«Φωτιά» με Σολδάδο!

«Φωτιά» με Σολδάδο!

Τι προκύπτει από την Τουρκία για τον διεθνή Ισπανό φορ της Φενέρμπαχτσε Ρομπέρτο Σολδάδο και τον Ολυμπιακό! To10.gr αποκαλύπτει...

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης σέντερ φορ. Ενός ποδοσφαιριστή που θα πλαισιώσει τους υπάρχοντες, αλλά θα προσφέρει το εύκολο γκολ. Στοιχείο που απουσιάζει φανερά από τους επιθετικούς του ρόστερ και έχει στοιχίσει στους Ερυθρόλευκους βαθμούς και νίκες, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου να έχει ήδη… ξεκινήσει και τα πρώτα σενάρια για τα ονόματα που έχουν ήδη προταθεί και εξετάζονται να έχουν ξεκινήσει.

Ηδη στην ημερήσια διάταξη έχουν προκύψει ονόματα επιθετικών όπως αυτά των Σέρχιο Αραούχο και Μάρκους Μπεργκ. Περιπτώσεις εξαιρετικά κοστοβόρες, οι οποίες είτε έχουν διαψευστεί (Αραούχο) είτε απλώς δεν σχολιάζονται από τους Ερυθρόλευκους. Περιπτώσεις, ωστόσο, που «εξηγούν» σε μεγάλο βαθμό το επίπεδο των επιθετικών που αναζητά ο Ολυμπιακός. Διότι το ζητούμενο δεν είναι να αποκτηθεί ένας ακόμη καλός φορ. Καλοί, πολύ καλοί είναι και οι τρεις που διαθέτει τώρα στο ρόστερ του. Το ζητούμενο είναι να αποκτηθεί ένας γκολτζής. Ενας παίκτης που θα έχει συχνή, συνεχή «επαφή» με τα αντίπαλα δίχτυα και θα αξιοποιήσει την απλόχερη παραγωγή ευκαιριών του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την Τουρκία, λοιπόν, μία από τις λύσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι του Ολυμπιακού ενόψει Ιανουαρίου είναι ο Ρομπέρτο Σολδάδο. Ένα σούπερ όνομα. Ενας σέντερ φορ με 171 γκολ και 57 ασίστ σε σύνολο 448 αγώνων στη διάρκεια της καριέρας του σε Ρεάλ Μαδρίτης, Οσασούνα, Χετάφε, Βαλένθια, Τότεναμ, Βιγιαρεάλ, Φενέρμπαχτσε, αλλά και στην Εθνική Ισπανίας (12 συμμετοχές, 7 γκολ). Ενας παίκτης που στα 33 του φαντάζει ως μία περίπτωση «Κοβάσεβιτς», με διαφορετικά χαρακτηριστικά, μεν, αλλά με ένα βιογραφικό σεσημασμένου εκτελεστή, που εξασφαλίζει (τουλάχιστον στα… χαρτιά), ότι οι πολλές φάσεις που παράγει ο Ολυμπιακός, θα γίνουν (πολλά) γκολ.

Η ΚΑΚΗ ΗΜΕΡΑ…

Αλλο, βεβαίως, η πρόταση και η μελέτη μίας περίπτωσης κι άλλο το να φτάσουμε στην υλοποίηση μιας τόσο σημαντικής μεταγραφής. Βεβαίως, υπό φυσιολογικές συνθήκες, η απόκτηση του Σολδάδο από τη Φενέρμπαχτσε θα ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη, έως και απίθανη μεταγραφή για τους Ερυθρόλευκους. Ειδικά μετά την περσινή του χρονιά στην ομάδα της Πόλης (12 γκολ, 5 ασίστ σε 34 ματς). Κι όμως, η σεζόν 2018-19 εξελίσσεται καταστροφικά για τη… 15η στο πρωτάθλημα Τουρκίας Φενέρ και μαζί παρασέρνει και τους ποδοσφαιριστές της. Με τον Σολδάδο να μην αποτελεί εξαίρεση.

Στις 6 Ιουλίου, στη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας, ο Ισπανός φορ έσπασε το αριστερό του χέρι, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης για 20 ημέρες. Όταν επέστρεψε στη δράση η ομάδα του απέκτησε τον Ισλάμ Σλιμανί, με αποτέλεσμα ο Σολδάδο να βγει από την εξίσωση της 11άδας, κάτι που αποτυπώνεται και στις μόλις 8 συμμετοχές και 1 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις!

ΑΠΟΒΟΛΗ, ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ «ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΥΓΩ»

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στις 2 Νοεμβρίου, όλα άλλαξαν. Ο Σολδάδο αγωνίστηκε για σχεδόν 20 λεπτά στο εκτός έδρας ντέρμπι μίσους με τη Γαλατασαράι (2-2). Στο φινάλε εκείνης της αναμέτρησης ξέσπασε ένας τρομερός καβγάς μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Στους πρωταγωνιστές ήταν ο Ισπανός με τον Γιουνές Μπελαντά της Τσιμπόμ. Αποτέλεσμα; Η κόκκινη κάρτα ήταν μόνο η… αρχή των επιπτώσεων, καθώς το πειθαρχικό όργανο της τουρκικής λίγκας τιμώρησε τον ίδιο, αλλά και όσους συμμετείχαν στα επεισόδια, με 6 αγωνιστικές! Ενώ η διοίκηση της Φενέρ τον τιμώρησε με το τρομερό πρόστιμο των 250.000 €.

Η κίνηση της ομάδας του εξόργισε τον 33χρονο φορ και τους εκπροσώπους του. Οι τελευταίοι συναντήθηκαν με τον αθλητικό διευθυντή της Φενέρ, τον Γάλλο Νταμιέν Κομολί και τον ενημέρωσαν ότι ο ποδοσφαιριστής τους δεν θα πληρώσει το πρόστιμο και πως εάν η κατάσταση δεν αλλάξει, θέλει να αποχωρήσει. Μία προοπτική που επί της ουσίας συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών. Καθώς η τουρκική ομάδα δέχθηκε κρούση από σύλλογο της Σαουδικής Αραβίας, την οποία απέρριψαν ο Ισπανός και οι μάνατζέρ του.

ΘΕΛΕΙ ΕΥΡΩΠΗ

Όπως προκύπτει από την Τουρκία, ο Σολδάδο θέλει να μείνει στην Ευρώπη και όχι να συνεχίσει την καριέρα του σε κάποιον… εξωτικό προορισμό. Ενώ τονίζεται επίσης ότι το μεγαλύτερο μέρος από τα περίπου 3,5 εκατ. ευρώ της ετήσιας αμοιβής του θα καλυφθούν από τη Φενέρ έως το τέλος του χρόνου. Εξάλλου το συμβόλαιό του με τους Τούρκους λήγει το καλοκαίρι του 2019 (σ.σ. υπάρχει οψιόν ανανέωσης για ακόμη έναν χρόνο, ωστόσο δεν πρόκειται να γίνει χρήση της, από καμία από τις δύο πλευρές). Κάτι που αυτομάτως δημιουργεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις στην υπόθεση. Σε ό,τι έχει να κάνει με το οικονομικό σκέλος.

Βεβαίως, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι περιπτώσεις όπως του Σολδάδο, είναι πάντοτε δύσκολες και περίπλοκες. Και επειδή τα χρήματα συχνά είναι πολλά, αλλά και γιατί προκύπτουν ενδιαφερόμενοι από τη χώρα τους ή από καλύτερα πρωταθλήματα. Ωστόσο και μόνο η πιθανότητα απόκτησης ενός τέτοιου παίκτη, δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορο κανέναν. Πόσο μάλλον εάν υπάρχουν οι συνθήκες να αποκτηθεί και κυρίως εάν είναι θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εστω κι αν πρόκειται για τον Ολυμπιακό.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Σολδάδο έχει κάνει μεταγραφές σχεδόν 70.000.000 στη διάρκεια της καριέρας του, ενώ και η Φενέρ είχε πληρώσει 5.000.000 € στη Βιγιαρεάλ το καλοκαίρι του 2017 για να τον κάνει δικό της. Με τους Τούρκους, πάντως, να δείχνουν διάθεση να αλλάξουν σχεδόν όλο το ρόστερ τους τον Ιανουάριο. Κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει ευνοϊκή συγκυρία για τον Ολυμπιακό. Που παραδοσιακά έχει καλές σχέσεις με την ομάδα της Πόλης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ