Νικητής ο Φέτελ, συγκλονιστικός ο Χάμιλτον στο Σίλβερστοουν

Νικητής ο Φέτελ, συγκλονιστικός ο Χάμιλτον στο Σίλβερστοουν

Μετά από μια συγκλονιστική μονομαχία μεταξύ των οδηγών Ferrari και Mercedes, ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ο νικητής του βρετανικού Grand Prix, με τον Χάμιλτον να τερματίζει δεύτερος, ενώ είχε βρεθεί στη 17η θέση!

Το Grand Prix του Σίλβερστοουν, είχε αρκετό… δράμα για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όλα ξεκίνησαν από την εκκίνηση όταν ο pole man Χάμιλτον «κοιμήθηκε» με αποτέλεσμα να τον προσπεράσουν οι Φέτρελ και Μπότας και μερικές στροφέα αργότερα να βρίσκεται 17ος, μετά από σύγκρουσή του με τον Ράικονεν σε μια μονομαχία τους για την 3η θέση.

Από εκεί και πέρα ο Άγγλος πιλότος έδωσε ρεσιτάλ οδήγησης και κατάπινε τα χιλιόμετρα και τους αντιπάλους εν ριπή οφθαλμού, παρά το πληγωμένο του μονοθέσιο, εκμεταλλευόμενος και τις δύο φορές που το safety car που χρειάστηκε να εμφανιστεί στην πίστα. Ο αγώνας συνεχίστηκε και φτάσαμε 10 γύρους πριν το τέλος με τους πρώτους έξι οδηγούς (Μπότας, Φέτελ, Χάμιλτον, Φερστάπεν, Ραϊκόνεν, Ρικιάρντο) να βρίσκονται μεταξύ 5 δευτερολέπτων. Ακολούθησαν μεγάλες μάχες, ένα τετακέ του Φερστάπεν και μπόλικο δράμα στους τελευταίους 7 γύρους με τις Ferrari να μάχονται κόντρα στις Mercedes (Φέτελ/Χάμιλτον, Ράικονεν/Μπότας) για τις θέσεις του βάθρου.

Τελικά μετά από αλλεπάλληλα προσπεράσματα, ο Σεμπάστιαν Φέτελ είδε πρώτος την καρό σημαία, με τον Λιούις Χάμιλτον να τερματίζει δεύτερος, ο Κίμι Ράικονεν τρίτος και ο Βαλτέρι Μπότας τέταρτος. Ο Γερμανός πιλότος της Scuderia, με την 4η νίκη του φέτος έφτασε τους 171 βαθμούς, με το αντίπαλο δέος, Χάμιλτον, να μένει στους 163.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ