Φουλάρει για το «χρυσό πακέτο»

Φουλάρει για το «χρυσό πακέτο»

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να προχωρήσει σε δύο πολύ μεγάλες μεταγραφικές κινήσεις, με Αράο και Μεριά. Μεταγραφές που θα κάνουν την διαφορά με τους πειραιώτες να δίνουν πάνω από έξι εκατ. ευρώ σε Φλαμένγκο και Σφαξιέν για τα δικαιώματα των δύο παικτών.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και στις μεταγραφικές υποθέσεις του καλοκαιριού με την ομάδα του λιμανιού να προχωρά στην υλοποίηση του πλάνου, για το χτίσιμο ενός συνόλου που θα κάνει την διαφορά τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Είναι επίσης ξεκάθαρη η εντολή του διοικητικού ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες κινήσεις για την ολοκλήρωση δύο σπουδαίων μεταγραφών. Δύο μεταγραφών που θ’ ανεβάσουν επίπεδο τους πειραιώτες. Ο λόγος φυσικά για τον αμυντικό μέσο της Φλαμένγκο, Γουίλιαν Αράο και τον κεντρικό αμυντικό της Σφαξιέν, Γιασίν Μεριά.

Ο Ολυμπιακός κάνει μια πολύ μεγάλη οικονομική υπέρβαση για να εντάξει στο δυναμικό του τον Βραζιλιάνο αμυντικό μέσο και τον Τυνήσιο κεντρικό αμυντικό, με τον στόχο να είναι ξεκάθαρος. Η ποιοτική ενίσχυση του ρόστερ σε δύο νευραλγικές θέσεις της εντεκάδας, με τον προπονητή της ομάδας του Πειραιά, Πέδρο Μαρτίνς να θεωρεί ιδανικές επιλογές τον Αράο και τον Μεριά.

Και είναι προφανές πως πρόκειται για δύο μεταγραφικές κινήσεις που μόνο ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί στο μεταγραφικό παζάρι, καθώς οι πειραιώτες είναι έτοιμοι να δαπανήσουν πάνω από έξι εκατ. ευρώ για φορέσουν οι δύο παίκτες που προαναφέραμε την φανέλα της πειραϊκής ομάδας. Πάνω από έξι εκατ. ευρώ ετοιμάζεται να δώσει ο Ολυμπιακός μέσα στις επόμενες μέρες, σε Φλαμένγκο και Σφαξιέν, τις δύο ομάδες στις οποίες ανήκουν ο Αράο και ο Μεριά.

Οι Βραζιλιάνοι απαιτούν κάτι παραπάνω από 4 εκατ. ευρώ για να δώσουν το οκέι στην μετακόμιση του παίκτη στην Ελλάδα ενώ σε ότι αφορά τον Μεριά, οι ερυθρόλευκοι θα χρειαστεί να δώσουν σχεδόν δύο εκατ. ευρώ στην ομάδα του Τυνήσιου.

Κι εδώ υπάρχει μια ακόμα σημαντική παράμετρος. Τα χρήματα των συμβολαίων των δύο παικτών, με τον Ολυμπιακό να έχει κάνει εξαιρετικές προτάσεις τόσο στον Βραζιλιάνο μεσοαμυντικό όσο και στον Τυνήσιο κεντρικό αμυντικό.

Με λίγα λόγια πρόκειται για δύο μεταγραφικές κινήσεις που το κόστος τους θα ξεπεράσει τα δέκα εκατ. ευρώ για τον πρώτο χρόνο, αν υπολογίσει κάποιος τα χρήματα που ετοιμάζονται να δώσουν οι πειραιώτες στις δύο ομάδες, στους παίκτες αλλά και στην εφορία.

Είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα κάνει την υπέρβαση δαπανώντας για μεταγραφές ποσά που καμιά άλλη ομάδα δεν μπορεί όχι να δώσει, ούτε καν να σκεφτεί. Και θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο μεταγραφικός κύκλος των ερυθρόλευκων δεν θα κλείσει με τις δύο συγκεκριμένες κινήσεις, καθώς βρισκόμαστε ακόμα στον Ιούλιο.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι αναμένονται σημαντικές εξελίξεις μέσα στις δύο – τρεις επόμενες μέρες και είναι προφανές ότι ο Ολυμπιακός πιέζει για την άμεση ολοκλήρωση των δύο μεταγραφών. Στόχος των ερυθρόλευκων είναι να εντάξουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τους δύο παίκτες στο δυναμικό τους και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται στο μεγάλο λιμάνι.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς είναι σ’ ανοιχτή γραμμή με τους ιθύνοντες της ομάδας και περιμένει τις εξελίξεις στις υποθέσεις των δύο παικτών. Ο Πορτογάλος θεωρεί πως αν οι ερυθρόλευκοι προχωρήσουν στην απόκτηση του Βραζιλιάνου κόφτη και του Τυνήσιου στόπερ, τότε θα έχουν κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της αμυντικής τους λειτουργίας. Όλα πάντως δείχνουν πως η εβδομάδα που ξεκινά θα είναι γεμάτη εξελίξεις στα μεταγραφικά θέματα του Ολυμπιακού.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ