«Καλύτερος από τον Βιεϊρίνια ο Ποντένσε, δυναμικός και έξυπνος ο Μιράντα»

«Καλύτερος από τον Βιεϊρίνια ο Ποντένσε, δυναμικός και έξυπνος ο Μιράντα»

Ο Πορτογάλος δημοσιογράφος Ρουί Μιγκέλ Μαρτίνς «σκιαγραφεί» στο to10.gr τα προφίλ των Ντανιέλ Ποντένσε και Ροντερίκ Μιράντα. «Ο Πέδρο Μαρτίνς παίρνει το maximum από κάθε ποδοσφαιριστή του», αναφέρει μεταξύ άλλων για τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Η μεταγραφή του Ντανιέλ Ποντένσε στον Ολυμπιακό προκάλεσε αίσθηση σε όλη την Ευρώπη, με τη διοίκηση των Πειραιωτών να ντύνει στα «ερυθρόλευκα» ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του πορτογαλικού ποδοσφαίρου.

Το δρόμο που χάραξε ο 22χρονος εξτρέμ ακολούθησε και ο συμπατριώτης του, Ροντερίκ Μιράντα, με τον Ολυμπιακό να προσθέτει στο ρόστερ του τον 27χρονο σέντερ μπακ. Δύο Πορτογάλοι ήρθαν στο μεγάλο λιμάνι και τη νέα σεζόν θα αγωνίζονται υπό τις οδηγίες του συμπατριώτη τους, Πέδρο Μαρτίνς. To10.gr επικοινώνησε με τον Πορτογάλο δημοσιογράφο, Ρουί Μιγκέλ Μαρτίνς και του ζήτησε να «σκιαγραφήσει» τα προφίλ των δύο νέων μεταγραφικών αποκτημάτων του Ολυμπιακού. Ο συνάδελφος από την Ιβηρική Χερσόνησο μιλάει στο to10.gr για τον υψηλόσωμο κεντρικό αμυντικό, για τον βιρτουόζο εξτρέμ, αλλά και για τον Πέδρο Μαρτίνς.

Το πρώτο μας ερώτημα στον Ρουί Μιγκέλ ήταν για τον Ροντερίκ Μιράντα, καθώς ο 27χρονος σέντερ μπακ αποτελεί το τελευταίο χρονικά μεταγραφικό απόκτημα των Πειραιωτών. «Στην Πορτογαλία είναι περισσότερο γνωστός ως Ροντερίκ. Εχει καταγωγή από την Βραζιλία, αλλά έχει γεννηθεί στην Πορτογαλία. Ηταν βασικό στέλεχος της Κ-20 της Πορτογαλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκε στην παράταση από την Βραζιλία με 3-2», είπε αρχικά.

Θα θέλαμε να μας πεις λίγα λόγια για τρόπο παιχνιδιού του. Ποια είναι τα προτερήματά του; Τι τον κάνει ξεχωριστό;

«Ο Ροντερίκ παίζει κυρίως ως κεντρικός αμυντικός. Είναι πολύ έξυπνος και παίρνει καλές θέσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ψηλός και δυνατός, γεγονός που τον βοηθάει πολύ στις μονομαχίες με τους αντιπάλους του. Αυτό που τον κάνει ξεχωριστό είναι το πολύ υψηλό ποσοστό ευστοχίας που έχει στις πάσες. Εχει εξαιρετικό ποσοστό για σέντερ μπακ, γι’ αυτό άλλωστε πολλές φορές έχει χρησιμοποιηθεί και ως αμυντικός μέσος», επισήμανε.

Ο Ροντερίκ Μιράντα έχει συνυπάρξει με τον Πέδρο Μαρτίνς στη Ρίο Αβε. Πως ήταν η συνεργασία τους;

«Ο Πέδρο Μαρτίνς βασιζόταν πολύ στον Ροντερίκ τις δύο χρονιές που βρισκόταν στον πάγκο της Ρίο Αβε. Ηταν από τους βασικούς πυλώνες της ομάδας», είπε και συνέχισε: «Ο Ροντερίκ είναι ένας πολύ ήσυχος άνθρωπος. Δεν δημιουργεί προβλήματα».

Στη συνέχεια η κουβέντα πήγε στον έτερο Πορτογάλο που αποκτήθηκε πρόσφατα από τον Ολυμπιακό, τον Ντανιέλ Ποντένσε. Ο Ρουί Μιγκέλ παρομοίασε τον 22χρονο εξτρέμ με τους γνωστούς μας Ερνάνι και Βιεϊρίνια, αλλά όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι καλύτερος και από τους δύο και έχει όλα τα φόντα για να κάνει μια λαμπρή καριέρα.

Ο Ολυμπιακός έδωσε μια μεγάλη μάχη και κατάφερε να κάνει δικό του τον Ντανιέλ Ποντένσε. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του; Με ποιον παίκτη που έχει περάσει από τα ελληνικά γήπεδα θα μπορούσες να τον παρομοιάσεις;

«Το στυλ του Ποντένσε μοιάζει με αυτό του Ερνάνι και του Βιεϊρίνια, οι οποίοι είναι γνωστοί στο ελληνικό κοινό, αλλά είναι καλύτερος και από τους δύο. Εχει τα φόντα για να κάνει καλύτερη καριέρα και από τους δύο. Είναι εκρηκτικός και πιστεύω ότι θα σκοράρει πολλά γκολ. Ημουν μεγάλος θαυμαστής του όταν αγωνιζόταν στην Μορεϊρένσε ως δανεικός από την Σπόρτινγκ. Επαιξε στο περσινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 21 και πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις. Την περασμένη σεζόν στάθηκε άτυχος, καθώς  είχε έναν τραυματισμό στο γόνατο, ο οποίος τον άφησε εκτός για αρκετό καιρό. Πιστεύω ότι η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό θα του κάνει πολύ καλό».

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο πορτογαλικό μοντέλο και με τον Πέδρο Μαρτίνς στο πάγκο του θα προσπαθήσει να επιστρέψει στην κορυφή. Θέλουμε να μας πεις δύο λόγια για τη μέχρι τώρα καριέρα του 47χρονου προπονητή.

«Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε μια καλή καριέρα ως μέσος και είναι πολύ επιτυχημένος προπονητής. Ξεκίνησε την προπονητική του από τις μικρές κατηγορίες του πορτογαλικού πρωταθλήματος και στη συνέχεια έκατσε στους πάγκους των Μαρίτιμο, Ρίο Αβε και Βιτόρια Γκιμαράες. Η εξαιρετική δουλειά στη Ρίο Αβε ήταν το διαβατήριο του για την Γκιμαραές, ένα από τα πιο επιτυχημένα κλαμπ στην Πορτογαλία. Μάλιστα, η Γκιμαράες με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο της κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση. Η τελευταία του χρονιά στην πορτογαλική ομάδα δεν ήταν καλή, αλλά χωρίς να ευθύνεται κυρίως ο ίδιος. Η ομάδα είχε χάσει τους καλύτερους παίκτες της το καλοκαίρι και είχε αποδυναμωθεί αισθητά. Η καριέρα του έχει σταθερά ανοδική πορεία».

Πώς του αρέσει να παίζουν οι ομάδες του;

«Δεν θα έλεγα ότι είναι ένας επιθετικός, αλλά ούτε και ένας αμυντικός προπονητής. Εχει χτίσει πολύ καλή φήμη, κυρίως γιατί παίρνει το maximum από κάθε ποδοσφαιριστή του. Αυτή είναι η καλύτερη ένδειξη ότι πρόκειται για έναν πολύ καλό προπονητή»

Ο Μαρτίνς μπορεί να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στην κορυφή;

«Πιστεύω πολύ στον Πέδρο Μαρτίνς και θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός έχει μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Πορτογάλο προπονητή στον πάγκο του να επιστρέψει στον θρόνο του πρωταθλητή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ