Θετικά μηνύματα από τις Βρυξέλλες ενόψει Εurogroup

Θετικά μηνύματα από τις Βρυξέλλες ενόψει Εurogroup

Σύγκλιση στις συζητήσεις των εμπλεκόμενων πλευρών για το ελληνικό χρέος διαπίστωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος ενόψει του Eurogroup της Πέμπτης. Προανήγγειλε μία μεγάλη σε διάρκεια συνεδρίαση η οποία αναμένεται να καταλήξει σε συνολική συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα. Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι το ύψος της τελευταίας δόσης παραμένει βασικό θέμα της διαπραγμάτευσης που αφορά στην ελάφρυνση του […]

Σύγκλιση στις συζητήσεις των εμπλεκόμενων πλευρών για το ελληνικό χρέος διαπίστωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος ενόψει του Eurogroup της Πέμπτης.

Προανήγγειλε μία μεγάλη σε διάρκεια συνεδρίαση η οποία αναμένεται να καταλήξει σε συνολική συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα.

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι το ύψος της τελευταίας δόσης παραμένει βασικό θέμα της διαπραγμάτευσης που αφορά στην ελάφρυνση του χρέους. Άφησε μάλιστα ανοιχτό ενδεχόμενο το ύψος του ποσού να επιτρέπει στην Ελλάδα να εξαγοράσει δάνεια του ΔΝΤ. Επανέλαβε ότι το Ταμείο δε θα ενεργοποιήσει το πρόγραμμά του, αλλά θα προχωρήσει στη δική του Έκθεση για την ελληνική οικονομία που θα περιλαμβάνει και ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους .

Νωρίτερα, άλλη ευρωπαϊκή πηγή σημείωσε ότι «πλησιάζουμε στα 80 από τα 88 προαπαιτούμενα» και επανέλαβε ότι η ελάφρυνση του χρέους θα πρέπει αν είναι εμπροσθοβαρής και πειστική προς τις αγορές. Σε διαδικασία σύνταξης της Έκθεσης Συμμόρφωσης αναφορικά με την τέταρτη αξιολόγηση βρίσκονται οι θεσμοί, επεσήμανε Ευρωπαίος αξιωματούχος. «Πλησιάζουμε στα 80 από τα 88 προαπαιτούμενα» δήλωσε.

Επανέλαβε ότι η ελάφρυνση του χρέους θα πρέπει αν είναι εμπροσθοβαρής και πειστική προς τις αγορές.

Για μία κρίσιμη εβδομάδα για την Ελλάδα,  έκανε λόγο ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί. Υπογράμμισε ότι η χώρα μας τήρησε τις δεσμεύσεις της και εξέφρασε τη βεβαιότητά ότι τα κράτη μέλη της ευρωζώνης θα κάνουν το ίδιο.

Ο Γάλλος επίτροπος υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να μπει σε νέο πρόγραμμα, ωστόσο θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις και ακολουθεί υγιείς δημοσιονομικές πολιτικές.

European Economic and Financial Affairs Commissioner Pierre Moscovici meets with Greek Prime Minister Alexis Tsipras (not pictured) at the Maximos Mansion in Athens, Greece

 

 


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ