Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού : Η Μπελιμπασάκη στον ημιτελικό με νέο ατομικό ρεκόρ (vid)

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού : Η Μπελιμπασάκη στον ημιτελικό με νέο ατομικό ρεκόρ (vid)

Η Μπελιμπασάκη προκρίθηκε με την τρίτη επίδοση, ενώ τον δεύτερο χρόνο του πρώτου γύρου σημείωσε η Αν Μακφέρσον (Τζαμάικα) με 52.18 με φετινό ρεκόρ.

Το πλάνο που είχε σχεδιάσει από την Ελλάδα κατάφερε να υλοποιήσει η Μαρία Μπελιμπασάκη στον προκριματικό των 400 μ. στην δεύτερη ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Μπέρμιχγαμ.

Η έμπειρη αθλήτρια τερμάτισε δεύτερη στην πρώτη προκριματική σειρά των 400 μ. με 52.27 και πήρε την απευθείας πρόκριση για τον βραδινό ημιτελικό. Η αθλήτρια του Κώστα Ηλία επέλεξε να δώσει ρυθμό στην κούρσα, καθώς πέρασε πρώτη τα 200 μ. σε 24.18 – ακριβώς δηλαδή όπως το είχε σχεδιάσει – και τελικά έχασε μόνο από την κορυφαία αθλήτρια φέτος στον κόσμο Κόρτνει Οκόλο, που τερμάτισε σε 51.54 και ήταν η κορυφαία επίδοση του πρώτου γύρου. Πλέον η Μπελιμπασάκη σκέφτεται τον βραδινό τελικό και την κούρσα που θα της δώσει ακόμη και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Η Μπελιμπασάκη είχε ατομικό ρεκόρ 52.28, από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Η Μπελιμπασάκη προκρίθηκε με την τρίτη επίδοση, ενώ τον δεύτερο χρόνο του πρώτου γύρου σημείωσε η Αν Μακφέρσον (Τζαμάικα) με 52.18 με φετινό ρεκόρ. Με αξιώσεις θα πάρουν μέρος στον βραδινό ημιτελικό οι Ντόιλ (Μ. Βρετανία) με 52.31 και Σακίμα Γουίμπλει (ΗΠΑ) με 52.43. Μια θέση στον τελικό φαίνεται πως θα διεκδικήσει και η Λία Σπροούνγκερ (Ελβετία), με 52.54 στον προκριματικό, αλλά και η Ζόι Κλάρκ (Μ. Βρετανία) με 52.75. Η Μπελιμπασάκη θα επιδιώξει να γίνει η δεύτερη Ελληνίδα στην ιστορία της διοργάνωσης, μετά την Φανή Χαλκιά, που καταφέρνει να προκριθεί σε τελικό στα 400 μέτρα.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο η αθλήτρια του Κώστα Ηλία θα πρέπει να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις της τρίτης ημιτελικής σειράς. Η 26χρονη θα τρέξει στον τέταρτο διάδρομο και με 52.27 έχει την τέταρτη επίδοση από τις έξι μετέχουσες. Η Κόρτνει Οκόλο είναι η καλύτερη όλων, ενώ Τζένκινς (52.12) και Χίλι (52.08) θα κάτσουν στο βατήρα έχοντας τον ίδιο στόχο με την Ελληνίδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ