Moto GP : Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Πεντρόσα

Moto GP : Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Πεντρόσα

Ένας από τους πιο επιτυχημένους αναβάτες στην ιστορία του Moto GP ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν από την ενεργό δράση.

Ο Ντάνι Πεντρόσα ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση μετά το τέλος της φετινής σεζόν στο Moto GP. Ο Ισπανός αναβάτης της Honda ενημέρωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ότι το Γκραν Πρι της Βαλένθια στις 18 Νοεβρίου θα είναι και το τελευταίο της καριέρας του.

Ο 32χρονος αναβάτης θεωρείται από τους πιο επιτυχημένους στην ιστορία του δίκυκλου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Έχει κατακτήσει 3 παγκόσμια πρωταθλήματα, 54 νίκες, ενώ είναι τρίτος καλύτερος σε podium. Σήμερα λοιπόν, μίλησε για το μέλλον του και ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τις πίστες του Moto GP.

«Δεν θα συμμετάσχω στο πρωτάθλημα τη νέα σεζόν, θα ολοκληρώσω την καριέρα μου στο τέλος αυτής. Είναι μια απόφαση που έχω πάρει εδώ και καιρό και ήταν δύσκολη επειδή είναι το άθλημα που αγαπώ, αλλά παρόλο που έχω την ευκαιρία να συνεχίσω, νιώθω ότι δεν τρέχω με την ίδια ένταση, ενώ τώρα έχω διαφορετικές προτεραιότητες στη ζωή μου.», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Θα ήθελα να εκφράσω πόσο τυχερός αισθάνομαι που είχα αυτή την εμπειρία και τις ευκαιρίες αυτές στη ζωή μου, ήταν κάτι το εκπληκτικό που αγωνιζόμουν για μια τόσο σημαντική ομάδα και μπροστά σε όλους τους οπαδούς. Είμαι πολύ υπερήφανος για αυτό που έχω κάνει στο άθλημα. Έχω εκπληρώσει το όνειρό μου να γίνω αναβάτης και αυτό είναι κάτι που δεν περίμενα όταν ήμουν παιδί και παρακολουθούσα τηλεόραση, βλέποντας τους αναβάτες στην Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Θα ήθελα να πω αυτή τη φορά ότι θέλω να ευχαριστήσω την Dorna και τη Honda για το γεγονός ότι μου έδωσε αυτή την ευκαιρία το 1999 και σε όλους τους χορηγούς μου που ήταν μαζί μου καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Επίσης, στην οικογένειά μου και σε όλους τους φιλάθλους που με υποστήριξαν συνεχώς και που με βοήθησαν να στείλω τόσα πολλά μηνύματα για να ξεπεράσω τις δυσκολίες που αντιμετώπισα στο παρελθόν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ