Χατζηθεοδωρίδης : Ένα μικρό διαμάντι από τη… συλλογή της Άρσεναλ

Χατζηθεοδωρίδης : Ένα μικρό διαμάντι από τη… συλλογή της Άρσεναλ

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, έμαθε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Άρσεναλ και στους «πράσινους» βρίσκει την ευκαιρία να αναδειχθεί

Δεν είναι εύκολο, όχι στην εφαρμογή του αλλά ούτε καν στην κατανόηση. Να βλέπεις μέρα με τη μέρα τον Παναθηναϊκό να ψάχνει για… μικρά θαύματα θέλοντας έστω να καταρτίσει ένα ρόστερ που θα μπορέσει να αντέξει το βάρος της φανέλας του. Που θα επιστρέψει στον Γιώργο Δώνη να παρουσιάσει ένα σύνολο, μια ομάδα που είναι σε θέση να διεκδικήσει κάτι: Έστω την επιβίωση.

Δεν είναι συνηθισμένοι οι φίλοι του Τριφυλλιού σε μια τέτοια κατάσταση. Δεν είναι γενικότερα κάτι που συνηθίζεται ότι συμβαίνει όλους αυτούς τους μήνες. Από την άλλη; Όταν δεν έχεις αυτό που αγαπάς, αγάπα αυτό που έχεις. Την προσπάθεια, την περηφάνια, το γαμώτο» που έχει μετατρέψει τον Νίκο Νταμπίζα σε «αλχημιστή». Το ήξερε ότι θα πρέπει να λειτουργήσει σαν τεχνικός διευθυντής ομάδας… Νέων. Το ήξερε, και αυτό δεν τον πτοεί.

Το τελευταίο εύρημα του «Ντάμπι». Ένας μικρός που μπορεί το όνομα του να μην λέει πολλά, αλλά που πριν από μερικά χρόνια, τον 2014, τον ξεχώρισε το football factory κοτζάμ Άρσεναλ. Ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης. Ετών 21, αριστερός μπακ. Σύγχρονος, με ικανότητα να επιτίθεται χρησιμοποιώντας την ταχύτητα του, αλλά και την καλή του τεχνική. Ένα «τούρμπο» τσέπης από τον οποίο οι Πράσινοι σταδιακά μέσα σε αυτή την πρώτη σεζόν μεγάλων απαιτήσεων θα αναζητήσουν λύσεις. Όπως λύσεις θα χρειαστούν από όλους όσοι επιλέγονται για αυτή την… διαβολοχρονιά που έρχεται.

Η πρώτη ομάδα του Ηλία όταν ακόμη «μπουσουλούσε» ποδοσφαιρικά ήταν ο Καλλιθεακός. Το ταλέντο του ήταν τέτοιο που μια μέρα του έδωσε την αυτοπεποίθηση να δηλώσει συμμετοχή σ’ ένα από τα δοκιμαστικά της ακαδημίας της Άρσεναλ επί Ελληνικού εδάφους. Οι άνθρωποι των Λονδρέζων δεν χρειάστηκαν και πολύ για να τον ξεχωρίσουν. Έτσι το επόμενο διάστημα της ζωής του τον βρήκε να αγωνίζεται με την ομάδα του τον Καλλιθεακό, αλλά και να προπονείται με τις ακαδημίες των «κανονιέρηδων» στη Θεσσαλονίκη.

Το ταξίδι στο «νησί»

Το 2014 οι υπεύθυνοι των ακαδημιών της Άρσεναλ αποφάσισαν ότι ο 17χρονος ήταν έτοιμος για το βήμα παραπάνω, μεταβαίνοντας στην Αγγλία για να ενσωματωθεί στις ακαδημίες των Λονδρέζων μαζί με τα υπόλοιπα μελλοντικά «αστέρια». Μάλιστα του προσέφεραν υποτροφία δύο ετών σαν εφαλτήριο για τη μεγάλη απόφαση.

Στα δύο χρόνια που έμεινε στο Λονδίνο και την Άρσεναλ, αγωνίστηκε με την ομάδα κάτω των 18 στο UEFA Youth League και στο πρωτάθλημα U21 της Πρέμιερ Λιγκ. Δεν ξεχώρισε, αλλά ήταν εκεί. Σε ένα από τα καλύτερα ποδοσφαιρικά προγράμματα του κόσμου.

Το καλοκαίρι του 2016 έμεινε ελεύθερος.  Αρκετοί θα επέστρεφαν πίσω στην Ελλάδα σ’ εκείνο το σημείο. Το γεγονός και μόνο ότι βρισκόταν στην Άρσεναλ αρκούσε για να του εξασφαλίσει ένα συμβόλαιο. Εκείνος δεν επέλεξε το «βόλεμα».  Το δοκιμαστικό που έκανε στη Μπρέντφορντ, ώθησε την ομάδα της Τσάμπιονσιπ να του προσφέρει συμβόλαιο και αρχικά να τον στείλει στην ομάδα U18 του συλλόγου.

Το ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα το έκανε στις 8 Αυγούστου του 2017 σε αγώνα κυπέλλου απέναντι στην Γουίμπλεντον. Στον επόμενο γύρο ήταν πάλι βασικός απέναντι στη «μισητή» Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς. Αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά της μεγάλης νίκης με 4-1.

Το τελευταίο εξάμηνο την περσινή σεζόν δόθηκε δανεικός στην Τσέλτεναμ με σκοπό να βρει χρόνο συμμετοχής. Σ’ αυτούς τους έξι μήνες αγωνίστηκε και στα 18 παιχνίδια της Τσέλτεναμ ως βασικός.

Η χρυσή ευκαρία

Αφού έμεινε ελεύθερος από τη Μπρέντφορντ, στον Παναθηναϊκό κινήθηκαν άμεσα κρίνοντας ικανοποιητική την προοπτική του, με βάση τα νέα «μνημονιακά» στάνταρ. Η μεταγραφή έγινε. Ο μικρός γυρίζει στην Ελλάδα, και τον περιμένει ένα… βουνό!

«Στη ζωή μου βρήκα δυσκολίες και τις ξεπέρασα όλες», είχε δηλώσει ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης όταν ανακοινώθηκε από τη Μπρέντφορντ. Τέτοιες τον περιμένουν και τώρα. Αυτά όμως διαβάζονται και… ανάποδα. Η μεγάλη ευκαιρία του είναι το Τριφύλλι. Η ευκαιρία που ίσως υπό άλλες συνθήκες να μην είχε ποτέ…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ