«G» for Guerrero

«G» for Guerrero

Πέντε φιλικά και έξι γκολ έφτασαν στον Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο όχι μόνο να συστηθεί στο ερυθρόλευκο κοινό αλλά και να δημιουργήσει ένα ρεκόρ οκταετίας. Πώς ο Ισπανός άφησε πίσω του Πουλίδο, Μήτρογλου, Πάρντο.

Στο 68ο λεπτό του πρώτου φιλικού προετοιμασίας του Ολυμπιακού κόντρα στη Βάτενς, πήρε την μπάλα, την έστησε στο σημείο που υπέδειξε ο ρέφερι κι εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, μην αφήνοντας πολλά περιθώρια αντίδρασης στον πορτιέρε των Αυστριακών. Έτσι συστήθηκε στο ερυθρόλευκο κοινό, ξεκινώντας ιδανικά την περιπέτειά του στην ομάδα του Πειραιά. Από τότε ακολούθησαν άλλα πέντε τέρματα…

«Εγώ συγκεντρώνομαι στην δουλειά μου, δουλεύω καθημερινά, κάνω την προπόνησή μου. Θέλω πάντα να μαθαίνω πράγματα από τον προπονητή, να αρχίσω να μαθαίνω τους μηχανισμούς που θέλει ο προπονητής, να βρω τα πατήματά μου μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα για τον επιθετικό είναι πάντα πολύ σημαντικό να βάζει γκολ, αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι η καθημερινή δουλειά στην προπόνηση», δήλωσε ένα 24ωρο μετά το τελευταίο του ερυθρόλευκο τέρμα κόντρα στην Σεντ Τρούιντεν. Το έκτο κατά σειρά. Σε πέντε φιλικά παιχνίδια (Βάτενς, Μποτοσάνι, Τεσέντερλο, Έουπεν, Σεντ Τρούιντεν). Με συμμετοχή κάτι παραπάνω από 190 λεπτά. Ο λόγος για τον Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο.

Ναι, ναι. Τον Μιγκέλ Άνχελ «γκολ αγνοείται» Γκερέρο που έχει ήδη καταφέρει να ξεχωρίσει, ως ένας εκ των διακριθέντων της προετοιμασίας του Ολυμπιακού. Η επίδοσή του μπορεί για κάποιους να μην αποτελεί εχέγγυο ικανότητας. Μιλάμε εξάλλου για φιλικές αναμετρήσεις και μάλιστα κόντρα σε αντιπάλους που δεν κάνουν τα… πόδια σου να τρέμουν. Αλλά δεν είναι δα και κάτι συνηθισμένο. Βάλαμε, λοιπόν, κάτω τους αριθμούς. Τα μαθηματικά είναι εξάλλου η πιο καθάρια γλώσσα. Οικουμενικά και γενικώς αποδεκτά. Εξετάσαμε τους σκόρερ στα φιλικά προετοιμασίας του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Αρχής γενομένης από την προετοιμασία του 2011. Κανείς άλλος πριν του Ισπανού δεν έχει καταφέρει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα έξι φορές.

Μάλιστα πριν τον Γκερέρο, τον τίτλο του κορυφαίου «γκολτζή» στις περιόδους προετοιμασίας των Πειραιωτών είχε ο Άλαν Πουλίδο. Ο Μεξικανός φορ είχε πετύχει το καλοκαίρι του 2016 τέσσερα τέρματα, σε τρία παιχνίδια. Συγκεκριμένα κόντρα στις Χορν (δις), Ίνσμπουργκ και Βέστερλο. Στην τρίτη θέση της άτυπης λίστας των κορυφαίων σκόρερ-προετοιμασίας, είναι ο Κώστας Μήτρογλου. Ο Έλληνας διεθνής είχε βρει δίχτυα τρεις φορές στην καλοκαιρινή προετοιμασία του Ολυμπιακού το 2012. Είχε σκοράρει κόντρα στη Νιουκάστλ και δύο φορές απέναντι στη Μάλαγα. Τρία τέρματα είχαν πετύχει και οι Δημήτρης Διαμαντάκος και Φελίπε Πάρντο το 2014 και 2015 αντίστοιχα.

Μόνο που ο Γκερέρο απολαμβάνει τη… μοναξιά της κορυφής της, επαναλαμβάνουμε άτυπης, αυτής λίστας έχοντας μπροστά του άλλα τέσσερα παιχνίδια (Γκενκ, Αϊντχόφεν, Γκότζεπε, Λεγκανές) για να μεγαλώσει τη διαφορά από τους «διώκτες» του. Ίσως και για να εμπλουτίσει το… ρεπερτόριό του. Έχει ήδη σκοράρει με ποικίλους τρόπους (απευθείας εκτέλεση φάουλ, κεφαλιά-ψαράκι, σουτ).

Αν ο 28χρονος επιθετικός διατηρήσει αυτή την στενή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα και στα επίσημα παιχνίδια του Ολυμπιακού, τότε τα στατιστικά του τα τελευταία δύο χρόνια στην La Liga (33 συμμετοχές, 5 τέρματα) θα αναγκαστούν σε… αυτανάφλεξη. Οι περγαμηνές που τον συνόδευσαν στα γραφεία της ερυθρόλευκης ΠΑΕ ανέφεραν χαρακτηριστικά: καλή τεχνική, ικανότητα στη δημιουργία χώρων, ταχύτητα, καλός στο ψηλό παιχνίδι, εργατικός, ομαδικός. Γκολ; Γκολ με το σταγονόμετρο. Τουλάχιστον μέχρι που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα.

Πιο αναλυτικά:

Προετοιμασία 2011: Μοντεστό (2), Μιραλάς (2), Φουστέρ (2), Πάντελιτς (2), Κατάι (2)
Προετοιμασία 2012: Μήτρογλου (3), Πάντελιτς (2), Αμπντούν (2)
Προετοιμασία 2013: Διαμαντάκος (2)
Προετοιμασία 2014: Διαμαντάκος (3)
Προετοιμασία 2015: Πάρντο (3), Φουστέρ (2), Φορτούνης (2)
Προετοιμασία 2016: Πουλίδο (4), Ιντέγε (2), Φορτούνης (2)
Προετοιμασία 2017: Φορτούνης (2), Ανσαριφάρντ (2)
Προετοιμασία 2018: Γκερέρο (6), Φορτούνης (2)

*Αναφέρονται οι ποδοσφαιριστές που βρήκαν δίχτυα τουλάχιστον δύο φορές στα φιλικά προετοιμασίας του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ