Ολυμπιακός – ΑΕΚ 24-23

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 24-23

Η απόλυτη ανατροπή πήρε σάρκα και οστά στο Ρέντη, με τον Ολυμπιακό να κάνει το 3-2 στη σειρά κόντρα στην ΑΕΚ στον πέμπτο τελικό (24-23) και να στέφεται πρωταθλητής Ελλάδος!

Μετά το Κύπελλο o Ολυμπιακός κατέκτησε και το πρωτάθλημα! Οι Ερυθρόλευκοι με πρωταγωνιστές τους Τζηρά και Τσιλιμπάρη νίκησαν στον πέμπτο τελικό της Handball Premier την ΑΕΚ με 24-23 και κατέκτησαν το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους. Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όταν η Ενωση προηγήθηκε με 2-0 στη σειρά των τελικών, αλλά δεν τα παράτησε. Πίστεψε στην ανατροπή και τελικά τα κατάφερε, πανηγυρίζοντας τη δεύτερη κούπα στη φετινή σεζόν.

Οι Πειραιώτες με «φύλακα άγγελο» τον τερματοφύλακά τους, Κωσταντίνο Τσιλιπάρη, και «εκτελεστή» τον Δημήτρη Τζηρά, έκαμψαν την αντίσταση της ΑΕΚ στο κατάμεστο «Μελίνα Μερκούρη» και ολοκλήρωσαν ιδανικά τη φετινή σεζόν. Η πρώτη χρονιά του «ερυθρόλευκου» τμήματος στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με τους Πειραιώτες να κατακτούν το νταμπλ και να γεμίζουν με χαρά και περηφάνια τον κόσμο τους. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στήριξαν την αγαπημένη τους ομάδα και στο τέλος πανηγύρισαν μαζί με τους παίκτες την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ξεκίνησε καλά η ΑΕΚ, απάντησε ο Ολυμπιακός

Η ΑΕΚ αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό με δύο γκολ από τους Μυλωνά και Βραζάλιτσα προηγήθηκε με 2-0. Οι Ερυθρόλευκοι αντέδρασαν και ισοφάρισαν σε 2-2 με τους Κανδύλα και Τζηρά, αλλά ο Μυλωνάς έδωσε ξανά προβάδισμα στην Ενωση (2-3). Από εκείνο το σημείο και μετά οι Πειραιώτες κυριάρχησαν απόλυτα στο τάραφλεξ και με πρωταγωνιστές τους Τζηρά και Τσιλιμπάρη πήραν κεφάλι στο σκορ.

Ο Τζηράς αρχικά ισοφάρισε σε 3-3 και λίγο αργότερα έκανε το 4-3. Ο Στούμπης έδωσε αέρα δύο τερμάτων στους Πειραιώτες και ο Τζηράς με νέο γκολ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 6-3. Οι γηπεδούχοι είχαν βρει ρυθμό σε άμυνα και επίθεση και με τέσσερα συνεχόμενα τέρματα εκτόξευσαν τη διαφορά στα 7 γκολ (10-3).  Ο Λόκεν μείωσε σε 10-4, αλλά ο Σανίκης έδωσε ξανά στον Ολυμπιακό αέρα 7 τερμάτων (11-4).

Η Ενωση με δύο συνεχόμενα γκολ από τους Λόκεν και Δομπρή μείωσε σε 11-6, με τον Αλβανό να κάνει το 12-6 και τον Χατσίκα να απαντάει με το ίδιο νόμισμα για το 12-7. Το τελικό 13-7 του πρώτου ημιχρόνου διαμόρφωσε ο Στούμπης, με γκολ στην εκπνοή του 30άλεπτου.

Ροντέο το ματς, έβγαλε αντίδραση η ΑΕΚ

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου οι δύο ομάδες ήταν καταιγιστικές. Η ΑΕΚ με γκολ των Μυλωνά, Ζαμπούνη και Χόγκα μείωσε σε 14-10 και ο Ολυμπιακός απάντησε με τρία τέρματα του Τζηρά και ένα του Σανίκη για το 18-12. Οι Ερυθρόλευκοι παρά την πίεση της Ενωσης, βρήκαν λύσεις στην επίθεση και με τέρματα των Λιάπη, Αλβανού και Κανδύλα προηγήθηκαν με 21-16. Η ΑΕΚ με το ένστικτο της επιβίωσης να χτυπάει δυνατά έσφιξε την άμυνά της, εγκλώβισε τους Πειραιώτες και με γκολ των Χόγκας, Αργυρού και Λόκεν μείωσε σε 21-19. Ο Βραζάλιτσα με νέο γκολ μείωσε σε 21-20 και έβαλε… φωτιά στο παιχνίδι.

Εδειξε χαρακτήρα ο Ολυμπιακός

Ο Στούμπης έλυσε τον Γόρδιο Δεσμό της άμυνας της ΑΕΚ και έδωσε ανάσα στον Ολυμπιακό, κάνοντας το 22-20. Ο Μυλωνάς μείωσε εκ νέου στο γκολ (22-21), όμως, ο Τζηράς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 23-21, με τον άσο των Πειραιωτών λίγο αργότερα να κάνει το 24-21 και να σφραγίζει τη νίκη των Ερυθρόλευκων. Η Ενωση το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 24-23 με δύο γκολ των Βαμβακά και Γεωργιάδη.

Λίγο πριν τη λήξη του παιχνιδιού υπήρξε ένταση ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, μετά το σκληρό φάουλ του Βαμβακά πάνω στον Τζηρά. Οι δύο άνδρες λογομάχησαν, μπήκαν στην εξίσωση και οι υπόλοιποι παίκτες και ακολούθησε γενική σύρραξη. Μετά την παρέμβαση των ψυχραιμότερων η ένταση εκτονώθηκε και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη και το πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 24-23

Τα πεντάλεπτα: 0-1, 3-3, 5-3, 7-3, 11-5, 13-7 (ημ), 14-10, 18-13, 21-16, 21-18, 22-21, 24-23

Η σύνθεση του Ολυμπιακού (Γιώργος Ζαραβίνας): Κωστακίδης, Κρητικός, Πετρίσεβιτς, Τζηράς 10, Καραμπουρνιώτης, Μισαηλίδης, Σκρόμπιτς, Στούμπης 4, Παπαδόπουλος, Κανδύλας 2, Σανίκης 3, Αλβανός 3, Παπαδιονυσίου, Λιάπης 2, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης.

Η σύνθεση της ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Χρ. Νικολαΐδης 1, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος, Γεωργιάδης, Χόγκας 6, Ζαμπούνης 1, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 3, Δομπρής 1, Βαμβακάς 1, Αργυρού 3, Μαντζόπουλος, Βραζάλιτσα 4, Μυλωνάς 3.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ