Αλέξης Τσίπρας: Έχουμε μια καλή συμφωνία με την ΠΓΔΜ

  «Ήρθα λίγο ξαφνικά, αλλά μεταφέρω καλά νέα. Καταλήξαμε σε συμφωνία με τον κ. Ζάεφ για τη διαφορά σε ό,τι αφορά την ονομασία. Έχουμε μια καλή συμφωνία που καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις που είχε θέσει η ελληνική πλευρά. Έχουμε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes, κάτι που σημαίνει ότι οι γείτονές μας αναλαμβάνουν την […]

Αλέξης Τσίπρας: Έχουμε μια καλή συμφωνία με την ΠΓΔΜ | to10.gr

 

«Ήρθα λίγο ξαφνικά, αλλά μεταφέρω καλά νέα. Καταλήξαμε σε συμφωνία με τον κ. Ζάεφ για τη διαφορά σε ό,τι αφορά την ονομασία. Έχουμε μια καλή συμφωνία που καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις που είχε θέσει η ελληνική πλευρά. Έχουμε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes, κάτι που σημαίνει ότι οι γείτονές μας αναλαμβάνουν την υποχρέωση συνταγματικής αναθεώρησης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Προκόπη Παυλόπουλο.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η συμφωνία θα κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο αφότου η άλλη πλευρά εκπληρώσει τις βασικές της υποχρεώσεις. «Μ’ αυτή τη συμφωνία διασφαλίζεται και κατοχυρώνεται η ιστορική κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας» συμπλήρωσε.

Σημείωσε ότι θα ακολουθήσει ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και συνομιλία με τον Πρόεδρο της Βουλής, για τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης προκειμένου να ενημερωθεί η βουλή. «Πλέον η ευθύνη εναπόκειται στην ΠΓΔΜ, να κάνει πράξη και σε συνταγματικό επίπεδο αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε. Από αυτά θα κριθεί και η τελική συμφωνία», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

tsipras-pavlopoulos


Πηγή: UNFOLLOW