Π. Σκουρλέτης για συμβασιούχους: Μην κάνουμε διαγκωνισμό υποσχέσεων και μεγαλοστομιών

Π. Σκουρλέτης για συμβασιούχους: Μην κάνουμε διαγκωνισμό υποσχέσεων και μεγαλοστομιών

​«Να μην κάνουμε διαγκωνισμό υποσχέσεων και μεγαλοστομιών για πράγματα που στις σημερινές συνθήκες και για το ορατό μέλλον δεν πρόκειται να αλλάξουν, αυτή είναι η πραγματικότητα» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σχετικά με το θέμα πρόσληψης συμβασιούχων καθαριστριών στα σχολεία. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΚΚΕ Ν. Μωραϊτη για τις 15 σχολικές καθαρίστριες […]

«Να μην κάνουμε διαγκωνισμό υποσχέσεων και μεγαλοστομιών για πράγματα που στις σημερινές συνθήκες και για το ορατό μέλλον δεν πρόκειται να αλλάξουν, αυτή είναι η πραγματικότητα» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σχετικά με το θέμα πρόσληψης συμβασιούχων καθαριστριών στα σχολεία.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΚΚΕ Ν. Μωραϊτη για τις 15 σχολικές καθαρίστριες των οποίων τις συμβάσεις δεν ανανεώνει ο Δήμος Ζίτσας παρ’ ότι εργάζονται με δεκάμηνες συμβάσεις τουλάχιστον επί μια δεκαετία, ο υπουργός αναφέρθηκε στο αυστηρό πλαίσιο των μνημονίων. Τόνισε όμως ότι θα πρέπει να αναγνωριστεί η προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης που κατάφερε να δώσει αυξήσεις 10% σε αυτό το προσωπικό.

Πρόκειται για ένα καθεστώς το οποίο είναι στρεβλό, αφού οι  εργαζόμενοι  ουσιαστικά καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, τόνισε ο κ. Σκουρλέτης. «Αλλά πείτε μου τον τρόπο, πέρα γενικώς από μια θέση η οποία δεν πατάει στην πραγματικότητα, να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε μόνιμες. Το λέτε και σε άλλους τομείς. Δεν γίνεται αυτό, το ξέρετε.

Ακόμα και να το ψηφίζαμε εδώ πέρα και να ερχόταν το ΚΚΕ και να ψήφιζε για πρώτη φορά , ή από τις λίγες φορές- μαζί με την Κυβέρνηση ξέρετε ότι θα κατέπιπτε αυτός ο νόμος ως αντισυνταγματικός. Αρα τι είμαστε; Τζάμπα μάγκες;»  αναρωτήθηκε ο κ. Σκουρλέτης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ευαισθησία της κυβέρνησης στο θέμα των συμβασιούχων και σε ότι αφορά ειδικά τον τομέα της καθαριότητας των ΟΤΑ είπε ότι τις επόμενες μέρες θα βγει ο διαγωνισμός για το Κέντρο Ανταποδοτικών Υπηρεσιών. Όπως είπε , εκεί που μπορέσαμε, δώσαμε ένα άλλο δείγμα γραφής, στον τομέα της καθαριότητας, το κέντρο ανταποδοτικών υπηρεσιών. «Τις επόμενες ημέρες ο διαγωνισμός θα βγει στο φως της δημοσιότητας. Αυτό έγινε σε βάρος και ενάντια σε αυτούς που θέλουν να παραδώσουν την καθαριότητα στις ιδιωτικές εταιρείες».

Πηγή: capital.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ