«Κόβει» Ερνάνι η Πόρτο, δυνατά η ΑΕΚ

«Κόβει» Ερνάνι η Πόρτο, δυνατά η ΑΕΚ

Η Πόρτο αποφάσισε να παραχωρήσει τον Ερνάνι και ο Λυμπερόπουλος συνεχίζει την προσπάθεια για να τον εντάξει στο ρόστερ της ΑΕΚ.

Είναι η πιο δύσκολη μεταγραφική αποστολή που έχει αναλάβει ο Νίκος Λυμπερόπουλος από την ημέρα που επέστρεψε στην ΑΕΚ. Κυρίως, διότι τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης είναι τέτοια που δεν επιτρέπουν μεγάλη αισιοδοξία, αλλά πολύ προσεκτικούς και λεπτούς χειρισμούς. Αλλά και υπομονή, καθώς η απόκτηση του Ερνάνι Ζόρζε Σάντος Φόρτες αξίζει λίγη παραπάνω αναμονή.

Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον ατζέντη του ποδοσφαιριστή και προσπαθεί να τον πείσει ότι η ΑΕΚ είναι η καλύτερη επιλογή για Πορτογάλο εξτρέμ. Καθώς μετά το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό γνωρίζει τη χώρα, άρα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα προσαρμογής. Θα αγωνιστεί σε μία ομάδα που θα τον βάλει άμεσα στην 11άδα της και θα του δώσει την ευκαιρία να γίνει (για πρώτη φορά) ηγέτης σε σύλλογο που διεκδικεί τίτλους. Και φυσικά υπάρχουν και τα ματς του Europa League, από όπου μπορεί να «φτιάξει» ακόμη περισσότερο το όνομά του.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, το μόνο που φαντάζει σίγουρο είναι ότι ο Ερνάνι δεν θα μείνει στην Πόρτο. Κάτι στο οποίο συμφωνεί και η πορτογαλική εφημερίδα «A Bola», επισημαίνοντας παράλληλα ότι για τον ποδοσφαιριστή το «ελληνικό ενδιαφέρον» είναι ενεργό και σοβαρό. Κάτι που επιβεβαιώνει και τα περί προσεκτικής και συνεχούς ενασχόλησης του Λυμπερόπουλου με την υπόθεση.

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να αναφέρουμε ότι η ΑΕΚ έχει χρησιμοποιήσει αρκετούς ανθρώπους για να μπορέσει να πείσει τον Ερνάνι να δεχθεί να παίξει ξανά ποδόσφαιρο στη χώρα μας. Ενώ οι επαφές που γίνονται με την Πόρτο αφορούν το οικονομικό σκέλος της μεταγραφής. Που είναι και το πολύ μεγάλο «αγκάθι» στην προσπάθεια της Ενωσης.

Η Πόρτο είχε πληρώσει 2,7 εκατ ευρώ στη Βιτόρια Γκιμαράες για την απόκτηση του 70% των δικαιωμάτων του Ερνάνι τον Ιανουάριο του 2015 και για αυτόν τον λόγο θέλει να βγάλει τουλάχιστον τα… σπασμένα. Κάτι στο οποίο δεν μπορεί να τη βοηθήσει άμεσα η ΑΕΚ. Καθώς το συγκεκριμένο ποσό δεν πρόκειται να δοθεί από την Ενωση.

Όπως σημειώνουν πηγές από την Πορτογαλία, ο Λυμπερόπουλος έχει ρίξει διαφορετικά σενάρια τρία τραπέζι των συζητήσεων. Με την ΑΕΚ ΝΑ κυνηγάει τον δανεισμό του Ερνάνι, ακόμη και για 1,5 χρόνο εάν γίνεται. Ή την απόκτησή του με κανονική μεταγραφή, αλλά με την Πόρτο να διατηρεί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, που θα φτάνει ακόμη και στο 50%.

Προς το παρόν τίποτε δεν είναι βέβαιο για την υπόθεση του Ερνάνι. Ο Λυμπερόπουλος προσπαθεί, γνωρίζει τις δυσκολίες και παράλληλα προετοιμάζει και τις εναλλακτικές του, σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά. Εξάλλου για τον 26χρονο εξτρέμ προκύπτει ενδιαφέρον και από την Τουρκία (Μπούρσασπορ). Χωρίς, όμως, να υπάρχει κάτι επίσημο ακόμη. Και όπως λένε εκείνοι που γνωρίζουν καλά. Το θέμα Ερνάνι θα έχει εξέλιξη μέσα στον Ιανουάριο, αλλά όχι νωρίς. Καθώς η Πόρτο προτιμάει να τον πουλήσει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ