Βόλεϊ : Ώρα Final 4 στο Κύπελλο Ανδρών

Βόλεϊ : Ώρα Final 4 στο Κύπελλο Ανδρών

Ο Κυπελλούχος Ελλάδας κρίνεται το διήμερο 20-21 Απριλίου στη Ρόδο όπου θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά το Final 4 του Κυπέλλου με τη συμμετοχή των Big-4 του ελληνικού βόλεϊ.

Στο Φαληράκι της Ρόδου είναι στραμμένα τα βλέμματα των φίλων του βόλεϊ, καθώς το διήμερο 20-21 Απριλίου θα διεξαχθεί το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας των ανδρών.  Το νεόκτιστο γυμναστήριο στο νησί των Ιπποτών θα φιλοξενήσει την γιορτή του ανδρικού βόλεϊ με φιναλίστ τον κάτοχο του περσινού τίτλου Ολυμπιακό, τον τρις πρωταθλητή ΠΑΟΚ, τον Ηρακλή και τον Παναθηναϊκό.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (17:00)
Από το 2014 και μετά βρίσκονται συνεχώς αντίπαλοι στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Μόνο που ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον τελικό (2015, Σύρος, το μοναδικό του Κύπελλο) και ο Ολυμπιακός όλους τους ημιτελικούς (2014 Καλαμάτα, 2016 Γλυφάδα, 2017, Θεσσαλονίκη) για να σηκώσει συνέχεια την κούπα.

Παρόλο που ο Μουνιόθ απαρνήθηκε στην συνέντευξη Τύπου τον τίτλο του φαβορί, η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο γιατί πολύ απλά μέχρι στιγμής ο ΠΑΟΚ δεν πείθει ότι μπορεί. Όμως είναι ένα μόνο παιχνίδι, κι εδώ υπάρχει μια διαφοροποίηση, η οποία θα δούμε πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει, ειδικά από τη στιγμή που οι ερυθρόλευκοι προέρχονται από την απογοήτευση του χαμένου ευρωπαϊκού τελικού.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κλειδί της αναμέτρησης, είναι το ποιος θα πιέσει περισσότερο από τη γραμμή του σερβίς. Ο Ολυμπιακός με καλή υποδοχή δύσκολα θα προβληματιστεί από το μπλοκ του ΠΑΟΚ. Αρκεί να αναφέρουμε ότι στην Πυλαία ο Ολυμπιακός είχε 55% στην επίθεση και ο ΠΑΟΚ 48%, ενώ στο ματς του Ρέντη (και στα δύο νίκη με 3-1 για τους Πειραιώτες) ο Ολυμπιακός είχε 62% κι ο ΠΑΟΚ πάλι 48%.

Ηρακλής-Παναθηναϊκός (20:00)
Εδώ τα πράγματα είναι πιο ανοικτά με τον Ηρακλή να έχει ένα θεωρητικό προβάδισμα στα χαρτιά, αλλά να προέρχεται από την απογοήτευση του πρόωρου αποκλεισμού από τα πλέι οφ, την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του τον «τελικό» της παραμονής στο Αιγίνιο κόντρα στη Νίκη.

Με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τις νίκες, αλλά σε ματς με ιδιαιτερότητες, υπάρχουν δύο σημαντικές διαφοροποιήσεις καθώς αύριο στον Ηρακλή θα αγωνιστεί ο Σμαραγδής και στον Παναθηναϊκό ο Τζόνσον που αμφότεροι δεν είχαν αγωνιστεί στα μας πρωταθλήματος.
Αν ο Ηρακλής κρατήσει υποδοχή, ο Σμαραγδής προφανώς όπως έδειξε δίνει μεγάλη ώθηση και βοηθάει στο να μην φορτωθούν οι περιφερειακοί.

Ο Μάιλς Τζόσον από την άλλη λόγω του νεαρού της ηλικίας του είναι απρόβλεπτος και είναι θέμα ημέρας, αλλά για τον Παναθηναϊκό γενικότερα το ζήτημα είναι πόσο απελευθερωμένος θα μπει στον αγώνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ