«Η Ελλάδα δε θα χρειαστεί προληπτική πιστωτική γραμμή» λέει ο Πιερ Μοσκοβισί

 Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί προληπτική πιστωτική γραμμή μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί από το βήμα εκδήλωσης της Euractiv.  «Δεν πρέπει να προκύψει τίποτα που να μοιάζει με εκβιαστικό πρόγραμμα για την Ελλάδα. Το εν λόγω πρόγραμμα προληπτικής πιστωτικής γραμμής δεν […]

«Η Ελλάδα δε θα χρειαστεί προληπτική πιστωτική γραμμή» λέει ο Πιερ Μοσκοβισί | to10.gr

 Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί προληπτική πιστωτική γραμμή μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί από το βήμα εκδήλωσης της Euractiv. 

«Δεν πρέπει να προκύψει τίποτα που να μοιάζει με εκβιαστικό πρόγραμμα για την Ελλάδα. Το εν λόγω πρόγραμμα προληπτικής πιστωτικής γραμμής δεν είναι απαραίτητο» τόνισε.

Τόνισε την ανάγκη να υπάρχει εποπτεία μετά το πρόγραμμα, ωστόσο -όπως είπε- αυτή θα πρέπει να είναι «εποπτεία μιας κανονικής χώρας, ενός κανονικού μέλους της Ευρωζώνης, με πλήρη δικαιώματα και πλήρη καθήκοντα».

Για το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρχει ένα φιλόδοξο πακέτο και έφερε ως παράδειγμα τη γαλλική πρόταση που συνδέει την ελάφρυνση του χρέους με την ανάπτυξη.

moscovici


Πηγή: UNFOLLOW