Παραιτήθηκε ο Μάρτιν Σουλτς από την ηγεσία του SPD

 Την παραίτησή του από την θέση του προέδρου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος , με άμεση ισχύ , ανακοίνωσε ο Μάρτιν Σουλτς. Η ηγεσία του SPD αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει ως διάδοχό του τη σημερινή επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αντρέα Νάλες, η οποία θα πρέπει να ψηφιστεί από το έκτακτο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου […]

Παραιτήθηκε ο Μάρτιν Σουλτς από την ηγεσία του SPD | to10.gr

 Την παραίτησή του από την θέση του προέδρου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος , με άμεση ισχύ , ανακοίνωσε ο Μάρτιν Σουλτς.

Η ηγεσία του SPD αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει ως διάδοχό του τη σημερινή επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αντρέα Νάλες, η οποία θα πρέπει να ψηφιστεί από το έκτακτο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου στο Βισμπάντεν. Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, προσωρινά καθήκοντα προέδρου του SPD θα ασκεί ο αντιπρόεδρός του και πιθανότατα επόμενος υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σουλτς.

«Το θέμα είναι η ανανέωση της κοινωνίας. Αλλά και το κόμμα χρειάζεται μια ανανέωση προσώπων και προγράμματος. Με την αποχώρησή μου θέλω να συμβάλω σε αυτό. Είναι η τελευταία δήλωσή μου ως πρόεδρος του SPD. Άσκησα τα καθήκοντα μου για περίπου έναν χρόνο και έζησα τα πάνω και τα κάτω. Έτσι είναι, αλλά ο χρόνος γιατρεύει όλες τις πληγές», δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς.

Martin Schulz to take on Angela Merkel in German elections


Πηγή: UNFOLLOW