ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το κάναμε… αμέρικαν μπαρ!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το κάναμε… αμέρικαν μπαρ!

Πόσοι από εσάς τους μεγαλύτερους σε ηλικία δεν… κυνηγηθήκατε από τους γονείς σας επειδή περάσατε ώρες ατελείωτες «σφίγγοντας τριάδες», παίζοντας ποδοσφαιράκι; Κανείς, προφανώς, δεν γύρισε να πει «άσε με ρε μάνα, θα γίνω Ολυμπιονίκης». Αν κάποιος πατέρας έβλεπε την κόρη του να κάνει «poll dancing» δεν θα σκέφτονταν ότι μπορεί να αποκτήσει Ολυμπιακό μετάλλιο. Κι αν […]

Πόσοι από εσάς τους μεγαλύτερους σε ηλικία δεν… κυνηγηθήκατε από τους γονείς σας επειδή περάσατε ώρες ατελείωτες «σφίγγοντας τριάδες», παίζοντας ποδοσφαιράκι; Κανείς, προφανώς, δεν γύρισε να πει «άσε με ρε μάνα, θα γίνω Ολυμπιονίκης».

Αν κάποιος πατέρας έβλεπε την κόρη του να κάνει «poll dancing» δεν θα σκέφτονταν ότι μπορεί να αποκτήσει Ολυμπιακό μετάλλιο. Κι αν ο νεαρός γόνος φώναζε στον ύπνο του «τα ρέστα μου», δεν θα φαντάζονταν η ανήσυχη μάνα ότι μπορεί ο προπονητής να του φωνάξει «κάτσε κάτω απ’ το τραπέζι».

Σας μπερδέψαμε; Εμείς να δείτε πώς έχουμε μπερδευτεί, διαβάζοντας τον Γενικό Γραμματέα της ΦΙΜΠΑ, Πάτρικ Μπάουμαν, να δηλώνει «καλωσορίζουμε θερμά τους πρώτους Παρατηρητές μας». Όχι εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία του μπάσκετ, αλλά ως πρόεδρος του GAISF (Global Association of International Sports Federation).

Πάμε, λοιπόν, από την αρχή. Αυτή η GAISF (https://gaisf.org/welcome-to-the-new-gaisf-website/) είναι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών κι εδρεύει στην Ελβετία. Μεταξύ των κύριων στόχων της είναι να εντάξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέα αθλήματα. Γιατί, εντάξει χορτάσαμε γυμναστική, δρόμους ταχύτητας, ακόμα και άλματα με σκι. Κάτι άλλο;

Από τις αρχές του μήνα παρατηρούνται τρεις ομοσπονδίες (ειλικρινά, δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχουν στον χάρτη, ως… αθλητικές ομοσπονδίες), προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορούν να ενταχθούν στην κορυφαία αθλητική εκδήλωση του πλανήτη.

Αναφερόμαστε στις:

Διεθνή Ομοσπονδία Επιτραπέζιου Ποδοσφαίρου (https://www.table-soccer.org/)

Διεθνή Ομοσπονδία Πόκερ (http://matchpokerfed.org/)

Διεθνή Ομοσπονδία Pole Sports (http://www.polesports.org/)

Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την ένταξη στο Ολυμπιακό πρόγραμμα! Το επόμενο; Η αλήθεια είναι πως η φαντασία μας υστερεί… Μικροί (και μεγάλοι) είχαμε αρκετές «κακές» συνήθειες, άλλες πιο αθώες, άλλες πιο… επικίνδυνες, όμως ποτέ δεν είχαμε σκεφτεί ότι μπορούμε να πούμε στις γυναίκες μας ότι πηγαίνουμε να δούμε pole dance και θα ακούγαμε να παιανίζει το «αρχαίο πνεύμα αθάνατο». Ούτε ότι το μυθικό πλέον «για την Ελλάδα ρε γαμώτο» μπορεί να γίνει «φουλ του άσσου ρε γαμώτο».

O tempora o mores!…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ