Προεκλογική εκστρατεία με κρατικό χρήμα!

Προεκλογική εκστρατεία με κρατικό χρήμα!

Το «πάρε κόσμε» του Βασιλειάδη στις 7 άστεγες ομάδες, τα 24.500.000 € (κρατικά χρήματα) τον χρόνο και μια καραμπινάτη χαριστική συμφωνία, που εκθέτει την Κυβέρνηση και καταργεί κάθε λογική της αγοράς και του υγιούς ανταγωνισμού!

Ο Αγιος Βασίλης ήρθε. Τέσσερις μήνες νωρίτερα. Μέσα στο κατακαλόκαιρο. Εχει και μούσια, μαύρα. Και φυσικά είναι υπουργός. Και αντί για δώρα μοιράζει λεφτά. Όχι δικά του, αλλά λεφτά. Πολλά λεφτά. Διότι ο Γιώργος Βασιλειάδης αποφάσισε ότι η ΕΡΤ έχει… περίσσευμα και έτσι είπε να μοιράσει σχεδόν 24.000.000 € τον χρόνο στις 7 άστεγες ομάδες της Super League.

Για την ακρίβεια, τα χρήματα που θα δοθούν από την ΕΡΤ είναι τα εξής: είναι 19.250.000 € (17.500.000 € + 1.750.000 € διαφημιστικός χρόνος). Σε αυτά πρέπει να προστεθούν άλλα 5.000.000 €, που θα είναι τα μπόνους των στόχων, μη βίας κλπ. Σύνολο 24.250.000 € ετησίως. Επί δύο χρόνια, ίσον 48.500.000 €!

Επαναλαμβάνουμε, όχι δικά του λεφτά ή χρήματα προερχόμενα από την ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά λεφτά κρατικά, του ελληνικού λαού. Δικά σου, δικά μου, όλων μας. Γιατί το έκανε;

Οι πρόλογοι είναι περιττοί. Ο Γ. Βασιλειάδης αποφάσισε να πληρώσει υπεραξία σε ένα ανύπαρκτο ανταγωνιστικό πεδίο, προσφέροντας εκτός πραγματικότητας χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό σε 7 Ανώνυμες Ποδοσφαιρικές. Και δεν το έκανε, βεβαίως, για το καλό του ποδοσφαίρου, αλλά για το δικό του καλό και του κόμματός του. Μια απόφαση σε ξεκάθαρο προεκλογικό τόνο. Μια συμφωνία που θα πληρώσει από την τσέπη του ο Ελληνας φορολογούμενος. Μια συμφωνία που είναι ξεκάθαρα επιζήμια για τη δημόσια τηλεόραση, καθώς προσφέρθηκε με τίμημα πολλαπλάσια υψηλότερο από ό,τι είχε κοστολογηθεί από την ελεύθερη αγορά.

Επαναλαμβάνουμε, η ΕΡΤ, μέσω Βασιλειάδη και κατ’ επέκταση ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε να χρυσοπληρώσει για να πάρει τα τηλεοπτικά δικαιώματα Παναθηναϊκού, Άρη, Ατρόμητου, Παναιτωλικού, Απόλλωνα Σμύρνης, Ξάνθης και Λαμίας 5-7 εκατομμύρια παραπάνω από όσα έδινε η ελεύθερη τηλεοπτική αγορά! Υπερπληρώνει, δηλαδή, κάτι που κανείς δεν ήθελε και θα μπορούσε να το «αγοράσει» τουλάχιστον σε τιμή που θα τη συνέφερε! Κι όμως, δεν τοι έπραξε. Επιβεβαιώνοντας όσους υποστηρίζουν ότι ο κ. Βασιλειάδης το μόνο που έκανε στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν να κοιτάξει το… δικό του συμφέρον.

ΜΕ 50+% «ΚΑΠΕΛΟ»!

Σύμφωνα με την αποτίμηση που είχε κάνει πέρυσι η NOVA για τις εν λόγω ομάδες, το ανώτερο ποσό που μπορούσε να δοθεί στις εν λόγω 7 ΠΑΕ ήταν τα 12 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, λέγεται ότι το συγκεκριμένο ποσό είχε προτίνει και το κανάλι «Epsilon» του Ιβάν Σαββίδη.
Αποτίμηση που λογικά ήταν εν γνώσει του Βασιλειάδη και των συν αυτώ, διότι εάν δεν ήταν, τότε τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Αλλά επειδή ο καλός υφυπουργός σίγουρα ήξερε πόσο κόστιζε το προϊόν που αγόραζε για τον ελληνικό λαό, αποφάσισε να πάνω από 50% παραπάνω από την πραγματική του αξία.

Για να μην πλατειάζουμε. Ο Βασιλειάδης είχε ανάγκη να βάλει στο βιογραφικό του ότι αυτός ήταν ο υπουργός που έλυσε το τηλεοπτικό πρόβλημα που υπήρχε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ότι αυτός ήταν ο μέγας ευεργέτης των «Αστεγων» και του ποδοσφαίρου συνολικά. Γιατί το ήθελε αυτό; Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:
1) Για να αποχωρήσει (για καλύτερο… πόστο) στον αναμενόμενο ανασχηματισμό και
2) Για να βοηθήσει τα κυβερνητικά σχέδια, καθώς είναι ξεκάθαρο πλέον ότι μέσω του ποδοσφαίρου, ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε την προεκλογική περίοδο. Αντί, όμως, να κάνει δώρα στους συνταξιούχους και τους έχοντες ανάγκη πολίτες, αποφάσισε να «δωρίσει» εκατομμύρια σε Ανώνυμες Ποδοσφαιρικές Εταιρείες, χωρίς ουσιαστικές δεσμεύσεις και χωρίς να κερδίσει τίποτε.

ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ… ΨΗΘΟΦΗΡΙΑ

Είναι αλήθεια ότι έως ένα σημείο ο Βασιλειάδης πήγε καλά τη συζήτηση για το ποδόσφαιρο. Απαιτούσε εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλους, αναδιάρθρωση, μείωση ομάδων, αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των ΠΑΕ, ουσιαστική προώθηση και αξιοποίηση των ακαδημιών. Και όλα αυτά τα ανέφερε ως βασικές προϋποθέσεις για να μοιράσει κρατικό χρήματα. Προσβλέποντας στη βελτίωση του προϊόντος, που αυτόματα θα έκανε και επικερδή κάθε επένδυση από πλευράς κράτους.

Τι έκανε τελικά; Χρηματοδότησε με αύξηση άνω του 50% από την πραγματική του αξία ένα προϊόν, του οποίου τη βελτίωση δεν εξασφάλισε. Σε αντίθεση με όσα κοκορευόταν ότι θα έκανε, ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ. Επιβεβαιώνοντας ότι η προεκλογική εκστρατεία του ιδίου και της κομματικής του προέλευσης, ξεκίνησε από το ποδόσφαιρο. Δεν πήρε τίποτε ο Βασιλειάδης, απλά έδωσε στις ομάδες, για να δείξει πόσο καλός είναι ο ίδιος και η Κυβέρνηση. Και μην πει κανείς ότι «πήρε» τη μείωση του πρωταθλήματος σε 14 ομάδες, γιατί αυτή η απόφαση είχε ψηφιστεί και τον Μάρτη του 2017, αλλά ξαφνικά τον περασμένο Ιούλιο οι ομάδες έγιναν πάλι 16, κατά παραβίαση των ειλημμένων και ψηφισμένων αποφάσεων.

Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΕΔΙΝΕ 12.000.000 €

Για να τελειώνουμε. Λεφτά και λύση για τις «άστεγες» ομάδες υπήρχε. Το «Epsilon» του Σαββίδη πλήρωνε για να πάρει τα δικαιώματά τους έως 12 εκατομμύρια ευρώ. Και αυτό ήταν σε γνώση του κ. Βασιλειάδη, όπως και των ενδιαφερόμενων ομάδων. Από τη στιγμή, όμως, που βρέθηκε κάποιος να τους δώσει διπλάσια χρήματα, γιατί να επιλέξουν τα… μισά;

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, το τελεταίο διάστημα ενδιαφέρον είδαν εκδηλώσει κι άλλα τηλεοπτικά κανάλια, όπως και τα συνδρομητικά. Ωστόσο φέρεται κάποιοι εξ αυτών να έκαναν πίσω όταν διαπίστωσαν ότι ο Υπουργός δεν έχει στόχο την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου, αλλά την πολιτική του επιβίωση. Υπήρχε λύση που δεν θα επιβάρυνε τον Ελληνα φορολογούμενο, αλλά ο Βασιλειάδης δεν ήθελε να αφήσει κανέναν να του χαλάσει το αφήγημα του επιτυχημένου (για τον ίδιο) deal…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ