Στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων 2021

Στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων 2021

Η Ελλάδα έχει φιλοξενήσει τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Νέων του 1991 (ΣΕΦ) και του 2011 (Θεσσαλονίκη), καθώς και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του 2000 (Ηλιούπολη).

Η Ελλάδα θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων 2021 ύστερα από απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ, στο πλαίσιο του Κογκρέσου που φιλοξενείται στην Τουρκία.

Ο Ιούλιος Συναδινός, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, μεταξύ άλλων δήλωσε σχετικά: «Έπειτα από πολλούς μήνες μεθοδικής δουλειάς της ΟΧΕ και συντονισμού με την Πολιτεία και την ΓΓΑ και γενικά έπειτα από πολλά χρόνια απουσίας, ανατίθεται στην ελληνική χειροσφαίριση διοργάνωση τέτοιας εμβέλειας. Παράλληλα, με την αρωγή της ΓΓΑ, θα διεξαχθεί επιστημονικό προπονητικό σεμινάριο για το σύγχρονο χάντμπολ. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ΟΧΕ για την πετυχημένη προσπάθεια, για τον στρατηγικό της αναπτυξιακό σχεδιασμό, με το βλέμμα στο αύριο του ελληνικού χάντμπολ και τις νέες γενιές, για την αθλητική της φιλοσοφία, για το κοινωνικό της έργο. Καλώ όλες τις ομοσπονδίες να ακολουθήσουν παρόμοιο δρόμο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής ανέφερε: «Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος με τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων του 2021 δίνει την ευκαιρία στη νέα γενιά των Ελλήνων χαντμπολιστών να προετοιμαστεί σκληρά τα επόμενα χρόνια και να δείξει την αξία της σε μία υψηλού επιπέδου διεθνή διοργάνωση. Το 2021 θα είναι η κορύφωση μιας αναπτυξιακής δραστηριότητας που έρχεται από τα προηγούμενα χρόνια και επίσης η αφετηρία για την στελέχωση τα επόμενα χρόνια των Εθνικών ομάδων Νέων και Ανδρών. Παράλληλα, είναι μια ευκαιρία για την Ομοσπονδία και την χώρα γενικότερα να δείξει τις οργανωτικές της δυνατότητες και τους φιλάθλους να δουν ανταγωνιστικά παιχνίδια. Οι λεπτομέρειες για τη διαδικασία της προετοιμασίας δεν έχουν τόσο σημασία, όσο έχει ο στόχος ο οποίος επετεύχθη και επίσης σημασία έχει να δημιουργήσουμε άμεσα την Οργανωτική Επιτροπή, η οποία θα «τρέξει» τη διοργάνωση. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω εκτός από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιο Συναδινό, για την παρουσία του και τη στήριξη του, όλους όσοι πίστεψαν σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που θα διεκδικήσουν μία θέση στην Εθνική Εφήβων του 2021».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ