Άλκμααρ-Παναθηναϊκός 2-0

Άλκμααρ-Παναθηναϊκός 2-0

Οι πράσινοι ηττήθηκαν με 2-0 στο πρώτο τους φιλικό προετοιμασίας στην Ολλανδία από την φανερά πιο έτοιμη Άλκμααρ.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους πάλεψε, αλλά ηττήθηκε με 2-0 από την εμφανώς πιο έτοιμη Άλκμααρ.

Οι «πράσινοι» παρουσίασαν μία σχετικά καλή αμυντική λειτουργία, ενώ κατά διαστήματα προσπάθησαν να δημιουργήσουν παιχνίδι. Αν λάβουμε υπ’ όψιν μας και την κατάσταση τότε μάλλον θετικό ήταν το πρώτο δείγμα της ομάδας.

Με ένα 3-4-3 παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Δώνης με τον πολύ καλό Διούδη να ξεκινάει κάτω από τα δοκάρια. Αμυντικοί τριάδα ήταν ο Κολοβέτσιος, ο Οικονόμου και ο Γιόχανσον ο οποίος τιμήθηκε από τη διοίκηση της Άλκμααρ για την προσφορά του στο Ολλανδικό σύλλογο.

Κεντρικοί μέσοι ξεκίνησαν ο Δώνης και ο Κάτσε με το ρόλο τους να είναι κυρίως ανασταλτικός. Στις δύο πτέρυγες αγωνίστηκαν ο Κουλιμπαλί και ο Ινσούα. Τριάδα μπροστά ήταν οι Μουνιέ και Χατζηγιοβάνης, ενώ στην κορυφή αγωνίστηκε ο Ρεγκάκος.

Μέχρι το 35ο λεπτό οι «πράσινοι» ήταν αρκετά παθητικοί με την Άλκμααρ να έχει τον έλεγχο της κατοχής. Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν στο 17’ με γκολ του Μποαντού. Παρά την κατοχή όμως δεν δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες. Η άμυνα του Παναθηναϊκού προσπάθησε σκληρά και δεν επέτρεψε στους Ολλανδούς να μετατρέψουν σε καλές στιγμές την κατοχή της μπάλας.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός προσπάθησε και δημιούργησε τις πρώτες επιθετικές του ενέργειες, χωρίς όμως κάποια ευκαιρία να σημειωθεί. Στο 44’ όμως ήρθε το δεύτερο γκολ των Ολλανδών με τον Φράιντεϊ.

Στο δεύτερο μισό οι «πράσινοι» ήταν βελτιωμένοι επιθετικά, με την Άλκμααρ να ρίχνει τους ρυθμούς της. Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Δώνης προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές περνώντας μέσα τους Κότσαρη αντί του Διούδη, τον Στάικο αντί του Κάτσε, Τζανδάρη στη θέση του Δώνη και τον Μαυρομάτη στη θέση του Ινσούα. Σιγά σιγά μέχρι το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Παναθηναϊκού άλλαξε όλη την ομάδα δίνοντας ευκαιρίες σε όλους.

Η πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 48’ όταν μετά από ατομική του ενέργεια ο Κουλιμπαλί σούταρε για να αποκρούσει ο Μπιζότ και στη συνέχεια να διώξει πιο μακριά ο Χατζηδιάκος.

Η Άλκμααρ δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες μέχρι το 60, αλλά στη συνέχεια έριξε το ρυθμό της. Ο Παναθηναϊκός το εκμεταλλεύτηκε και δημιούργησε δύο ακόμη ευκαιρίες με τον Χατζηγιοβάνη πρώτα και στη συνέχεια τον Πίσπα, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Ο καλύτερος για το «τριφύλλι» ήταν ο Κουλιμπαλί με διαφορά, με τον Γιώργο Δώνη να αποκτά μία πρώτη εικόνα από τους παίχτες του.

Το ελλιπές ρόστερ του Παναθηναϊκού στο πρώιμο στάδιο της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν στάθηκε αξιοπρεπώς και η δουλειά στην Ολλανδία θα συνεχιστεί.
Το φιλικό παρακολούθησαν ο Νίκος Νταμπίζας με τον Πιτ Πιεμπονγκσάντ, καθώς και περίπου 40 Έλληνες φίλαθλοι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άλκμααρ (4-3-3): Μπιζότ – Σβένσον, Φλάαρ, Χατζηδιάκος, Ούβεγιαν – Μίντσιο, Σέουντγιενς, Τιλ – Ιντρίσι, Μποαντού, Φραϊντέι

Παναθηναϊκός (3-4-3): Διούδης (46’ Κότσαρης) – Γιόχανσον (63’ Θεοχάρης), Κολοβέτσιος (80’ Κουντουριώτης), Οικονόμου (71’ Οικονομόπουλος) – Κουλιμπαλί (70’ Αποστολάκης), Κάτσε (46’ Στάικος), Δώνης (46’ Τζανδάρης), Ινσούα (46’ Μαυρομάτης) – Χατζηγιοβάνης (57’ Μπουζούκης), Μουνιέ (57’ Χατζάρας), Ρεγκάκος (63’ Πίσπας)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ