Ηρακλής – Παναθηναϊκός 3-2

Ηρακλής – Παναθηναϊκός 3-2

Ο Παναθηναϊκός, που παλεύει για την παραμονή του στη Volleyleague, κέρδισε με 3-0 σετ τον Ηρακλή και το Σάββατο (21/04) θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου.

Ο Ηρακλής πραγματοποιώντας μια από τις σπουδαιότερες ανατροπές στη σύγχρονη ιστορία του νίκησε με 3-2 σετ τον Παναθηναϊκό και προκρίθηκε στον τελικό του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας, που διεξάγεται στη Ρόδο!

Οι Θεσσαλονικείς αιφνιδιάστηκαν από το ψυχωμένο Παναθηναϊκό και βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 σετ, ωστόσο, στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοσή τους, ήταν ψύχραιμοι όταν η μπάλα έκαιγε και έφτασαν σε μια σπουδαία ανατροπή!

Οι Αρμενάκης και Εφραιμίδης ήταν οι ηγέτες της ομάδας του Γιάννη Ορφανού, η οποία στο μεγάλο τελικό του Σαββάτου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, με στόχο το βαρύτιμο τρόπαιο!

Ντέρμπι και 1-0 ο Παναθηναϊκός

Ο Ηρακλής ξεκίνησε καλύτερα, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των παικτών του Παναθηναϊκού και προηγήθηκε με 10-6. Ο προπονητής των «πράσινων»,  Δημήτρης Ανδρεόπουλος, κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ και με τις φωνές του ξύπνησε τους παίκτες του. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο τάραφλεξ με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι αρχικά μείωσαν σε 10-9 με τον Ζόνατας και στη συνέχεια προηγήθηκαν με 16-14.  Ο Παναθηναϊκός είχε βρει ρυθμό στην επίθεση, με τον Μπέλο και τον Ζόνατας να πετυχαίνουν σημαντικούς πόντους και τον Πανταλέοντα να κάνει το 23-20. Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι «πράσινοι» θα κατακτήσουν το σετ, οι παίκτες του Ηρακλή έφεραν τα πάνω κάτω και ισοφάρισαν σε 24-24! Το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο, όμως, αυτός που χαμογέλασε τελευταίος ήταν ο Παναθηναϊκός. Το «τριφύλλι» με καρφί του Ζόνατας προηγήθηκε με 33-32, με τον Εφραιμίδη να καρφώνει άουτ και να δίνει το σετ στην ομάδα του Ανδρεόπουλου.

Υπνωτισμένος ο Ηρακλής

Στο δεύτερο σετ οι «πράσινοι» κυριάρχησαν απόλυτα και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους παίκτες του Ηρακλή. Ο Παναθηναϊκός με τη ψυχολογία στα ύψη μετά το 1-0 στα σετ, μπήκε δυνατά και προηγήθηκε γρήγορα με 8-3. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν το 16-9. Το νερό είχε μπει πλέον στο αυλάκι, με τον Παναθηναϊκό να κατακτά το σετ με 25-17.

Εμεινε ζωντανός

Ο Ηρακλής πλέον βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο. Η ομάδα του Γιάννη Ορφανού έπρεπε να αντιδράσει και το έκανε με την έναρξη του τρίτου σετ. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με 5-2 και πήγαν στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ μπροστά στο σκορ με 8-4. Ο Γηραίος συνέχισε να πιέζει στο σερβίς και με το μπλοκ του να δουλεύει σωστά έκανε το 16-13. Ο Ηρακλής με καρφί του Μούχλια έκανε το 19-16 και πήγαινε ολοταχώς για το 2-1.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν τα παράτησε, αντέδρασε, πίεσε και ισοφάρισε σε 22-22.  Όπως και στο πρώτο σετ, έτσι και στο τρίτο, το σκορ εναλλάσσονταν συνεχώς, χωρίς όμως, οι «πράσινοι» να καταφέρουν να πάρουν την πολυπόθητη νίκη. Ο Μπέλος με το σκορ στο 34-34 έστειλε άουτ την μπάλα και έδωσε σετ πόιντ στον Ηρακλή. Στην επόμενη επίθεση οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν λάθος και ο Γηραιός μείωσε σε 2-1.

Φινάλε για γερά νεύρα

Ο Ηρακλής έμεινε ζωντανός και έκανε το πρώτο βήμα για την επική ανατροπή! Ο Παναθηναϊκός προέβαλε σθεναρή αντίσταση στην αρχή του τέταρτου σετ, ωστόσο, μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ οι Θεσσαλονικείς πάτησαν γκάζι και ξέφυγαν με 5 πόντους (13-8). Οι παίκτες του Γιάννη Ορφανού πάταγαν καλύτερα στο τάραφλεξ, προηγήθηκαν με 21-16 και ήθελαν μόλις 4 πόντους για να κάνουν το 2-2.

Για μια ακόμα φορά, όμως, το ματς έγινε ντέρμπι, καθώς ο Παναθηναϊκός απάντησε, μείωσε σε 23-20 και στη συνέχεια ισοφάρισε σε 23-23. Οι «πράσινοι» μάλιστα είχαν και ματς πόιντ (23-24), αλλά ο Ηρακλής το «έσβησε» με μπλοκ του Σμαραγδή. Το ματς κρινόταν σε μια κλωστή, με τους παίκτες του Ανδρεόπουλου να χάνουν τέσσερα ακόμη ματς πόιντ, προτού ο Σμαραγδής πετύχει άσο για το 32-30.

Ο νικητής πλέον θα κρινόταν στο τάι μπρέικ. Με τη ψυχολογία στα ύψη και με τον αέρα του φαβορί ο Ηρακλής ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 7-5. Ο Παναθηναϊκός μείωσε στον πόντο (10-9), αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή. Ο Ηρακλής με τρεις σερί πόντους του Αρμενάκη έκανε το 13-10 και λίγο αργότερα κατέκτησε το σετ με 15-10.

Τα σετ: 32-34, 17-25, 36-34, 32-30, 15-10.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ