό ρόλο του Ζόρζε Μέντες, που έχει αναλάβει (και ουσιαστικά έχει… τελειώσει) τη μεταγραφή. Εξάλλου, ο Πέδρο Μαρτίνς τον περιμένει πώς και πώς στο Ρέντη, για να τον εντάξει στο δυναμικό του Ολυμπιακού. Και θεωρεί ότι θα αποτελέσει μία από τις κορυφαίες προσθήκες που έχουν κάνει οι Ερυθρόλευκοι εδώ και πολλά χρόνια.

Αναλυτικά το αποχαιρετιστήριο κείμενο του Ποντένσε στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας:

«Προς όλους τους οπαδούς της Σπόρτινγκ

Δεν έχω σχολιάσει το θέμα που προέκυψε νωρίτερα, καθώς δεν ήξερα το μέλλον μου, το οποίο θα μπορούσε να είναι στη Σπόρτινγκ. Σίγουρα, η πορεία μου στη Σπόρτινγκ τελείωσε και η διαδρομή δεν ήταν μικρή. Ετσι, η απόφαση που πήρα ήταν όσο το δυνατόν πιο προσεκτική. Ποτέ δεν θα έφευγα από τη Σπόρτινγκ, εάν δεν το έκανα τώρα.
Πέρασαν 13 χρόνια με το Λιοντάρι στο στήθος, για το οποίο έχω τη μεγαλύτερη υπερηφάνεια και θα είμαι αιώνια ευγνώμων. Μεγάλωσα στη Σπόρτινγκ. Η προσωπική μου και αθλητική προπόνησή μου οφείλεται στη Σπόρτινγκ. Συνάντησα ανθρώπους που θα έχω μαζί μου σε όλη μου τη ζωή. Ηταν επίσης το μέρος όπου βρήκα το πάθος μου για το ποδόσφαιρο, ώστε ένιωσα την ανάγκη να αλλάξω. Για εμένα το ποδόσφαιρο είναι ένας τρόπος ζωής, είναι μία συνθήκη για τη συναισθηματική μου ισορροπία και μετά τα πρόσφατα γεγονότα, δεν κατάφερα να βρω την αρμονία που έχω ανάγκη για να παίξω.

Παρόλα όσα μου έμαθε η Σπόρτινγκ, κανείς δεν με δίδαξε πώς να αντιμετωπίσω ένα περιβάλλων απειλών, βίας, όπου φοβάμαι για την ασφάλειά μου και την ασφάλεια της οικογένειάς μου. Και δεν θα έπρεπε να το διδαχθώ, γιατί το ποδόσφαιρο ή όποιο άλλο άθλημα δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Εμείς οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές είμαστε πολλά περισσότερα από ό,τι στις τέσσερις γραμμές. Εχουμε οικογένειες, φίλους και συναισθήματα, αλλά αυτά τα όρια δεν γίνονται πάντα σεβαστά.

Μετά από αυτά, συνεχίζω αναζητώντας νέους στόχους, πάντα προσπαθώντας να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, αλλά ποτέ, με κανέναν τρόπο, ξεχνώντας τον σύλλογο που μου έδωσε τόσα πολλά και ο οποίος θα είναι για πάντα στην καρδιά μου.

Σας το λέω αυτό με κάθε ειλικρίνεια και σας ευχαριστώ τουλάχιστον για τον σεβασμό σας.

Σε ευχαριστώ Sporting Clube de Portugal. Και όλους όσους με υποστήριξαν.

Ντάνιελ Καστέλο Ποντένσε».

A todos os Sportinguistas: Não me pronunciei antes sobre assunto por ainda não saber o meu futuro, sendo que esse poderia ser no Sporting Clube de Portugal. Definitivamente, a minha passagem pelo Sporting acabou e essa passagem não foi curta. Por isso, a decisão que tomei foi a mais refletida possível. Nunca deixaria o Sporting se assim não fosse. Foram 13 anos de Leão ao peito, dos quais eu tenho o maior orgulho e estarei eternamente grato. Eu cresci no Sporting. A minha formação pessoal e desportiva devo-a ao Sporting. Cruzei-me com pessoas que levo para toda a vida. Foi também onde apurei ainda mais a minha paixão pelo futebol, daí sentir a necessidade de mudar. Para mim o futebol é um modo de estar na vida, é condição para o meu equilíbrio emocional e com os acontecimentos recentes eu deixei de encontrar a harmonia que preciso para jogar. Apesar de tudo que o Sporting me ensinou, ninguém me ensinou a lidar com um ambiente de ameaças, de violência, onde temo pela minha segurança e pela da minha família e nem deveriam ter ensinado porque o futebol ou outro desporto não devem ser assim. Nós, profissionais de futebol, somos muito mais do que as quatro linhas. Temos família, amigos e sentimentos, mas essas barreiras nem sempre foram respeitadas. Desta forma, vou a procura de novos objectivos, sempre a tentar dar o melhor de mim mas nunca, de maneira alguma, esquecerei o clube que tanto me deu e que estará sempre no meu coração. Digo-vos isto com toda a sinceridade e agradeço, pelo menos, respeito. Obrigado Sporting Clube de Portugal! E a todos aqueles que me têm apoiado. Daniel Castelo Podence

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Daniel Podence ?? (@podence) στις

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ