«40 χρόνια και συνεχίζουμε…»

«40 χρόνια και συνεχίζουμε…»

Τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τη γέννηση του ελληνικού χάντμπολ θα εορταστούν την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, στις 11:00, στο Πεδίον του Άρεως. Η εκδήλωση "40 χρόνια και συνεχίζουμε..." διοργανώνεται από την ΟΧΕ υπό την αιγίδα της ΓΓΑ και της Περιφέρειας Αττικής κι εντάσσεται στο πρόγραμμα "Be Active".

Το ελληνικό χάντμπολ, φέτος, γιορτάζει 40 χρόνια από την ίδρυσή του και την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου (11:00), στο Πεδίον του Άρεως, η ΟΧΕ διοργανώνει την εκδήλωση «40 χρόνια και συνεχίζουμε…».

Στη συνέντευξη, μεταξύ άλλων, έδωσαν το «παρών» ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης κι ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός.

Ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε: «Βασικός άξονας της στρατηγικής αυτή της κυβέρνησης ήταν η ανάδειξη και των λοιπών αθλημάτων πέραν των ήδη δημοφιλών. Η ΟΧΕ, μία εξίσου μεγάλη ιστορική και σημαντική Ομοσπονδία, με το πρωτάθλημά της να αποτελεί επίκεντρο του αθλητικού ενδιαφέροντος, να αποτελεί παράδειγμα συνεχούς βελτίωσης και διάχυσης του αθλήματος στην ελληνική κοινωνία και στη διασύνδεση του αθλήματος και με τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα αλλά και με τις μεγάλες δράσεις ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας. Μάλιστα, αποτελεί από τις πρωτοπόρους Ομοσπονδίες με κοινωνικές ευαισθησίες, είναι πάντα δίπλα μας στα προγράμματα «Be Αctive», είναι πάντα δίπλα μας στα προγράμματά μας με τους πρόσφυγες και δίπλα στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας σε όλες της τις εκφάνσεις της. Στο πλαίσιο αυτό σας καλούμε όλους, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, στο Πεδίον του Άρεως να παίξουμε και να διασκεδάσουμε μαζί με τα παιδιά. Σε αυτήν την εκδήλωση έχουμε αρωγό μας την Περιφέρεια Αττικής που βοηθάει στην υλοποίηση όλων των δράσεων του «Be Αctive» και στην υλοποίηση ακόμα μιας μεγάλης εκδήλωσης όπως αυτή που ετοιμάζουμε την Κυριακή».

Ο κ. Συναδινός δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά για εμάς να έχουμε μαζί μας την ΟΧΕ και την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που συνδυάζει τόσο το πρόγραμμα «Be active», που όπως γνωρίζετε είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιείται στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια κι έχει ραγδαία ανάπτυξη. Βασικός του στόχος είναι να ενημερώσει και να κινητοποιήσει τον πληθυσμό να συμμετέχει στην σωματική άθληση, μέσα από αξίες όπως αρμόζει σε αυτό που λέμε πραγματικός αθλητισμός, υγεία και τρόπος ζωής.
Από χρόνο σε χρόνο το πρόγραμμα «Be Active» εμπλουτίζεται και αποκτά συνεχώς ποιοτικότερα χαρακτηριστικά και η συνεργασία φορέων όπως οι αθλητικές Ομοσπονδίες, η ΟΧΕ και άλλες, η περιφέρεια Αττικής αλλά και άλλες, ή κοινωνικά σωματεία ή φορείς, ή δημοτικές αρχές που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, δίνουν εκείνα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται, ώστε το πρόγραμμα να έχει κοινωνικό αποτέλεσμα και να σηματοδοτήσει μία διαφορετική κατεύθυνση στον ελληνικό αθλητισμό. Την Κυριακή θα απολαύσουμε μία μεγάλη γιορτή, έχουν κληθεί σύλλογοι, κοινωνικοί φορείς, ολυμπιονίκες και όσοι παρευρεθούν θα δουν μία γιορτή που όλοι θα χαρούν, θα παίξουν και θα απολαύσουν όσα έχουμε ετοιμάσει για τον κόσμο».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής τόνισε: «Αυτή η προγραμματισμένη εκδήλωση στο Πεδίο του Άρεως, την Κυριακή, είναι η 4η μέσα στο εορταστικό έτος της Ομοσπονδίας για τα 40 χρόνια του αθλήματος στη χώρα μας. Προηγήθηκαν οι εκδηλώσεις τον Φεβρουάριο στο Μουσείο της Ακρόπολης, τον Μάρτιο στο Αμύνταιο της Φλώρινας -εκεί όπου γεννήθηκε το χάντμπολ- και τον Μάιο στην πλατεία Αριστοτέλους. Το χάντμπολ στη χώρα μας εξελίσσεται βήμα-βήμα. Είναι το μοναδικό ομαδικό ερασιτεχνικό άθλημα σε τόση μεγάλη γεωγραφική έκταση. Ως γνήσιο ερασιτεχνικό άθλημα, η κοινωνική ευαισθησία είναι κουλτούρα για εμάς, όλο τον χρόνο, όχι μόνο τις άγιες ημέρες και τις γιορτές. Το χάντμπολ στις δραστηριότητές του εντάσσει πάντα κοινωνικά χαρακτηριστικά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής για τη βοήθειά της στο θέμα των εγκαταστάσεων που είναι το μείζον πρόβλημα του αθλήματος. Φτιάχνονταν γήπεδα που το χάντμπολ δεν χωρούσε. Γνωρίζουν όλοι οι… παροικούντες στην Ιερουσαλήμ ότι το χάντμπολ είναι δεύτερο άθλημα στην Ευρώπη. Επίσης, γνωρίζουν πολλοί ότι το άθλημα δεν ακολούθησε τον δρόμο του επαγγελματισμού με ό,τι στρεβλό αυτό θα σήμαινε. Στόχος μας είναι να ανεβαίνουμε κάθε χρόνο. Φέτος είναι μια καλή σεζόν για εμάς. Ο υπουργός τήρησε την υπόσχεση του για τη συμφωνία με την ΕΡΤ, η οποία είναι σημαντική για το χάντμπολ. Δεν πληρώνουμε όπως δύο χρόνια για τις μεταδόσεις, ενώ πήραμε και ένα ποσό για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Επίσης, είναι σημαντική η βοήθεια που μας δίνει η Πολιτεία αναφορικά με την διεκδίκηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων του 2021. Η απόφαση θα ληφθεί στην Αττάλεια της Τουρκίας, στις 12 Νοεμβρίου, στο κογκρέσο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ ενώ, στις 10 Νοεμβρίου, θα συζητηθεί και η πρόταση μας να έρθει η έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας στην Ελλάδα. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία την ΓΓΑ και την Περιφέρεια Αττικής».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ