Τσιτσιπάς: «Στόχος μου το Top 30 και ένας τίτλος ATP»

Τσιτσιπάς: «Στόχος μου το Top 30 και ένας τίτλος ATP»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς  που έκανε νέο προσωπικό ρεκόρ ανεβαίνοντας στο No. 32 της παγκόσμιας κατάταξης, δηλώνει πιο… πεινασμένος και φιλόδοξος από ποτέ.

Ο Έλληνας τενίστας βρίσκεται στους «πρόποδες» του Top 30, έχει καταφέρει να πάρει νίκες σε σημαντικά τουρνουά και πλέον του λείπει μόνο ένα πράγμα που δείχνει όμως νομοτελειακά να έρχεται. Η κατάκτηση ενός τίτλου. Ο ίδιος στη συνέντευξη που έδωσε στον  ARENA FM 89.4, δήλωσε πως είναι μεταξύ των φετινών του στόχων μια κατάκτηση τουρνουά…

Διαβάστε τι δήλωσε ο Τσιτσιπάς για:

Το που βρίσκεται αυτή την περίοδο: «Είμαι Ελλάδα αυτόν τον καιρό, στην Βουλιαγμένη, λίγο πριν φύγω για διακοπές για λίγες ημέρες, να ξεκουραστώ πριν φύγω για την Ουάσινγκτον που θα παίξω το πρώτο μου τουρνουά».

Τους στόχους που έχει θέσει μέχρι το τέλος της χρονιάς: «Έχω βάλει από την αρχή της χρονιάς στόχο να κερδίσω ένα τουρνουά, οτιδήποτε κατηγορίας, είτε 250αρι, είτε 500αρι, είτε 1000αρι. Ο κύριος στόχος είναι να τελειώσω μέσα στους 30 καλύτερους και να κατακτήσω έναν τίτλο ΑΤΡ».

Την φετινή, εξαιρετική  πορεία του: «Δεν είμαι ικανοποιημένος 100% από την φετινή μου πορεία ακόμη. Είχα στόχο να τελειώσω στην 50αδα όμως τα σχέδια και το πλάνο πάνε ακόμη καλύτερα από τον στόχο τον οποίο είχα βάλει. Παίζω εξαιρετικό τένις και νιώθω άνετος μέσα στο γήπεδο, το ranking το αποδεικνύει αυτό. Με την πορεία μου μέχρι τον 4ο γύρο στο Wimbledon, ήταν ακόμη καλύτερο για την ψυχολογία μου, κατάλαβα από που ανήκω και νιώθω πολύ άνετα στο γρασίδι. Είχα καλές αναμνήσεις από το γρασίδι, γιατί είχα κερδίσει τον τίτλο στα διπλά, στα juniors, πριν κάποια χρόνια».

Την αγαπημένη επιφάνεια που του αρέσει να αγωνίζεται: «Ξέρω πολύ καλύτερα το χώμα από το γρασίδι, όμως δεν υπάρχουν πολλά γήπεδα στην Ελλάδα τέτοιας επιφάνειας. Έχω μιλήσει με πολλούς παίκτες της ΑΤΡ και δεν το έχουν σαν προτεραιότητα το γρασίδι. Ξέρω πολύ καλύτερα το χώμα, όμως το γρασίδι είναι η αγαπημένη μου επιφάνεια».

Το παρών και το μέλλον του ελληνικού τένις: «Τα πράγματα γίνονται καλύτερα με τις επιτυχίες μου και της Μαρίας, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχουν συζητήσεις να γίνουν κάποια τουρνουά εδώ, και θα ήταν φανταστικό και για τα νέα παιδιά και για την ανάπτυξη του τένις στην χώρα μας».

Το πως ξεκίνησε να ασχολείται με το τένις: «Ξεκίνησα στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, έτυχε ο πατέρας και η μητέρα μου να δουλεύουν εκεί, ήταν προπονητές τένις, οπότε ήμουν όλη την ημέρα στα γήπεδα, έβλεπα τους γονείς μου να κάνουν μαθήματα και σιγά σιγά έπιασα την ρακέτα και μπήκα στο court να παίξω κι εγώ. Έκανα κι άλλα αθλήματα, ποδόσφαιρο, κολύμπι, έκανα πολλές άλλες δραστηριότητες εκτός του τένις όμως στο τένις ένιωσα πιο άνετος, είχα background και ήμουν πολύ μέσα στο χώρο λόγο των γονιών μου».

Τη βάση του στη Γαλλία και για τις  δυσκολίες του να παίζει κανείς τένις στην Ελλάδα: «Θα ήταν πέντε φορές πιο δύσκολο να φτάσω εδώ που έχω φτάσει κάνοντας προπονήσεις μόνο στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες εδώ και δεν υπάρχει κλίμα για προπόνηση σε υψηλό επίπεδο. Με το που με κάλεσαν στην ακαδημία του Μουράτογλου στην Γαλλία πριν τρία χρόνια και πήγα να δοκιμάσω, μου άρεσε, ένιωσα άνετα και είπα στον πατέρα μου πως θέλω να είναι η βάση μου εκεί. Προπονητής είναι ο πατέρας μου αυτήν την στιγμή, όμως έχω και τον Γκέρεϊ από την ακαδημία που με βοηθάει πολύ».

Τις σχέσεις του με την Μαρία Σάκκαρη και τον Μάρκο Παγδατή: «Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με την Μαρία και τον Μάρκο. Ο Μάρκος ήταν από τα είδωλά μου, μαζί με τον Ρότζερ Φέντερερ. Πρώτα από όλα γιατί είναι από την Κύπρο και έχουμε πολλά κοινά στοιχεία, όμως μου αρέσει και το στυλ του. Η πορεία του το 2008 στην Αυστραλία ξύπνησε πολλές γενιές. Μου αρέσει ότι υπάρχει μια γαλήνη στον τρόπο παιχνιδιού του Μάρκου, δεν χτυπάει ποτέ την μπάλα παραπάνω από όσο χρειάζεται, χτυπάει με αρμονία και έχει παιχνίδι για όλες τις επιφάνειες».

Τον κορυφαίο όλων των εποχών στο τένις και την εμπειρία του να αντιμετωπίζει παίκτες όπως οι Ναδάλ και Φέντερερ: «Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών, 100%. Όλοι τους είναι διαφορετικοί παίκτες, για εμένα ο Φέντερερ είναι ο κορυφαίος όμως, παρόλο που ο Ναδάλ και ο Τζόκοβιτς κάνουν τρομερά πράγματα. Ο Φέντερερ είναι κάτι ξεχωριστό στην καρδιά μου. Είναι κάτι απίστευτο να παίζω με τέτοιου είδους παίκτες. Όταν έπαιξα με τον Ναδάλ στην Βαρκελώνη ήταν απίστευτο. Η αίσθηση που είχα όταν ετοιμαζόμουν να σερβίρω απέναντι σε έναν τόσο μεγάλο παίκτη, ήταν ένα παιδικό όνειρο. Όπως είπα είναι απίστευτο συναίσθημα να είμαι στην ελίτ του τένις. Τους παρακολουθούσα από μικρούς όλους και νιώθω σημαντικός τώρα ότι είμαι μέσα σε αυτούς και παίζω απέναντί τους».

Τα άλλα αθλήματα με τα οποία του αρέσει να ασχολείται: «Μου αρέσει πολύ το μπάσκετ, μου αρέσει ο Αντετοκούνμπο αλλά και ο Καραλής στο επί κοντώ. Ο Αντετοκούνμπο έχει κάνει τρομερή πρόοδο. Με τον Καραλή είμαστε καλοί φίλοι και μιλάμε συχνά. Τον θαυμάζω τον Μανώλη, αυτά που κάνει είναι τρομερά».

Το πρόγραμμά του μέχρι το τέλος της χρονιάς: «Σε δυο εβδομάδες θα ξεκινήσω την προετοιμασία μου στη Νότια Γαλλία, μετά θα πάω στις ΗΠΑ. Θα παίξω στην Ουάσινγκτον, μετά στο Τορόντο και στο Σινσινάτι και θα τελειώσω στο Αμερικανικό Όπεν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ