Συμφώνησε με τη Honda η Red Bull

Συμφώνησε με τη Honda η Red Bull

Η Red Bull πήρε την απόφασή της και γνωστοποίησε πως θα συνεργαστεί με τη Honda για τις σεζόν 2019 και 2020. Ως εκ τούτου, ο Ιάπωνας κατασκευαστής θα προμηθεύει με κινητήρες την αυστριακή εταιρεία στη Formula 1 για τα δύο επόμενα χρόνια, με τον διευθυντή της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, να σημειώνει. «Η διετής συμφωνία […]

Η Red Bull πήρε την απόφασή της και γνωστοποίησε πως θα συνεργαστεί με τη Honda για τις σεζόν 2019 και 2020. Ως εκ τούτου, ο Ιάπωνας κατασκευαστής θα προμηθεύει με κινητήρες την αυστριακή εταιρεία στη Formula 1 για τα δύο επόμενα χρόνια, με τον διευθυντή της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, να σημειώνει.

«Η διετής συμφωνία με τη Honda, σηματοδοτεί την έναρξη μιας συναρπαστικής νέας φάσης της Aston Martin Red Bull Racing, αναφορικά με τις προσπάθειές της, όχι μόνο για να κερδίζει γκραν πρι, αλλά αυτό που πραγματικά αποτελεί στόχο και είναι τα πρωταθλήματα. Έχουμε πάρει πάντα αποφάσεις όπως αυτή, με ειλικρίνεια και με ένα κριτήριο στο μυαλό, αφού πιστεύουμε πως το αποτέλεσμα θα μας επιτρέψει να αγωνιστούμε στο υψηλότερο επίπεδο. Μετά από προσεκτική εξέταση και αξιολόγηση, είμαστε σίγουροι ότι αυτή η συνεργασία με τη Honda, είναι η σωστή κατεύθυνση για την ομάδα», ανέφερε ο Χόρνερ και συνέχισε.

«Εντυπωσιάστηκα από τη δέσμευση της Honda στην F1, από τα γρήγορα βήματα που έκαναν τα τελευταία χρόνια με την αδελφή μας ομάδα Scuderia Toro Rosso, αλλά και από το πεδίο των φιλοδοξιών τους, το οποίο ταιριάζει με το δικό μας. Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με την Honda τα επόμενα χρόνια και να αγωνιστούμε μαζί για να διεκδικήσουμε τα μεγαλύτερα βραβεία της Formula 1».

Από τη μεριά του, ο Τακαχίρο Χάσιγκο, πρόεδρος της Honda Motor Co., Ltd., σημείωσε. «Έχοντας δημιουργήσει μια καλή σχέση με τη Scuderia Toro Rosso, αποφασίσαμε να επεκτείνουμε τη συμμετοχή μας στη Formula 1 στην άλλη ομάδα της οικογένειας Red Bull, την Aston Martin Red Bull Racing, από τη σεζόν του 2019. Έχοντας δύο ομάδες σημαίνει ότι μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε διπλάσια δεδομένα από ό,τι προηγουμένως.

Πιστεύουμε ότι η συνεργασία με την Toro Rosso και τη Red Bull Racing θα μας επιτρέψει να πλησιάσουμε τον στόχο μας να κερδίζουμε αγώνες και πρωταθλήματα, δημιουργώντας δύο ισχυρές συνεργασίες. Οι συζητήσεις προχώρησαν πολύ γρήγορα, χάρη στην ανοιχτή και σεβαστή στάση της Red Bull απέναντι στη Honda, οδηγώντας σε μια συμφωνία έντιμη και δίκαιη για όλες τις πλευρές».

Αυτή η ανακοίνωση σηματοδοτεί από την άλλη, το τέλος της 12ετούς συνεργασίας της Red Bull με τη Renault. Η ομάδα χρησιμοποίησε για πρώτη φορά κινητήρα των Γάλλων το 2007 και κατά την εποχή των V8 μοτέρ στη Formula 1, πανηγύρισαν 47 νίκες, τέσσερα πρωταθλήματα οδηγών και άλλα τέσσερα κατασκευαστών ανάμεσα στο 2010 και το 2013. Έκτοτε, σημειώθηκαν ακόμα δέκα νίκες.

Μιλώντας σχετικά, ο Χόρνερ κατέληξε. «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Renault για τα τελευταία 12 χρόνια, μια περίοδο κατά την οποία βιώσαμε μαζί μερικές απίστευτες στιγμές. Μερικές φορές είχαμε τις διαφορές μας, αλλά η Renault πάντα δούλευε ακούραστα και στο έπακρο της δυνατότητάς της να μας προσφέρει μια ανταγωνιστική μονάδα ισχύος. Αυτό συμβαίνει και σήμερα και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα της Renault και ιδιαίτερα τα παιδιά στο γκαράζ μας σε κάθε αγώνα για την αμείλικτη δέσμευσή τους και ανυπομονούμε να τερματίσουμε την εταιρική σχέση μας στο τέλος αυτής της σεζόν, όσο το δυνατόν καλύτερα. Η εστίασή μας για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους εξακολουθεί να είναι τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα του 2018 και θέλουμε να ευχηθούμε στη Renault Sport ό,τι καλύτερο για το μέλλον».

Πηγή: Red Bull

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ