Ο Ολυμπιακός ξέρει από πίεση

Είναι σίγουρο πως στο μεγάλο λιμάνι θα ήθελαν πολύ καλύτερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, καθώς ουδείς περίμενε πως οι «ερυθρόλευκοι» θα συμπλήρωναν τέσσερα σερί ματς χωρίς νίκη. Οι πρωταθλητές καλούνται λοιπόν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και ο Λεμονής φρόντισε (στη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος) να «ντοπάρει» […]

Ο Ολυμπιακός ξέρει από πίεση | to10.gr

Είναι σίγουρο πως στο μεγάλο λιμάνι θα ήθελαν πολύ καλύτερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, καθώς ουδείς περίμενε πως οι «ερυθρόλευκοι» θα συμπλήρωναν τέσσερα σερί ματς χωρίς νίκη.

Οι πρωταθλητές καλούνται λοιπόν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και ο Λεμονής φρόντισε (στη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος) να «ντοπάρει» ψυχολογικά τους παίκτες του.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι πέντε βαθμούς πίσω απ’ την ΑΕΚ, ωστόσο ένα πράγμα είναι σίγουρο και σ’ αυτό ποντάρουν στον Πειραιά. Οι πρωταθλητές ξέρουν πολύ καλά να διαχειριστούν την πίεση του πρωταθλητισμού (ακόμα και όταν η κατάσταση ζορίζει) κι έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν την τεχνογνωσία για την επίτευξη του στόχου, την κατάκτηση δηλαδή του πρωταθλήματος.

Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Ολυμπιακού (και) τη φετινή σεζόν κι είναι επίσης κάτι που το γνωρίζουν και οι αντίπαλοι των πειραιωτών. Ο Λεμονής δεν είπε τυχαία στους παίκτες του πριν από λίγες μέρες ότι ο Ολυμπιακός θα είναι πρώτος στη βαθμολογία τον Ιανουάριο.

Το λέει και το πιστεύει ο προπονητής των πρωταθλητών, θεωρώντας πως οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να διαχειριστούν την πίεση που υπάρχει. Το πρώτο ζητούμενο βέβαια για την ομάδα του λιμανιού είναι να βελτιώσει την αγωνιστική της εικόνα και ο Λεμονής εκτιμά πως ο αγώνας με τον Πανιώνιο, είναι μια καλή ευκαιρία για νέο ξεκίνημα.

Αν μάλιστα οι Πειραιώτες καταφέρουν να κερδίσουν τους «κυανέρυθρους», τότε αυξάνουν την πίεση στην ΑΕΚ, η οποία θα δοκιμαστεί την Κυριακή στην Ξάνθη.