ΑΕΚ : Όπως παλιά με Νάτσο και «Ζορό» (vids)

ΑΕΚ : Όπως παλιά με Νάτσο και «Ζορό» (vids)

Λούκας Μπογέ και Εζεκιέλ Πόνσε έρχονται να «χορέψουν» Τάνγκο στην ΑΕΚ και ο κόσμος της πρωταθλήτριας φιλοδοξεί ότι με τα κατορθώματά τους θα θυμίσουν το αξέχαστο δίδυμο Σκόκο-Μπλάνκο που έγραψε ιστορία.

Ο Λούκας Μπογέ και ο Εζεκιέλ Πόνσε είναι παίκτες της ΑΕΚ για τον επόμενο χρόνο (τουλάχιστον) και από την πρώτη στιγμή της κοινής τους παρουσίας στην Ένωση και πριν καν πατήσουν μαζί χορτάρι, δημιούργησαν συνειρμούς και εξήραν τη φαντασία των οπαδών της πρωταθλήτριας. Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ αποτελεί ένα ιδιαίτερο και πολύ φιλόξενο περιβάλλον για τους ποδοσφαιριστές και κυρίως για τους επιθετικούς που προέρχονται από την Αργεντινή.

Προ μηνός σχεδόν και με αφορμή το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Πόνσε είχαμε κάνει ένα αφιέρωμα στους συμπατριώτες του που έγραψαν ιστορία με την κιτρινόμαυρη φανέλα νιώθοντας στην Ένωση σαν το σπίτι τους. Στην πλειοψηφία τους, αγάπησαν την ομάδα αλλά και αγαπήθηκαν πολύ από τον κόσμο, κάτι που αποτυπώθηκε εμπράκτως στο γήπεδο. Η σχέση του κόσμου της ΑΕΚ με τους Αργεντινούς είναι κατά κάποιον τρόπο δούναι και λαβείν, ταιριάζει και η ιδιοσυγκρασία των δύο πλευρών, που δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα και τα αποτελέσματα είναι κατά βάση όχι απλά θετικά αλλά εντυπωσιακά. Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων των παραπάνω είναι αναμφίβολα οι παντοτινά αγαπημένοι της ΑΕΚτζήδικης κερκίδας, Νάτσο Σκόκο και Ίσμαελ Μπλάνκο.

Το απόλυτο δίδυμο Αργεντινών της ΑΕΚ και αν υπάρχει κάποιος που αμφιβάλει ή δεν θυμάται, τα νούμερα τους δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Τρία χρόνια αγωνίστηκαν μαζί, με τον Δικέφαλο στο στήθος, από το 2008 μέχρι το 2011 (ο Μπλάνκο βέβαια ήταν στην ΑΕΚ από το 2007 όταν και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος) και σε 244 συμμετοχές που είχαν μαζί αυτή την τριετία, κατέγραψαν 84 γκολ και 48 ασίστ συνολικά. Κατέκτησαν κι ένα Κύπελλο, το 2011 απέναντι στον Ατρόμητο.

Πέρα όμως από τα γκολ, τις ασίστ, τις όμορφες στιγμές και συνεργασίες που χάρισαν στο γήπεδο o «υδραυλικός» και ο «Ζορό», αυτό που δεν ξεχνιέται είναι το δέσιμο και η αγάπη που υπήρχε από τον κόσμο της ΑΕΚ προς το πρόσωπό τους, σε μια δύσκολη γενικά εποχή για την ομάδα που ήταν και η αρχή του τέλους που ήρθε την άνοιξη του 2013. Άφησαν το στίγμα τους και γι’ αυτό μνημονεύονται με νοσταλγία συχνά-πυκνά ακόμη και 7 χρόνια μετά την φυγή τους από την ΑΕΚ.

Κάτι τέτοιο ελπίζουν να βιώσουν και με τους Μπογέ και Πόνσε στην ΑΕΚ, δύο παίκτες σε εξαιρετική ηλικία, 22 και 21 ετών αντίστοιχα, με δεδομένες ποδοσφαιρικές ικανότητες και πολλή όρεξη για να δείξουν και να αποδείξουν πράγματα και να την οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες από τους προκατόχους τους. Το παρελθόν των goleador από την Αργεντινή στην ΑΕΚ είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικό και είναι δεδομένο πως τα δύο Τανκ θα τύχουν θερμότατης υποδοχής (κάτι που ήδη έχουν αρχίσει να νιώθουν) από ένα κοινό που έχει εθισμό στους «αλήτες» της μπάλας. Κι αν αρχίσουν να κρύβουν και το τόπι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ