Η «Ζούγκλα» του δημοσιογραφικού εκβιασμού

Η «Ζούγκλα» του δημοσιογραφικού εκβιασμού

Η γνωστή ιστοσελίδα «Ζούγκλα» του πρύτανη του ελληνικού κιτρινισμού Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, αναλαμβάνει «ειδικές αποστολές» σε σχέση με υποθέσεις της ΑΕΚ.

Η ιστορία και η διαδρομή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου είναι γνωστή.

Μετριέται σε μηνύσεις και αγωγές που έχασε ακριβώς επειδή το τι είναι πραγματικά δημοσιογραφία το έχει απλώς ακουστά.

Κάποτε, σε μια εποχή που υπήρχε χρήμα στα ΜΜΕ, μπόρεσε να κάνει καριέρα πάνω σε αυτό.

Τώρα, όμως, που τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, έρχεται η ώρα των ειδικών αποστολών, της «δημοσιογραφίας» που είναι απλώς «πιστόλιασμα» για λογαριασμό του εκάστοτε αφεντικού.

Και σε αυτή τη δουλειά ο Μάκης επίσης «διαπρέπει». Άλλωστε, η κατευθυνόμενη ενημέρωση και παραπληροφόρηση απαιτεί και θράσος και παντελή περιφρόνηση για κάθε έννοια δεοντολογίας.

Ένα τέτοιο δείγμα δημοσιεύτηκε και στην ιστοσελίδα zougla.gr. Αφορά την υπόθεση της τιμωρίας της ΑΕΚ από την αθλητική δικαιοσύνη για την οποία έχει ασκήσει έφεση.

Φαίνεται, όμως, ότι ο εφέτης που θα κρίνει σε δεύτερο βαθμό την έφεση της ΑΕΚ δεν ήταν ιδιαίτερα της συμπάθειας των παραγόντων της.

Και το «χτύπημα» το ανέλαβε η zougla.gr.

Δημοσιεύτηκε έτσι άρθρο που υποστήριζε ότι ο Εφέτης που θα κρίνει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για την υπόθεση του λεγόμενο «Παραδικαστικού», αλλά μετά αθωώθηκε, απαλλάχτηκε και επέστρεψε στην ενεργό δράση.

Όμως, για την zougla.gr το γεγονός ότι ελέγχθηκε πειθαρχικά και ποινικά αλλά κρίθηκε προφανώς αθώος και απαλλάχτηκε από κάθε κατηγορία, δεν αρκεί.

Αντίθετα, το ότι κάποιος κρίθηκε από τη δικαιοσύνη αθώος δεν αποτελεί έστω ένδειξη αθωότητας αλλά στην πραγματικότητα ενοχής.

Γι’ αυτό και σπεύδει η zougla.gr να προσφέρει την αναγκαία εξυπηρέτηση στους παράγοντες της ΑΕΚ.

Υπενθυμίζοντας την παλαιότερη εμπλοκή του συγκεκριμένου δικαστικού στην υπόθεση του Παραδικαστικού και αφήνοντας υπαινιγμούς για το πώς απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες, ουσιαστικά κάνει μια έμμεση απειλή: εάν εκδικάζοντας την υπόθεση της ΑΕΚ δεν σταθείς στο ύψος των περιστάσεων, τότε «θα βγουν πράγματα για σένα στη φόρα».

Ο υπαινιγμός σαφής «ελπίζουμε η εκδίκαση της προσφυγής της ΑΕΚ να τύχει δίκαιης αντιμετώπισης στη βάση των νόμων που ισχύουν και της πρακτικής που παγίως ακολουθείται για όλες, επιμένουνε, για όλες τις ΠΑΕ […] Προσοχή λοιπόν».

Το μήνυμα σαφές. Ο δικαστικός, για τον οποίον «έχουν ράμματα για τη γούνα του», πρέπει να προσέξει. Να αποφασίσει τα «σωστά» και όχι τα «λάθος». Γιατί διαφορετικά θα διαβάζει διαρκώς αναφορές στο Παραδικαστικό.

Μόνο που αυτό δεν είναι ακριβώς «υπαινιγμός». Έμμεσος εκβιασμός είναι και μάλιστα από αυτούς που δεν θα έπρεπε να έχουν καμία θέση στη δημοσιογραφία. Έχουν όμως θέση στις διάφορες τοξικές «ζούγκλες» όπου τη θεματολογία υπαγορεύουν οι προτεραιότητες του εκάστοτε αφεντικού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ