Εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της βουλής της ΠΓΔΜ η συμφωνία για το ονοματολογικό

Εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της βουλής της ΠΓΔΜ η συμφωνία για το ονοματολογικό

«Πέρασε» η συμφωνία των Πρεσπών από την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής της ΠΓΔΜ, προλειαίνοντας το έδαφος για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου και από την Ολομέλεια. Από το βήμα της Επιτροπής, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νικολά Ντιμιτρόφ υποστήριξε ότι «αυτές οι ημέρες είναι ιστορικές», ενώ τόνισε ότι «η συμφωνία υποδηλώνει υπευθυνότητα και πατριωτισμό». Το […]

«Πέρασε» η συμφωνία των Πρεσπών από την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής της ΠΓΔΜ, προλειαίνοντας το έδαφος για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου και από την Ολομέλεια.

Από το βήμα της Επιτροπής, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νικολά Ντιμιτρόφ υποστήριξε ότι «αυτές οι ημέρες είναι ιστορικές», ενώ τόνισε ότι «η συμφωνία υποδηλώνει υπευθυνότητα και πατριωτισμό».

Το νομοσχέδιο για τη συμφωνία εισήχθη στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, προκειμένου η ΠΓΔΜ να δώσει το «παρών» ως προσκεκλημένη χώρα στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., την επόμενη εβδομάδα.

«Είναι σημαντικό να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου η Ελλάδα να μην θέσει εμπόδια στην έναρξη της διαδικασίας εισόδου της χώρας στην ΕΕ» εξήγησε ο Ντιμιτρόφ.

Από τις διαδικασίες της Επιτροπής απουσίαζαν οι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE.

Η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής θα γίνει μέχρι την Παρασκευή.

Μετά την κοινοβουλευτική έγκριση, ο πρόεδρος Γκεόργκι Ιβάνοφ θα έχει περιθώριο επτά ημερών προκειμένου να υπογράψει το νομοθέτημα.

Εάν, ωστόσο, αποφασίσει να κάνει χρήση του βέτο -καθώς ο ίδιος έχει ήδη εκφράσει τη διαφωνία του- η συμφωνία θα επιστρέψει στη βουλή. Τότε, για την έγκρισή της θα απαιτηθεί η απόλυτη πλειοψηφία επί των παρευρισκόμενων βουλευτών.

tsipras zaev


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ