Τοροσίδης όπως λέμε… πέντε μεταγραφές

Τοροσίδης όπως λέμε… πέντε μεταγραφές

Πως διαμορφώνεται η 11αδα του Ολυμπιακού με την παρουσία του «Τόρο». Τα πολλαπλά κέρδη από την προσθήκη του στο ερυθρόλευκο ρόστερ που ενισχύεται άμεσα.

Είναι περιττό να αναλύσουμε την σημασία της μεταγραφής του Βασίλη Τοροσίδη στον Ολυμπιακό. Πρέπει κάποιος να είναι είτε άσχετος ποδοσφαιρικά είτε εμπαθής για να μην μπορεί ή θέλει να κατανοήσει την σημασία της συγκεκριμένης μεταγραφής και τα άμεσα κέρδη τα οποία θα φέρει στον Πειραϊκό σύλλογο.

Δεν μιλάμε άλλωστε για έναν ποδοσφαιριστή που θα χρειαστεί να αναλύσουμε το βιογραφικό του και όπως ισχύει στις περισσότερες μεταγραφές να περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα της στο χορτάρι.

Ο «Τόρο» είναι ανοικτό «βιβλίο». Ξέρει που έρχεται καθώς στον Ολυμπιακό πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του διατελώντας αρχηγός της ομάδας, έζησε μεγάλες στιγμές και επιτυχίες, και τώρα στα 33 χρόνια του επιστρέφει και μπαίνει κατευθείαν στην ομάδα, σαν να μην έλειψε μια μέρα.

Αφήνοντας για λίγο στην άκρη το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τα κέρδη της παρουσίας του «Τόρο» στον Ολυμπιακό ξεκινούν από την εμπειρία που προσφέρει γνωρίζοντας από πρώτο χέρι όλες τις ιδιαιτερότητες και δεδομένες δυσκολίες του συλλόγου που είναι «καταδικασμένος» να ζει στην πίεση και να πρωταγωνιστεί.

Η ηγετική παρουσία του προσφέρει πολλά, μιλάμε άλλωστε για τον αρχηγό της Εθνικής και προφανώς και για τον νέο αρχηγό του Ολυμπιακού (δεδομένα εκ των αρχηγών) ενισχύοντας συνάμα στο μέγιστο το ελληνικό στοιχείο. Μια οργανωμένη προσπάθεια από την αρχή της σεζόν από τον Ολυμπιακό που έχει σαν αποτέλεσμα να γεμίσει για τα καλά το ρόστερ, όχι απλά με Έλληνες παίκτες αλλά με Έλληνες πρωταγωνιστές.

Ουδείς πλέον στον Ολυμπιακό δεν θα έχει την… πολυτέλεια να θεωρήσει πως δεν ξέρει ή δεν κατανοεί τις ιδιαιτερότητες όπως σε μεγάλο βαθμό έγινε πέρσι. Η παρουσία του Τόρο, του Λάζαρου, του Φέτφα, του Φορτούνη, του Γιαννιώτη εγγυάται πως στον φετινό Ολυμπιακό θα υπάρχει «δίψα», «κάψα» και φιλότιμο!

Στο καθαρά πλέον αγωνιστικό κομμάτι ο Τοροσίδης ισούται για τον Ολυμπιακό με… πέντε μεταγραφές τουλάχιστον!

Ο κάπτεν της Εθνικής μας ομάδας λύνει τα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς που ξέρει πως έχει πλέον στην διάθεση του ένα πολυεργαλείο πολυτελείας. Ο Τοροσίδης ξέχωρα από την θέση που έκανε καριέρα και αγωνίζεται το μεγαλύτερο διάστημα, αυτή του δεξιού μπακ είναι δεδομένο πως θα προσφέρει και ως στόπερ.

Και ο ίδιος άλλωστε έχει δείξει την επιθυμία να δώσει λύσεις σε αυτή τη θέση. Εκτός λοιπόν από τον Ομάρ και τον Μασούρα ο Μαρτίνς ξέρει πως με τον Τοροσίδη είναι κάτι παραπάνω από «γεμάτος» στην δεξιά πλευρά της άμυνας. Συνάμα ο Τοροσίδης έχει αγωνιστεί ουκ ολίγες φορές ως αριστερό μπακ με τον Μαρτίνς να ξέρει πως κάλλιστα μπορεί να τον εκμεταλλευτεί και εκεί.

Από τα χρόνια της πρώτης του θητείας στον Ολυμπιακό ο Τοροσίδης είχε αγωνιστεί και ως αμυντικό χαφ αλλά και κάποιες φορές, σε κλειστά πλάνα, τον είχαμε δει και μπροστά από το δεξί μπακ, στα άκρα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς πλέον που είδε χθες και επίσημα τον Τοροσίδη και τον Μεριά να προστίθενται στο «οπλοστάσιο» του μπορεί με μεγαλύτερη ηρεμία και σιγουριά να καταστρώσει τα πλάνα του εν όψει του πρώτου επίσημου ματς με την Λουκέρνη. Ξέροντας πως θα υπάρξει και συνέχεια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ