Ολυμπιακός : Στηρίζει τα άτομα με αναπηρία (pics)

Ολυμπιακός : Στηρίζει τα άτομα με αναπηρία (pics)

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται δίπλα στα άτομα με ειδικές ανάγκες, στέλνοντας το δικό του μήνυμα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ανθρώπων με αναπηρία.

Ο Ολυμπιακός για άλλη μια φορά δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο στηρίζοντας αυτή τη φορά την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η Ημέρα αυτή καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.

Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας συνδέεται με την υιοθέτηση από το διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007 (η Ελλάδα την κύρωσε το 2012).

Η 3η Δεκεμβρίου δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ (2014), γύρω στο 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Έτσι, η ομάδα του Ολυμπιακού στέλνει το δικό της μήνυμα μέσω των social media για τα άτομα που έχουν κάθε είδους κινητικά προβλήματα, σε μια αξιέπαινη κίνηση ανθρωπιάς εκ μέρους της.

https://twitter.com/olympiacos_org/status/937241237995782144

https://www.instagram.com/p/BcO97W8l1xG/?hl=el&taken-by=olympiacosfc

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ