Το άνοιγμα της ΑΕΚ στα μεγάλα μανατζερικά «μαγαζιά», ο Αλεφ, η «Elenko» και το πρόσωπο-κλειδί στον «γάμο»!

Το άνοιγμα της ΑΕΚ στα μεγάλα μανατζερικά «μαγαζιά», ο Αλεφ, η «Elenko» και το πρόσωπο-κλειδί στον «γάμο»!

Η ΑΕΚ αποφάσισε να «παίξει μπάλα» με κορυφαία διεθνή γραφεία μάνατζερ, ανοίγοντας τον κύκλο των επαφών της. Η κολεγιά με την «Elenko», ο ρόλος του Ζήνωνος, η σύνδεση με τον Γκονσάλβες και οι παρτίδες με τους Λεμιτς και τον Μόντσι!

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε και την 3η της μεταγραφή για αυτή την εβδομάδα, εντάσσοντας στο δυναμικό της και τον 23χρονο Βραζιλιάνο μέσο, Αλεφ Σαλντάνια. Ο τρίτος συνεχόμενος δανεισμός για τους κιτρινόμαυρους. Ενός ποδοσφαιριστή που ανήκει στο πολύ ακριβό και άκρος «μανατζερικό» μαγαζί που λέγεται Μπράγκα και ο οποίος αποτέλεσε μία από τις αποκαλύψεις της περασμένης χρονιάς στο πρωτάθλημα της Κύπρου.

Η συγκεκριμένη μετακίνηση μπορεί να ήταν η λιγότερο «ηχηρή» από τις δύο που προηγήθηκαν (Μπογέ και Πόνσε), αλλά ήταν αυτή που έκρυβε το περισσότερο παρασκήνιο. Και παράλληλα επιβεβαίωσε ότι η Ενωση έχει αποφασίσει να αλλάξει προσέγγιση στις μεταγραφικές της κινήσεις. Επιλέγοντας να συνδιαλέγεται με μεγάλα γραφεία μάνατζερ, με πρώτης γραμμής ποδοσφαιρικά «μαγαζιά», ώστε να μπορέσει να μπει στο ευρωπαϊκό «παιχνίδι» των μεταγραφών. Στο οποίο ακόμη λογίζεται ως εξαιρετικά μικρό μέγεθος.

Για να γίνει ο «γάμος» μεταξύ της ΑΕΚ και της «Elenko Sports», μίας εκ των κορυφαίων εταιρειών μάνατζμεντ της Βραζιλίας (και όχι μόνο), υπήρξε ένα πρόσωπο κλειδί. Ενας ατζέντης που στο πρόσφατο παρελθόν έχει κάνει δουλειές, τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και με τον Παναθηναϊκό, ενώ φέτος υπάρχουν σοβαρές συναναστροφές και με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τον Κύπριο Δημήτρη Ζήνωνος, ο οποίος έφερε σε επαφή τις δύο πλευρές, έχοντας εντολή διαπραγμάτευσης από πλευράς Μπράγκα, αλλά και λειτουργώντας ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας που έχει τα δικαιώματα του παίκτη, παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα βρέθηκε και ο Λέο Κορνατσίνι, ο άνθρωπος που χειρίζεται τους περίπου 150 παίκτες της «Elenko»!

Η έκπληξη έγκειται στο γεγονός ότι ο Ζήνωνος αποτελεί αποκλειστικό συνεργάτη της πορτογαλικής εταιρείας «ProEleven», ιδρυτής της οποίας είναι ο Κάρλος Γκονσάλβες, ατζέντης των Μάρκο Σίλβα, Πάουλο Μπέντο, Φελίπε Πάρντο, Αντρέ Μαρτίνς, Μπρούνο Βιάνα κλπ και διαχρονικό «φίλο» του Ολυμπιακού. Κάτι, ωστόσο, που δεν εμπόδισε τον Κύπριο ατζέντη να φωτογραφηθεί με τον νέο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, μέσα στα γραφεία της Ενωσης και να παίξει ρόλο στον «γάμο» της Ενωσης με την «Elenko», όντας ουσιαστικά αυτός που ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τις επαφές.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η ΑΕΚ ετοιμάζεται να κάνει κι άλλη κίνηση από το πελατολόγιο της βραζιλιάνικης εταιρείας, μετά από σχετική πρόταση που της έγινε. Με το μεγάλο πλεονέκτημα της συγκεκριμένης μανατζερικής εταιρείας να είναι το γεγονός ότι διαθέτει πολλούς νεαρούς και εξελίξιμους ποδοσφαιριστές. Που μπορούν να εκτοξεύσουν την (υπερ)αξία τους, με μια γεμάτη χρονιά σε μια ομάδα πρωταθλητισμού όπως η ΑΕΚ, που παράλληλα συμμετέχει και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και με δεδομένο ότι οι κιτρινόμαυροι έχουν ήδη λάβει πρόταση για να πουλήσουν βασικό παίκτη τους, δεν αποκλείεται οι επαφές να ενταθούν…

Επίσης, λόγω της παρουσίας του Ζήνωνος στο deal του Αλεφ, η ΑΕΚ είναι πολύ πιθανό να ανοίξει την πόρτα και του πελατολογίου του Γκονσάλβες. Με την «ProEleven» να αποτελεί τα προηγούμενα χρόνια σχεδόν αποκλειστικό «συνεργάτη» του Ολυμπιακού. Κάτι που φέτος φαίνεται ότι αλλάζει. Καθώς δεν είναι άγνωστο όχι ο Γκονσάλβες προσωπικά έχει αναπτύξει επαφές με τον Γιώργο Σαββίδη, ενώ μέσω του Κύπριου, και οι σχέσεις με την Ενωση φαίνεται ότι βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο.

Κλείνοντας, έχει μεγάλη σημασία να αναφέρουμε ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν δείχνει εμπιστοσύνη σε Ελληνες ατζέντηδες. Σπάνια η ΑΕΚ δουλεύει με Ελληνες διαμεσολαβητές, εάν πίσω τους δεν βρίσκεται κάποια μεγάλη εταιρεία. Είναι θέμα εμπιστοσύνης και… καχυποψίας. Η δουλειά του Πόνσε έγινε απευθείας με τη Ρόμα, ενώ τη μεταγραφή του Μπογέ μπορεί να τη χειρίστηκε ο Μάκης Ζαπατίνας, αλλά η συμφωνία προχώρησε αφού τα διαβόητα αδέρφια Βλάντο και Ζόραμ Λέμιτς (ατζέντηδες/επενδυτές και συνεργάτες των Ζαπατίνα, Τσάλα) έφτασαν στην Ελλάδα με το ιδιωτικό τους τζετ και συναντήθηκαν με τον ίδιο τον Μελισσανίδη. Ανοίγοντας ακόμη μία μεγάλη μανατζερική πόρτα για την Ενωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ