Καμμένος: Η συμπεριφορά της Τουρκίας ξεπερνά τα όρια του ανεκτού

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ ενημέρωσε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, σχετικά με τις τουρκικές κινήσεις των στην περιοχή των Ιμίων. «Στο πλαίσια της συνάντησης των Υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ είχα τη δυνατότητα να ενημερώσω τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ και τους υπουργούς Άμυνας των συμμαχικών χωρών για την τελευταία συμπεριφορά της Τουρκίας στην […]

Καμμένος: Η συμπεριφορά της Τουρκίας ξεπερνά τα όρια του ανεκτού | to10.gr

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ ενημέρωσε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, σχετικά με τις τουρκικές κινήσεις των στην περιοχή των Ιμίων.

«Στο πλαίσια της συνάντησης των Υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ είχα τη δυνατότητα να ενημερώσω τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ και τους υπουργούς Άμυνας των συμμαχικών χωρών για την τελευταία συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή των Ιμίων», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας από τις Βρυξέλλες.

«Για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία ξεπερνά τα όρια του ανεκτού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε: «Μία συμπεριφορά που δεν είναι, απλώς, απέναντι σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, είναι και μία συμπεριφορά απέναντι και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Για αυτό το λόγο ενημερώθηκε το στρατιωτικό συμβούλιο, ότι η Τουρκία, πέραν των παραβιάσεων των εθνικών χωρικών υδάτων, προχωρά σε παραβίαση των ευρωπαϊκών χωρικών υδάτων και αμφισβήτησης του ευρωπαϊκού εδάφους. Το γεγονός του εμβολισμού του πλοίου της Ελληνικής Ακτοφυλακής του Λιμενικού Σώματος, έχει να κάνει με τον εμβολισμό ενός πλοίου της ευρωπαϊκής ακτοφυλακής, ενός περιουσιακού στοιχείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης»,πρόσθεσε και συνέχισε: «Αναμένουμε τις αντιδράσεις των συμμάχων».

kammenos


Πηγή: UNFOLLOW