Το κοινοβούλιο της Σκωτίας απέρριψε το νομοσχέδιο του ΗΒ για το Brexit

Το τοπικό κοινοβούλιο της Σκωτίας απέρριψε με πλειοψηφία 93 βουλευτών έναντι 30 το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Σκωτία είχαν ψηφίσει με εμφατική πλειοψηφία την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει την Αγγλία, την Ουαλία και τη […]

Το κοινοβούλιο της Σκωτίας απέρριψε το νομοσχέδιο του ΗΒ για το Brexit | to10.gr

Το τοπικό κοινοβούλιο της Σκωτίας απέρριψε με πλειοψηφία 93 βουλευτών έναντι 30 το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Σκωτία είχαν ψηφίσει με εμφατική πλειοψηφία την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει την Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία στο Brexit, αφού η χώρα είναι ενιαία και το δημοψήφισμα διεξήχθη σε πανβρετανική κλίμακα.

Τα τοπικά κοινοβούλια Σκωτίας, Ουαλίας και Β. Ιρλανδίας δεν μπορούν να μπλοκάρουν αποφάσεις του βρετανικού κοινοβουλίου, καθώς έχουν προσδιορισμένες τοπικές αρμοδιότητες.

TheresaMayyy1


Πηγή: UNFOLLOW