Λούκας Μπογέ : Eνα «Τανκ» για την ΑΕΚ (vids)

Λούκας Μπογέ : Eνα «Τανκ» για την ΑΕΚ (vids)

Η λύση που έψαχνε η ΑΕΚ για τη γραμμή κρούσης, βρέθηκε στο πρόσωπο του Αργεντινού επιθετικού Λούκας Μπογέ της Τορίνο και to10.gr σας δίνει στο πιάτο όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον «Ταύρο» της πρωταθλήτριας.

Η ΑΕΚ και ο Μαρίνος Ουζουνίδης κατέληξαν στον επιθετικό που θα μπει στα… παπούτσια του Σέρχιο Αραούχο και αυτό θα γίνει από έναν συμπατριώτη του «El Chino», τον Λούκας Μπογέ γνωστό και ως «El Tanque» (το Τανκ) ή «El Toro» (ο Ταύρος), με δανεισμό από την Τορίνο.

Από τα παρατσούκλια και μόνο, τα οποία τον συνοδεύουν μπορεί να καταλάβει εύκολα κανείς για τι τύπου παίκτη πρόκειται και ποια μπορεί να είναι τα χαρακτηριστικά του. Ο Μπογέ είναι ένα πολύ δυνατό παιδί με εξαιρετικά σωματικά προσόντα που δεν στερείται και ύψους (1,83), στοιχείο πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ καθώς τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά την περσινή σεζόν είχε πρόβλημα στον συγκεκριμένο τομέα. Χαρακτηρίζεται επίσης από εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, ταχύτητα ενώ μπορεί να αγωνιστεί τόσο στην κορυφή της επίθεσης όσο και στα άκρα (στην Τορίνο έπαιζε κυρίως στα αριστερά) ενώ συνηθίζει να πιέζει πολύ ψηλά στο γήπεδο. Είναι πολύ καλός στις αντεπιθέσεις ενώ στα θετικά του είναι οι καλές του τοποθετήσεις και η κίνησή του χωρίς την μπάλα.

Προέρχεται από γεμάτες χρονιές, αν και μόλις στα 22 του χρόνια, ωστόσο του λείπει το γκολ αφού σε 115 εμφανίσεις στην επαγγελματική του καριέρα έχει πετύχει μόλις 7 γκολ. Το γεγονός όμως ότι έχει αγωνιστεί σε ομάδες όπως η Ρίβερ Πλέιτ από την οποία και ξεκίνησε, η Νιόυελς, η Τορίνο και η Θέλτα κι έχει τόσες πολλές συμμετοχές, δείχνει ότι τον εμπιστεύονταν οι προπονητές του και ίσως το πρόβλημα στο γκολ να είναι ψυχολογικό. Εξάλλου στην Τορίνο με συμπαίκτες τους Μπελότι, Φαλκέ και Λιάγιτς είναι αρκετά ενθαρρυντικό ότι είχε 41 συμμετοχές σε 1,5 χρόνο παρουσίας του(οι περισσότερες βέβαια ως αλλαγή), μέχρι τον περασμένο Γενάρη που έφυγε δανεικός για τη Θέλτα με την οποία είχε 13 συμμετοχές.

Τον Ιανουάριο του 2017 η «Guardian» τον κατέταξε στους 50 καλύτερους νέους παίκτες στην Ιταλία ενώ στην Αργεντινή τον παρομοιάζουν με τον συμπατριώτη του Άμπελ Μπάλμπο που έκανε μεγάλη καριέρα, μεταξύ άλλων, με τις φανέλες των Ουντινέζε και Ρόμα.

Το ότι στα 22 του έχει ήδη πολλές εμπειρίες από μεγάλα πρωταθλήματα αλλά και από σημαντικές ομάδες ήταν σίγουρα από τα στοιχεία που ώθησαν τον Μαρίνο Ουζουνίδη να τον επιλέξει και μένει να φανεί αν ο Έλληνας προπονητής καταφέρει να τον απελευθερώσει και στο σκοράρισμα «αναγκάζοντας» την ΑΕΚ να πληρώσει τη ρήτρα του το επόμενο καλοκαίρι.

https://www.youtube.com/watch?v=yo9VHDofX7g

https://www.youtube.com/watch?v=8V8_0O6RwuM

https://www.youtube.com/watch?v=HqZZluXhiwA

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ