Έγραψε ιστορία ο Τσιτσιπάς, πέρασε στους «32» του Γουίμπλεντον! (vid)

Έγραψε ιστορία ο Τσιτσιπάς, πέρασε στους «32» του Γουίμπλεντον! (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να «επιστρέψει» στο 5ο σετ ένα ματς που έμοιαζε να του έχει... ξεφύγει, για να πάρει μια τεράστια πρόκριση εις βάρος του Jared Donaldson στο Wimbledon και να μπει για πρώτη φορά στην καριέρα του στους «32» ενός Grand Slam τουρνουά.

Σπουδαίος Στέφανος Τσιτσιπάς, έκανε ένα σημαντικό βήμα για την εδραίωσή του στα «ψηλά πατώματα» του Παγκόσμιου τένις. Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας, No-35 στον κόσμο, κατάφερε να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του, στον 3ο γύρο ενός Grand Slam.

Σε ένα ματς, που ξεκίνησε χτες (4/7) αλλά διεκόπη λόγω βροχής και συνεχίστηκε σήμερα (5/7), ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε του 21χρονου Αμερικανού Τζάρεντ Ντόναλντσον (νο 54) με 2-0 σετ, καθώς επικράτησε αρχικά 6-3, 6-2.

Κατόπιν, έχασε το τρίτο σετ με 3-6 και στο τέταρτο σταμάτησαν στο 3-4, λόγω κακοκαιρίας.  Οι δύο τενίστες συνέχισαν σήμερα, με τον Ντόναλντσον να το παίρνει κι αυτό με 4-6. Τελικά στο 5ο και τελευταίο σετ, ο ταλαντούχος Έλληνας, παρότι βρέθηκε να χάνει 0-2 και 1-3, βρήκε τη δύναμη να «γυρίσει» την κατάσταση και να νικήσει με 6-3.

Έτσι προκρίθηκε στους «32» καλύτερους ενός από τα πιο φημισμέν α τουρνουά κι αυτή είναι η καλύτερη μέχρι τώρα παρουσία του. Εφέτος έφτασε στον 2ο γύρο του Ρολάν Γκαρός, ενώ σταμάτησε στον 1ο γύρο του Αυστραλιανού όπεν.  Θυμίζουμε πως στον 1ο γύρο ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε τον 24χρονο Γάλλο Γκρεγκουάρ Μπαρερέ (νο 193), με 6-3, 6-4, 6-7(3), 7-5.

Επόμενος αντίπαλος θα είναι ο 29χρονος Ιταλός Τόμας Φαμπιάνο, ο οποίος μπορεί να βρίσκεται στο νο 133 της παγκόσμιας κατάταξης, όμως νίκησε με 7-6(7), 6-3, 7-6(6) και απέκλεισε τον Σταν Βαβρίνκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ