Πρόταση νόμου των ΑΝΕΛ για μη απαλλαγή μελών της κυβέρνησης από την κατηγορία της δωροληψίας

Την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ώστε τα μέλη της κυβέρνησης να μην απαλλάσσονται από την κατηγορία της δωροληψίας και να υπάγονται στην τακτική δικαιοσύνη , όπως ισχύει για όλους τους Έλληνες πολίτες, προτείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Με πρόταση νόμου που κατέθεσαν στη βουλή και οι 9 βουλευτές των ΑΝΕΛ με πρώτο υπογράφοντα τον […]

Πρόταση νόμου των ΑΝΕΛ για μη απαλλαγή μελών της κυβέρνησης από την κατηγορία της δωροληψίας | to10.gr

Την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ώστε τα μέλη της κυβέρνησης να μην απαλλάσσονται από την κατηγορία της δωροληψίας και να υπάγονται στην τακτική δικαιοσύνη , όπως ισχύει για όλους τους Έλληνες πολίτες, προτείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Με πρόταση νόμου που κατέθεσαν στη βουλή και οι 9 βουλευτές των ΑΝΕΛ με πρώτο υπογράφοντα τον Πάνο Καμμένο επισημαίνουν ότι το έγκλημα της δωροληψίας του άρθρου 235 του Ποινικού Κώδικα, τελούμενο από μέλος της κυβέρνησης ή υφυπουργό δεν πρέπει να συγκαταλέγεται σε εκείνα που ανάγονται στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Οι ΑΝΕΛ με ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι είναι πάγια θέση τους η κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ποινικής ευθύνης υπουργών και υφυπουργών για ποινικά αδικήματα που έχουν τελέσει κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ώστε να λογοδοτούν , όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, στα κοινά δικαστήρια χωρίς καμία ανάμειξη της Βουλής. «Η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί σταθερή και επαναλαμβανόμενη θέση του κινήματος, η οποία έχει κατατεθεί και κατά την διαδικασία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

PanosKammenos


Πηγή: UNFOLLOW