Για νέες κορυφαίες διακρίσεις ετοιμάζεται ο Σγουρόπουλος στο Κλουζ Ναπόκα

Για νέες κορυφαίες διακρίσεις ετοιμάζεται ο Σγουρόπουλος στο Κλουζ Ναπόκα

Απολύτως «προσγειωμένος» και συνετός πάει στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών ο Γιάννης Σγουρόπουλος.

Ο Σγουρόπουλος είναι πολύ διαφορετικό να φέρει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης του απλού νέων και ομολογεί ότι η επιτυχία του περασμένου Ιουλίου τού δημιουργεί φυσιολογική πίεση. Παρόλα αυτά δεν αλλάζει τη φιλοσοφία, που ακολουθεί πάντα και τον έχει οδηγήσει σε όλες τις μεγάλες διεθνείς διακρίσεις. Διατηρεί χαμηλούς τόνους και τονίζει ότι προτιμά να πηγαίνει βήμα-βήμα μέσα από πολύ καλές εμφανίσεις και όχι να μιλά συγκεκριμένα για τίτλους και μετάλλια.

Αυτό το σκεπτικό φάνηκε και στο κείμενο, που δημοσίευσε μέσα στην εβδομάδα στην ιστοσελίδα της η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ettu.org). Όπως έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε άλλους πρωταθλητές Ευρώπης και μεγάλα φαβορί των αγώνων, έτσι έκανε και για τον Σγουρόπουλο υπογραμμίζοντας ότι «επιδιώκει νέο τίτλο στο Κλουζ Ναπόκα». Στις δηλώσεις του για την E.T.T.U. το νούμερο 2 του πρωταθλήματος παραδέχτηκε ότι κυνηγά μετάλλια σε όλα τα αγωνίσματα, όμως επισήμανε ότι θέλει βασικά να δείξει το πραγματικό του αγωνιστικό πρόσωπο κι έπειτα να δει πού μπορεί να φτάσει.

«Το ότι είμαι ο περσινός πρωταθλητής Ευρώπης μπορώ να πω ότι μου προκαλεί κάποιο άγχος, όπως είναι φυσιολογικό. Βρίσκομαι πάντως, σε πολύ καλό σημείο τόσο σε αγωνιστική όσο και σε φυσική κατάσταση. Ασφαλώς θα ήταν υπέροχο να έχω ανάλογη επιτυχία με εκείνη του Γκιμαράες, αλλά προτιμώ να μην πω κάτι συγκεκριμένο για τον στόχο μου. Θα πω μόνο να έχω καλές εμφανίσεις και με συγκέντρωση σε κάθε αγώνα ξεχωριστά θα έρχονται τα θετικά αποτελέσματα», τόνισε στο site ο 18άχρονος άσος κι επίσης με μετρημένες κουβέντες έδειξε ότι πιστεύει σε παρουσία στο βάθρο και στα αγωνίσματα του διπλού.

Βεβαίως δεν παραβλέπει το ομαδικό, με το οποίο άλλωστε αρχίζει τους αγώνες του και δηλώνει ότι θα τα δώσει όλα με τους συμπαίκτες του για μία όσο γίνεται καλύτερη θέση. «Στο διπλό με τον Σιντορένκο πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε πλασάρισμα στις πρώτες θέσεις. Το ίδιο αισιόδοξος είμαι και στο μικτό με την Μπογκντάνοβα. Στο ομαδικό κυνηγάμε το καλύτερο αποτέλεσμα».

Στη συνέχεια του ρεπορτάζ η E.T.T.U. ανέφερε διεθνείς διακρίσεις του Ελευσίνιου πρωταθλητή μέσα στον τελευταίο χρόνο, οι οποίες επιβεβαιώνουν την εξέλιξη του και δικαιολογούν το όνειρο για νέες επιτυχίες. Στάθηκε, μεταξύ άλλων, στο ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 των νέων, στα δύο χρυσά μετάλλια στο όπεν νέων του Βελγίου, στην πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων και φυσικά στην άνοδο στο νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης Under 18.

H ελληνική αποστολή έφτασε το μεσημέρι στη ρουμανική πόλη και αύριο θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της στο γυμναστήριο των αγώνων. Η διοργάνωση αρχίζει το πρωί της Κυριακής με τα γκρουπ του ομαδικού. Οι νέοι μετέχουν στην 1η κατηγορία και θα κάνουν πρεμιέρα για το γκρουπ Β μεθαύριο στις 10:00 απέναντι στην Κροατία (η τοπική ώρα είναι ίδια με της Ελλάδας). Επίσης για την 1η κατηγορία οι παίδες αρχίζουν κι αυτοί στις 10:00 με αντίπαλο την Πολωνία για το γκρουπ C.

Οι νεάνιδες βρίσκονται στη 2η κατηγορία και αργότερα την Κυριακή, στις 14:20, θα κοντραριστούν με την Ιταλία για το γκρουπ Ε. Οι κορασίδες, που θ’ αγωνιστούν κι αυτές στη 2η κατηγορία, θα δώσουν την πρώτη αναμέτρησή τους για το γκρουπ G μεθαύριο στις 14:20 με την Ελβετία. Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα αύριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ