Κωπηλασία : Έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Ντούσκος

Κωπηλασία : Έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Ντούσκος

Διπλή χαρά αλλά ένα εισιτήριο για την ελληνική κωπηλασία μετά την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Προολυμπιακής Ρεγκάτας στο Βαρέζε της Ιταλίας  

Δυο ελληνικά πληρώματα κατάφεραν με τις θέσεις τους στους τελικούς να κερδίσουν το δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο ωστόσο με βάση την οδηγία της Παγκόσμιας ομοσπονδίας ότι μόνο ένα μπορεί να προκρίνει από τη συγκεκριμένη διαδικασία η Ελλάδα καθώς και τα κριτήρια που έθεσε η Κωπηλατική Ομοσπονδία ο Στέφανος Ντούσκος με τη νίκη του (6:52.22)στον τελικό του σκιφ ανδρών είναι αυτός που κέρδισε τη σπουδαία πρόκριση και θα αγωνιστεί στη μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού.

Το δικαίωμα συμμετοχής είχαν κερδίσει και τα κορίτσια του διπλού σκιφ ελ βαρών οι Ευαγγελία Αναστασιάδου και Ζωή Φίτσιου που με εξαιρετική εμφάνιση είχαν τερματίσει στη 2η θέση του τελικού με χρόνο 7.11.14 δείχνοντας έτοιμες για σπουδαία πράγματα. Ωστόσο η 1η θέση του Ντούσκου σε σχέση με την δική τους 2η είναι αυτή που με βάση το πρώτο κριτήριο προσφέρει το εισιτήριο στον Γιαννιώτη σκιφίστα ο οποίος θα δώσει το παρών για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε Ολυμπιακούς αγώνες μετά το Ρίο το 2016.

Αντίθετα εκτός των θέσεων που έδιναν δικαίωμα συμμετοχής στο Τόκιο έμεινε στο σκιφ των γυναικών η Αννέτα Κυρίδου αφού στον τελικό πήρε την 6η θέση με 7:58.45 πολύ μακριά από τις τρείς πρώτες θέσεις που έδιναν ευκαιρία πρόκρισης στους Ολυμπιακούς τις οποίες κατέλαβαν κατά σειρά τερματισμού η Ρωσίδα Παχάτσεν (7:30.57), η Ουκρανή Ντιμτσένκο (7:41.30) και η Σέρβα Άρσιτς (7:42.41). H Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε μια άτυχη στιγμή στο ζέσταμα λίγο πριν την εκκίνηση όταν βρέθηκε στο νερό παρόλα αυτά και παρά τη χαμηλή θερμοκρασία που επικρατούσε εξωτερικά (4 βαθμοί κελσίου) αποφάσισε να αγωνιστεί.

Τρείς θέσεις μακριά από τη ζώνη πρόκρισης έμειναν και οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου-Σταύρος Σουλαρίκας που τερμάτισαν 5οι στον τελικό του διπλού σκιφ ελ βαρών με χρόνο 6:34.01. Τα δυο εισιτήρια πήραν το πλήρωμα της Ουκρανίας με 6:23.70 και αυτό της Πορτογαλίας με 6:24.97.

Πλέον η ελληνική κωπηλασία θα έχει διπλή εκπροσώπηση στο Τόκιο αφού το 2019 είχε πάρει το εισιτήριο και η δίκωπος άνευ των γυναικών με τις Μαρία Κυρίδου-Χριστίνα Μπούρμπου ενώ απομένει μια ακόμη ευκαιρία για όλα τα πληρώματα παγκοσμίως και  τα ελληνικά στη Λουκέρνη στην τελική προολυμπιακή ρεγκάτα στα μέσα Μαΐου (15-16).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ