Μίτινγκ υψηλών προδιαγραφών για το 2019 προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ

Μίτινγκ υψηλών προδιαγραφών για το 2019 προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ

Ο ΣΕΓΑΣ, η ελληνική ομοσπονδία στίβου κάνει τους δικούς της υπολογισμούς για τη συνέχεια του ελληνικού στίβου.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου χωρίς την επιδίωξη της νίκης και έντονες συγκινήσεις είναι αδύνατο να υπάρξει και γι΄ αυτό πασχίζουν οι εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες που συμμετέχουν. Μερικές φορές βέβαια, το ενδιαφέρον μπορεί να έχει στραφεί από ορισμένους σε μεγαλύτερους στόχους και να είναι ορατό, πως ειδικά εφέτος το μυαλό κάποιων βρίσκεται αποκλειστικά στο ευρωπαϊκό του επόμενου μήνα στο Βερολίνο.

Στην Πάτρα, κατά την πρώτη ημέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος, κάποιοι έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα αφού κατέκτησαν κάποιο μετάλλιο ή μια θέση στον τελικό του αγωνίσματός τους, άλλοι κάνουν μεγαλύτερα σχέδια για το ευρωπαϊκό, ενώ και ο ΣΕΓΑΣ, η ελληνική ομοσπονδία στίβου κάνει τους δικούς της υπολογισμούς για τη συνέχεια του ελληνικού στίβου.

Και για να πάρουμε τα πράγματα αντίστροφα δηλαδή από την πλευρά της ομοσπονδίας, έχει σημασία η δήλωση του προέδρου της, Κώστα Παναγόπουλου για τις αλλαγές που έρχονται από την IAAF και την EAA στη συμμετοχή αθλητών στις διεθνείς διοργανώσεις.

«Από του χρόνου, θα έχουμε ένα μίτινγκ υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα, ακολουθώντας τις νέες οδηγίες της IAAF για την αξιολόγηση των αθλητών και την ένταξή τους στην παγκόσμια κατάταξη που θα δημιουργηθεί », είπε ο κ Παναγόπουλος, χωρίς να θελήσει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το σχεδιασμό αυτό του ΣΕΓΑΣ.
Δηλαδή που και πότε θα κάνει ο ΣΕΓΑΣ το μίτινγκ και με τη συμπαράσταση τίνος. Είναι κάτι βέβαια που το προσεχές διάστημα θα ξεδιαλύνει.

Από τις δηλώσεις των αθλητών που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, αυτό που προκύπτει είναι η αποφασιστικότητά τους για τη νίκη, αλλά και η θέλησή τους να πάνε ένα σκαλοπάτι πιο πάνω με τη διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ας δούμε ορισμένες από αυτές:

Νικόλ Κυριακοπούλου (επί κοντώ/ΑΓΕ Κάμειρος): «Είμαι πολύ καλά βρίσκω τον παλιό καλό εαυτό μου. Ηξερα πως θα βρω καλές συνθήκες και γι΄ αυτό ήθελα να κάνω αυτόν τον αγώνα, παρά το γεγονός ότι χρειάζομαι προπόνηση. Από εδώ και πέρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει μόνο προπόνηση και για το λόγο αυτό ακύρωσα τη συμμετοχή μου στο Diamond League του Μονακό».

Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν/ΑΕΚ): «Υπομονή και αιαιοδοξία μέχρι το Βερολίνο όπου είναι ο μεγάλος στόχος της χρονιάς. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση, ξεπεράστηκαν τα προβλήματα με την στήριξη της ομοσπονδίας και του ιατρικού της τιμ. Τώρα θα κάνω προπόνηση κι έπειτα Βαλκανικούς και Βερολίνο όπου θα προσπαθήσω για το καλύτερο».

Μαρία Μπελιμπασάκη (Παναξιακός): «Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένη από την επίδοσή μου. Τρέχω χωρίς συναγωνισμό. Είμαι αθλήτρια που με ανεβάζει ο ανταγωνισμός. Στο Βερολίνο θα βρω υψηλό συναγωνισμό και γιατί όχι να μην έρθει και το μετάλλιο. Ελπίζω ότι θα βγει καλή επίδοση στους Βαλκανικούς».

Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΓΣ Κηφισιάς): «Δεν είμαι ικανοποιημένη από το χρόνο μου. Ήταν μια καλή προπόνηση η σημερινή κούρσα. Μια ενόχληση στο δικέφαλα με ενοχλεί και προσπαθώ να μην επιδεινώσω το πρόβλημα. Ελπίζω σε μια καλή επίδοση στο Βερολίνο».

Κώστας Δουβαλιδης (ΣΚΑ Δράμας): «Πέτυχα την 11η νίκη μου στο Πρωτάθλημα και αυτό με ευχαριστεί, αλλά το σπουδαιότερο είναι ότι ξεπέρασα τα προβλήματα που με ταλαιπώρησαν φέτος και πλέον μπορώ να κάνω μια καλύτερη προετοιμασία στη συνέχεια. Στόχος μου για το Βερολίνο να μπω στον τελικό».

Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης): «Χαλάρωσα μετά τα 80 μέτρα γιατί θέλω να ρίξω το βάρος στον αυριανό αγώνα των 200μ, όπου θέλω να κάνω το όριο πρόκρισης. Βγήκε ο προγραμματισμός μας και όλα πάνε καλά. Στο Βερολίνο στόχος μου είναι το ατομικό ρεκόρ και ‘οτι καλύτερο».

Aναΐς Καραγιάννη (ΓΣ Κηφισιάς, Πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων στα 100μ εμπόδια): «Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη. Από πέρυσι κυνηγάω το ρεκόρ και το κατέρριψα επιτέλους. Ήταν δύσκολη η προσαρμογή μου μετά την επιστροφή μου από τις ΗΠΑ. Ουσιαστικά ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας τον Μάρτιο».

Γιάννης Νυφαντάπουλος (100μ./Ελευθέριος Βενιζέλος): «Δεν έκανα καλή εκκίνηση και έμεινα λίγο πίσω. Αγχώθηκα με το 10.30 που έκανα το πρωί και ήθελα το όριο για το Βερολίνο (10.28., αλλά δεν τα κατάφερα Πιστεύω ότι θα έχω την ευκαιρία να το κάνω στους Βαλκανικούς».

Μιχάλης Παππάς (400μ /ΕΚΑ Δωδώνη): «Είμαι εν μέρει ικανοποιημένος. Πέτυχα τη δεύτερη νίκη μου στο πρωτάθλημα αλλά δεν μπόρεσα να πιάσω το όριο. Ελπίζω να πάω στους Βαλκανικούς και να το πετύχω».

Βικτόρια – Ελισάμ Τσόλη (ομογενλης αθλήτρια νικήτρια στα 1.500μ / ΓΣ Χαλανδρίου): «Είμαι πολύ χαρούμενη που κέρδισα χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο πατέρας μου είναι από την Αρκαδία. Δεν έρχομαι συχνά στην Ελλάδα αλλά μου αρέσει πολύ και τώρα θα αρχίσω να έρχομαι πιο συχνά, άλλωστε έχω αρχίσει να μαθαίνω ελληνικά».

Δημήτρης Τσιάμης (τριπλούν/ΟΣΦΠ): «Ηταν ένας ακόμη καλός αγώνας αλλά για λίγο και πάλι δεν ήρθε το όριο. Ελπίζω ‘οτι θα το κάνω στους Βαλκανικούς όπως επίσης ότι μπορεί να είμαι στο Ευρωπαϊκό με βάση τις επιδόσεις».

Σοφία Υφαντίδου (ακοντισμός): «Καλές είναι οι νίκες στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, αλλά ήθελα και το όριο για το ευρωπαϊκό. Για το λόγο αυτό θα κατεβώ στο έπταθλο στους Βαλκανικούς, ώστε να έχω την ευκαιρία συμμετοχής στο ευρωπαϊκό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ