Μαουρίτσιο: «Πάμε για τους τρεις βαθμούς»

Μαουρίτσιο: «Πάμε για τους τρεις βαθμούς»

Για την… πλάκα που έπαθε βλέποντας τόσο πολύ κόσμο στην ανοιχτή προπόνηση της Πέμπτης, αλλά και για το πως βλέπει το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, μίλησε στην κάμερα της Nova, ο Μαουρίτσιο. Ο Βραζιλιάνος μέσος αναλυτικά τόνισε τα εξής : Για τη χθεσινή ατμόσφαιρα στην Τούμπα: «Ήταν μία απίστευτη εμπειρία, πριν έρθω πολύς […]

Για την… πλάκα που έπαθε βλέποντας τόσο πολύ κόσμο στην ανοιχτή προπόνηση της Πέμπτης, αλλά και για το πως βλέπει το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, μίλησε στην κάμερα της Nova, ο Μαουρίτσιο.

Ο Βραζιλιάνος μέσος αναλυτικά τόνισε τα εξής :

Για τη χθεσινή ατμόσφαιρα στην Τούμπα: «Ήταν μία απίστευτη εμπειρία, πριν έρθω πολύς κόσμος μου έλεγε για τον κόσμο του ΠΑΟΚ και ήταν πράγματι αρκετά εντυπωσιακό, το γεγονός ότι είχε τόσο κόσμο σε μία προπόνηση. Ήταν ένα μικρό δώρο για τα γενέθλια μου! Περίμενα πως και πως να το δω αυτό και ελπίζω ότι αυτό θα συνεχιστεί στα παιχνίδια που θα είναι ανοικτή η Τούμπα, γιατί πραγματικά χρειαζόμαστε τον κόσμο μας».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Είναι σίγουρα ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αυτό περιμένουμε. Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα άλλα κι εμείς το ίδιο. Προετοιμαζόμαστε πάρα πολύ καλά, έχουμε μία πολύ δυνατή ομάδα με καλούς παίκτες. Πρέπει να πάμε να δείξουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Δεν πρέπει να το φοβηθούμε αυτό το παιχνίδι».

Για τη δυσκολία του ΠΑΟΚ στα εκτός έδρας παιχνίδια: «Είναι γεγονός ότι δεν ήμασταν καλοί στα εκτός έδρας παιχνίδια, αλλά σιγά σιγά μαθαίνουμε και προσαρμοζόμαστε στις οδηγίες του προπονητή. Ως ένα βαθμό χρειάζεται χρόνος γιατί ήρθαμε πολλοί νέοι παίκτες, παρόλα αυτά έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα και πιστεύω ότι θα μπορέσει να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητες της και θα κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι».

Για τα ντέρμπι και τη σημασία τους: «Σίγουρα στόχος μας είναι το πρωτάθλημα, από εκεί και πέρα τα ντέρμπι μεταξύ των ομάδων που διεκδικούν το πρωτάθλημα, είναι πιο δύσκολα, αλλά δεν είναι περισσότερο σημαντικά. Σημαντικά είναι όλα τα παιχνίδια, κάθε παιχνίδι έχει την ίδια σημασία, γιατί είναι 3 βαθμοί. Σίγουρα είναι πιο ιδιαίτερο ένα παιχνίδι με μία τέτοια ομάδα, γιατί διεκδικούμε τον ίδιο στόχο».

Για το πόσο έτοιμος είναι: «Δεν θέλω να μιλήσω με ποσοστά, για να σας πω πόσο έτοιμος είμαι. Αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να προσαρμοστώ και να βρω το ρόλο μου στο γήπεδο, στην ομάδα κι αυτό είναι κάτι που ακόμη γίνεται. Για μένα αυτή η αλλαγή ήταν πολύ μεγάλη, το να έρθω στη Θεσσαλονίκη από τη Ρωσία, να προσαρμοστώ στην πόλη, στο κλίμα, να προσαρμοστεί και η οικογένεια μου. Είναι κι αυτό κάτι που παίζει το δικό του ρόλο».

Για τη συμβουλή που θα έδινε στους συμπαίκτες του, με βάση την εμπειρία του: «Ευχαριστώ για το γεγονός ότι έχω μεγάλη εμπειρία. Δεν έχω να πω κάτι, αυτό που λέμε είναι ότι πρέπει να είμαστε 90 λεπτά συγκεντρωμένοι και θα παλέψουμε σαν οικογένεια με όρεξη μέσα στο γήπεδο, για να πάρουμε τους 3 πόντους».

Για τη «μάχη» με τον Οφόε στο κέντρο: «Πράγματι έχει λογική το να μιλήσουμε για τις προσωπικές μονομαχίες κι έχει τη δική του σημασία. Αυτό που θα ορίσει το παιχνίδι όμως, είναι το αν και οι 11 θα είμαστε καλύτεροι από τον αντίπαλο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και τα 90 λεπτά και να βοηθήσουμε όλοι την ομάδα, να πάρει τους 3 βαθμούς».

Για το αν τους είπε κάτι συγκεκριμένο ο Ιβάν Σαββίδης: «Αυτό που μας είπε, είναι ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, ότι μας έχει εμπιστοσύνη και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και αν το κάνουμε αυτό, θα πάρουμε το παιχνίδι. Μας είπε ότι ξέρει ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ